Trötter

Gud så trött man kan vara.. Har idag fixat stallet, fixat hage och haft två timmars stallpyssel/ridning med Selma och Olga. Det gick superbra för tjejerna och det var roligt!
Sen fikade jag med mormor och syrran, så nu fick de se hur jag bor!
Efter det var det bara att bege sig ut i mörkret för att rida! Började med Carola, som jag ska rida i veckan då Jerry är på semester. Hon var så duktig idag! Tränade enbart på att ha henne rund i formen, vilket behövs! Idag kunde hon till och med strecha när hon stod still! Inte varje dag på den ponnyn inte! Börjar hitta lite knappar och det känns skönt. Gjorde mycket övergångar, eller det var det enda jag gjorde faktiskt. Både häst och ryttare var mycket nöjda!
Sen var det prinsessans tur, hon fick ett lugnare pass och skötte sig exemplariskt! Mycket streching och tempoväxlingar. Gjorde lite rörelser också, mest för att få henne lösgjord. Duktig var hon iallafall!

Nu är sara och arthur trötta, så nu tackar vi för oss!


Lyckligt lottad!

Ja det är inte alla som har en sån häst som jag. Som alltid ställer upp och kämpar in i det sista, som kan tagga till och sen bli helt avslappnad och lugn. Men jag har jag! Jag är så otroligt stolt över både mig själv, men framförallt över Bettan!
Idag började vi med piaff, vilket gick kalasbra! Fick även till några passagesteg bara sådär.. Haha japp det var just så, det bara kom. Coolt!
Sen gjorde vi lite skänkelvikningar längs långsidan och det gick kanon, då vågar jag pusha henne lite mer än i öppnan, men sen blev öppnorna mycket bättre! Nu blir det inte så stressat, hon sätter sig mycket mer på rumpan och får fin gest med frambenen!
Galoppjobbet idag bestod först av övergångar galopp/skritt, det gick sådär, det blev antingen lite för mycket stopp eller något travsteg.. Sen gjorde jag serpentiner med enkla byten och det blev mycket bättre när jag bara satt på rumpan och litade på att hon skulle fatta galopp! Konstigt va!? Haha inte särskilt va, men det var bra att få en aha-upplevelse!
Sen gjorde vi ökningar på trekvartslinjen och sen halt. Jag fick verkligen samla ihop henne innan halten och det var svårt, men det blev bra!
Jag vågade överlag slappna av mer och sitta mer still i handen. Min sits är otroligt mycket bättre och jag rider mer ordentligt. Så jag har utvecklat så mycket sen innan tysklandsresan!

Många fina ord från hubbe gör mig alldeles varm i kroppen, för ingen har någonsin trott på mig så mycket eller pushat mig så bra förut. Det här är sjukt!


Grymt ridpass även idag!

Bettan är så himla bra! Idag kändes det riktigt bra. Jag vågade slappna av mer och mer vilket gör hela ridkänslan så mycket bättre! Började med lite övergångar, vilket gick bra. Hon var bra framme och jag hade henne lagom i handen. Sen gjorde vi lite piaff igen och redan idag fattade hon lite mer och det blev lite lättare! Fick till en så sjuk ökad trav efter också, jag kunde inte sluta le.
Sen gjorde vi galopparbete, ökade och verkligen minskade galoppen och försökte hela tiden att släppa efter i handen. Inte alltid så lätt att minska utan att ta, men jag förstår hur känslan ska bli. Inte riktigt lika lätt att utföra dock.
Sen lite öppna och skänkelvikningar, vilket gick bra. Förut var vänster svårast men nu måste jag säga att det är faktiskt lättare att få henne att arbeta mer i dom än i höger. Konstigt detdär..
Avslutade med lite mer galopparbete och då fick hubbe stå med långpisken och verkligen fick henne att arbeta med bakbenen, svårt till en början men det blev bra tillslut. Jag måste bara lära mig att verkligen försöka rida långsamt så att inte det bara blir snabba och korta galoppsprång! Och sen gjorde vi även några bakdelsvändningar, Gud så svårt det ska vara!! Men det blev ganska bra tillslut..

Jag måste nu träna på att hålla mina händer still (ska sätta ihop dom när jag rider så att jag inte kan fuska!) och så måste jag då lita på att Bettan kan och gör det hon ska utan att jag blir för kontrollerande, självklart ska jag kontrollera varje steg, men inte för mycket. Detta kommer bli kanoners!!


Äntligen!

