Ingen dator.

Jag har ju ingen dator än, så det är helt klart sämst uppdstering, men alltså ingen skillnad från vanliga fall.. Igår red jag Bettan för första gången efter helene var ute. Red på kandaret och shit vad fin hon var! Jag bara njöt där uppe, sen vad det beror på spelar mindre roll. Fin var hon iaf! Red henne först låg och rund i formen, vilket gick bra, hon ville inte riktigt från början, men när jag visade ordentligt gjorde hon rätt direkt! Till och med galoppen var bra! Tränade lite skolor i trav, men behöver hjälp där, som alltid! Öppnorna känns sjukt bra, men slutorna är lite svårare. I galoppen körde vi lite tempoväxlingar, måste börja samla ihop/öka lite snabbare, nu tar det så lång tid innan det händer något.. Sen gjorde vi lite förvänd, enkla byten och riktiga byten om vart annat. Hon börjar fatta bytena nu, men blir lite taggad, så då blir det svårt att rida efter, men det är asbra träning för mig, för det är så hon kan bli på tävling. Hon bytte iaf varje gång, nu ska vi bli lite mer samspelta och jag lite tydligare med en gång, sen blir det nog bra! Bara två veckor kvar till tävling, tagga järnet! Idag fick bettis vila, jag har ju jobbat sjukt i affären, så jag orkar inte alltid med... Imorgon blir det tidigt, så jag hinner rida innan jobbet!

Fullspäckat!

Idag blev det en lång dag. Jobbade i butiken från 8 till 5 och det var full rulle hela tiden. Så lite trött i hjärnan är jah nu om man säger så. Men det var roligt idag, och det är ju alltid bra! Kom hem och gick sen ut till stallet och linade mille, han var lite spänd till att börja med, men slappnade av efter nägda varv med övergångar. Riktigt fin i slutet måste jag säga! Sen hade jag en tur med johan. Jag red faktiskt Bettan, annars hade jag varit kvar i stallet än.. För att vara första gången i skogen på flera månader skötte hon sig kanoners. Men tittig var hon, men annars var hon inte så spänd. Det växlade mellan riktigt bra och spänd, men sen blev hon bra direkt igen, vilket det aldrig var förut. Så jag är glad och nöjd nu och imorgon har jag sovmorgon!

Tisdag

Idag jobbade jag i affären från åtta till typ halv fyra. Så det var full rulle hela dagen faktiskt. När jag kom hem chillade jag lite i solen och sen så gick jag till stallet.
Skrittade ett pass på Bettan, red först runt sandtaget och tränade bara på att ha henne låg och rund, vilket gick bra. Sen red jag en stund på banan, gjorde lite skrittslutor, skänkelvikningar och ryggningar. Så hon fick jobba på lite även om vi bara skrittade. Bettan var duktig, men det brukar hon ju vara när jag bara skrittar. Haha, försökte träna på att ha still hand, men ändå rulla ner henne lite i formen genom att rida henne framåt och vara rätt snabb i handen. Det gick faktiskt ganska bra, kände att jag kunde ha handen stilla och faktiskt kunde strecha henne ner i rörelserna. Rygga kan hon iaf! faktiskt nästan spikrakt, vilket Helene sa var väldigt bra för henne, så det ska jag träna med på.
Imorgon ska jag nog longera en stund, kanske över lite cavalletti, får se hur hon går vanligt först.
Börjar jobba åtta i butiken igen, så jag får se hur pigg jag är imorgon!
XOXO

Akupunktur

Idag var Helene Theander ute och behandlade Bettan. Hon gjorde akupunktur i ryggen, vilket osteopaten i tyskland sa åt oss att göra och sen så behandlade hon lite andra saker också. Så nu hoppas jag att det ska bli lite lättare för mig. Sen så får Håkan behandla henne igen om ett tag. Det blir nog kanoners ska vi se!
Annars så går det väll som vanligt tror jag. Min dator är dum i huvet, så den ska få åka till doktorn imorgon, vilket betyder att ni får lika bra uppdatering som vanligt.
Dessutom ska jag jobba i affären i en vecka, så tiden kommer inte räcka till, risken finns att jag kommer vara rätt så död faktiskt.
Nu ska jag sova. Ska försöka komma upp tidigt imorgon, får se hur det går!
XOXO

Hästisarna!

Bettan: Har gått riktigt bra faktiskt. Trodde inte att jag skulle lyckas hålla det såhär bra. Traven börjar bli hur bra som helst verkligen och hon är inte seg eller trög för fem öre. I galoppen har vi haft det lite svårt, men sista dagarna har det släppt. Jag pratar med Hubertus flera gånger i veckan och han ger mig tips och säger vad jag måste träna på vilket är superbra. Idag tränade vi slutor i galopp och byten. Det gick faktiskt riktigt bra och jag tror att nu kommer det rulla på i bra fart, bara jag kommer ihåg "kick-fix-relax"... Inte riktigt lika lätt som det låter kanske, men jag gör det absolut bästa jag kan!
Jag longerar och rider i stort sett varje dag, ibland blir det undantag. Har även börjat lina över bomar med dipon, vilket faktiskt ger riktigt bra resultat. Så mer av det och så ska jag börja öva program igen och lite mer cavaletti. Det blir mycket nu och många sena kvällar osv, men det måste jag nu. Ska det satsas så ska det satsas (ska försöka komma ihåg det imorgon när jag ska upp tidigt..) Vi taggar som tusan inför Gripen första helgen i augusti. Men jag har redan börjat drömma mardrömmar om det.. Men det kommer bli bra hoppas vi på!

Mersan: Jag har ridit ett par gånger och det har gått superbra! Sen har hon fått vara med på ridläger och nybörjar häst. Vilket hon klarat galant. Jag blir så stolt över henne! Måste dock fortfarande bygga ännu mer muskler, så det blir en hårdtrimmad sommar. Jag tror att jag ska försöka rida/tömköra så mycket som möjligt och verkligen jobba henne på Hubertus sätt, så att hon bygger upp sin rygg nu, annars är jag rädd att det kan bli för sent.

Mille: Finns inte mycket att säga, eller nu har han vilat klart för sommaren. Punkt slut, imorgon tar jag tag i allt. Jag har bara blivit så himla lat.. Han är söt iaf och nu ska han få jobba bort den lilla gräsmagen, han verkar trivas i sin hage iaf! Planen är att börja rida nu med en gång och bara hålla tummarna för att han sköter sig, jag får verkligen inte slösa mer tid nu. Jag måste bara planera min tid ännu lite bättre nu.

Amber: Myser och busar i hagen. Hon får kli och pussar varje dag flera gånger om dan. Så fort jag får möjlighet myser vi lite. Jag har aldrig fått så mycket kärlek av en häst förut, hon är bara för gullig. Planen är att hon ska få chilla ett tag till och när Mille är igång mer och allt flyter lite bättre så ska jag börja ta tag i henne, sätta på träns, gå mycket prommisar och kanske börja lina lite grann. Vi får se lite hur allt flyter på också. Men världens gulligaste är hon iaf!

Hemma igen

Nu har ja ju varit hemma en stund, men vårat internet pajade i åskovädret när jag var borta, så jag fick internet på datorn idag. Skönt ändå. Allt går bra här hemma, jag kommer med en uppdatering om tottisarna när jag kommer hem från sjöbodarna, för nu ska vi äta!!
XOXO