Happyface idag! Trotsade migränen och åkte iväg med mamsen, arthur och prinsessan till rangsta. Fick ett superpass med precis rätt ord för att motivera mig igen. Jag fick beröm för mina händer, vilket kändes asbra då jag faktiskt tjatat på mig själv mycket, men jag fiddlar fortfarande lite mycket, men det blir bättre!
Tränade först lite streching, vilket gick bra! Sen gjorde vi lite piaffövning, och oj så lätt hon har för det ändå! Hubbe tog långpisken och jag skulle bara hålla henne kort och rund, fick till några sjukt bra steg! Sen gjorde vi några öppnor, vilket gick kalas, mycket bättre än sist! Även ett par skänkelvikningar och det gick också bra, bara jag sitter still med handen!
I galoppen gjorde vi lite samling, som vanligt! Det går bättre och bättre!

Jag kände idag att jag kunde slappna av lite mer och våga mjukna mycket mer i handen och då fick jag mycket bättre känsla! Jag måste nu börja lita på att Bettan kan, förut kunde jag inte det på samma sätt, men nu blir jag lite för kontrollerande. Så nu måste jag låta henne jobba lite själ också, för det gör hon bäst!

Nu har jag käkat, ska snart ut och jobba lite till.


Jag behöver inspiration!

Ja, livet känns lite halvtråkigt just nu. Det känns jättebra med Arthur och med flytten, men jag känner mig ändå konstig.. Kanske är det kylan och mörkret som gör det..?
På hästfronten känns det fortfarande segt och idag orkade jag inte ens rida. Hoppas på att få lite mer inspiration imorgon när hubbe är här igen! Skulle behöva en grym ridkänsla även på prinsessan min. Hon och Milano är så sjukt olika, på millen känner jag verkligen när det går bra medan på Bettan får jag verkligen kämpa för att få samma känsla där!
Migrän fick jag även idag på kvällen.. Jätteskoj verkligen.. Så nu blire sängen!


Onsdag

Idag har jag migrän, kul eller hur!? Hatar denna jäkla huvudvärk och illamående..
Red iaf Bettan på morgonen, behövs ju innan kursen! Det gick sådär även idag. Min självkänsla är sådär just nu om man säger så.. Känns inte så roligt just nu.. Konstigt med tanke på att hubbe precis varit här, men sen har hon ju vilat också, så får det verkligen inte bli efter denna helg. Denna vinter ska jag pressa mig själv, så att vi är redo för Msv b debuten till våren!
Millen fick en oplanerad vila även idag pga huvudvärken.. Jag fixade lite i stallet och tog fram lite täcken och klippte Levin istället. Det var fan det svåraste jag gjort. Så mycket hud som bara vecklar sig och så sjukt mycket päls så det blev lite randigt och ojämt. Men lite snett är också rätt!

Nu börjar det verkligen bli mörkt ute, så sjukt jäkla tråkigt! Känner mig inte ett dugg taggad inför vintern faktiskt.. Men min lilla bäbisvovve börjar ju få användning av reflexvästen iaf! Nu ska jag upp och natta!
Huvudvärken försvann en stund, men nu är den påväg tillbaka.. Ingen mening med att sova då, för då vaknar jag med ännu värre värk imorgon..
Glatt inlägg det blev, men så får det va!
Bjuder på en bild på världens bästa hund som nu för tiden har blivit vägarbetare!


Hej igen..

Hmm.. Dåliga dåliga sara.. Men nu skriver jag lite iaf!
Jag och Arthur har nu flyttat, vi bor nu i lilla huset på prärien och vi stormtrivs verkligen! Vi har kommit i hyffsad ordning, men har bara gratiskanaler på tvn och inget internet. Men det kommer!
Hästfronten går sådär.. Idag ångrar jag att jag klev upp.. Men man ska ha såna dagar också. Bettan har vilat sen tävlingen fram till igår. Hon var kalas på tävlingen, men min favvo domare dömde som vanligt lite konstigt, men jag kvalade ju iaf på mina 62.44% och deg var det viktigaste. 2 poäng från placering, så jag var nöjd. Sen har jag flyttat och varit sjuk.. Igår blev det ett snabbt pass på banan med fokus på formen. Det gick sådär.. Idag blev det ett pass i ridhuset. Det gick också sådär.. Tack och lov att hubbe kommer på fredag!!
Millen har gått ett pass med dipon denna vecka, ska rida imorgon!
Amber har också fått på sig träns och longergjorden och det gick kalas! Nu ska jag börja på riktigt med den lilla skithästen!

Juste, Madde och mersan red en LB:1 på 65% och knep en tredje placering förra helgen också. Gissa vem som var stolt tränare och hästägare!? Så himla duktiga var dom!

Nu blir det natten så jag kommer upp imorgon!


Nu är jag slut som artist.

Nu har käre Hubbe varit här igen, ååh gud så man bara älskar det! Bettan fick gå två pass om dagen och Milano ett. Bettan bara utvecklas som sjutton och åter igen har jag en nyare finare häst. Det är helt otroligt vad hon kämpar på!
Vi tränade lite mer öppnor denna vecka, vilket gav mycket bra reslutat, jag börjar veta lite mer hur jag ska rida där. Sen så gjorde vi mycket tempoväxlingar, framförallt i galopp. Vilket inte är så lätt. Men helt plötsligt idag så kändes det inte alltför svårt längre.. En dag senare lixom. På tisdagen hade jag ett ton i handen och hon stretade emot lite och idag så kunde jag slappna av i handen och hon gick kvar! Igår tränade vi även lite hörnpasseringar och då gäller det att vara nogrann. Man ska SLICKA väggen, vilket inte är jättelätt i galopp om hästen inte spårar.. Hmm..? Men det fick vi till ganska bra och jag ska ta och ställa ut koner i varje hörn så har jag inget att välja på sen! Idag tränade vi mycket på traven och ojdå vad hon började röra på sig! Kanske inte bästa känslan i handen, men det kommer nog desto starkare hon blir skulle jag tro. Men nu var det riktigt trav som kom fram och då blev det helt plötsligt inte så svårt att sitta, bara man håller samma takt hela tiden. För ja det gör man ju lätt som en plätt.. Eller inte.. Men gud så stolt jag är över prinsessan min!
Milano gjorde också STORA framsteg, jag blir så lycklig av att rida den hästen, jag får så bra känsla och känner precis när jag gör rätt! Igår hade vi lite protester från hans sida, då vi satte lite mer press på bakbenen, vilket resulterade i styrningssvårigheter. Inte lätt när hästen vill gå utåt och man bara ska vända för yttertygeln.. Menmen, slitet gav resultat och han kan också röra sig då. Inte alls seg när han väl är rak och går där jag vill, så kämpar jag på lite mer så kommer det nog bli kalas! Idag var det nästan en ny häst. Jag kan rida på nästan långa tyglar och han bara strechar ut halsen lätt som en plätt. Även galoppen kändes bra idag, första gången faktiskt! Gjorde mest övergångar och tränade på att göra volter med yttertygeln osv, alltså basic såklart.
Nu längtar jag som attans till nästa säsong för då får ju även lillen komma ut och tävla!
Men nu taggar vi till inför söndagens tävling och hoppas att Bettan kan visa denna sida istället för den sega tråkiga hästen hon annars gärna blir. Eller snarare som jag gör henne till.. Så, skärpning på mig!

Avslutade ju även Milanos pass bra idag.. När vi går från ridhuset så blir han rädd för något och verkligen trampar mitt på min fot.. Så ja, nu är jag halt.. Men det går nog över snart. Inte jätteskönt att trycka ner fötterna i mina fortfarande väldigt osköna ridstövlar...

Hubbe gör underverk!

Japp, hubertus har ju varit här nu igår och idag. Och sara är glad och stolt som tuppen! Igår blev det två pass på Bettan, ett pass på mille och ett pass på Levin.
Med Milano tränade vi såklart mest grunder. Jag var tvungen att cleara nacken titt som tätt för när hästarna jobbar genom kroppen bjuder de framåt av sig själva. Och Milano blev faktiskt riktigt fin! Han tyckte att det var lite svårt att vända endast för yttertygel emellanåt, eller så var det jag som hade svårt för det..!? Haha, han var iaf väldigt duktig!
Levin skötte sig också riktigt bra, det blev samma ridning som på millen och det behövde verkligen Levin. Han blev riktigt fin och kunde galoppera riktigt bra!
Bettan då, lovely Bettan! Bra tyckte hubbe, jag tyckte sådär. Hon blev ganska stark, men det är normalt.. Jag har nog frångått den ultimata ridningen lite varje dag, vilket gör att hon blir lite sämre och sämre hela tiden. Men inget vi inte kunde fixa! Fick fram fin trav och mycket bättre galopp igen. Detta behövde vi verkligen!

Idag då fick det bli två pass på Bettan och ett pass på mille.
Milano var så himla fin idag, jag blir alldeles stolt! Jag får så fin ridkänsla, bättre än på Bettan till och med! Vi tränade samma saker idag, att han kan strecha ordentligt osv. I slutet travade han riktigt bra och han har inte liten trav då direkt! Världens bästa bäbis börjar bli stor.
Bettan var riktigt fin idag, tränade mest grunderna även idag och hon är en riktig arbetsmyra! Fin i formen blir hon och aktiv. Så jag är supernöjd. Hon gjorde fina samlingar idag i galoppen också, men det är inte lätt att rida inte!
Men jag är så himla nöjd med hästarna, dom är underbara!