Gladis.

Jag älskar mitt liv just nu, allt går bara bra och jag trivs. Det känns verkligen jättebra. Jobbade till lunch idag och som vanligt så är det mysigt att vara i stallet. Sen åkte jag och mammis iväg till Tierp för att provrida två treåriga ponnysar. Den ena, en new forest som heter Elwis och en korsningsponny som heter Papaya. Ja, Elwis flög såklart rakt in i mitt lilla arma hjärta och jag lovar att jag kommer drömma om honom inatt också. Om jag skulle ha massor med pengar skulle jag köpa massor med hästar. Kanske tur att jag är fattig, eller otur för hästarna, det beror på hur man ser det lixom. Nej men vi får väll se hur det går på den fronten också. Men som sagt, det blir aldrig lätt för den andra hästen man provrider, för den första blir jag ju alltid kär i. Nej, Elwis var helt klart en söt liten stjärna!

Red Bettan i ridhuset idag, det gick väll sådär. I början var hon superfin. Lätt i handen och lagom mycket frammåt. Kanske att jag mesred lite då och tänkte att jag inte skulle rida så länge för att hon var så duktig. Men tji fick jag, för då blev hon VÄLDIGT frammåt och jättestark i handen. Helt plötsligt bara tog hon upp huvudet och sa "jag tänker absolut inte slappna av och inte ens tänka på att gå i någon som helst form". Så det blev inget lugnt ridpass inte. Det blev småsmå volter i galopp för att hon skulle galoppera och inte bara skena fram. Det blev öppnor och slutor på volt och på rakt spår och jag vet inte allt jag tog till. Det kanske inte såg särskilt bra ut ett tag, det kändes definitivt inte bra, men helt plötsligt börjar hästen frusta igen och slappna av. Hmm, ett litet dampryck bara sådär!? Aja, det blev bra i slutet, kanske inte det bästa vi har ridit, men jag var helt klart nöjd. I traven blev hon jättefin. Det är så svårt att veta när man ska börja bromsa henne, jag tror att det var problemet idag. Hon var så frammåt, jag tänkte på vad Hubertus sa och lät henne gå på rätt bra, men helt plötsligt rann hela hästen iväg och jag hade ingenting kvar. Jag måste helt enkelt lära mig när det är dags att våga samla upp henne, för gör jag det för tidigt då blir det pannkaka av alltihopa. Svårt, men roligt. Nu är det bara en och en halv vecka kvar till Hubertus kurs igen, det blir najs!

Mille fick gå bort och bli longerad i ridhuset. Han har fått för sig sånna hyss i galoppen bara. Vill verkligen inte anstränga sig och bara stannar och byter håll. Haha, helt plötsligt vaknade han ur sin lilla dvala. Efter lite övertalning gick det tillslut jättebra.
Mamma var tvungen att springa iväg en snabbis, då passade jag på honom att träna lite med pallen. Han fattade snabbt att den inte var farlig och jag kunde stå på den som när man ska hoppa upp. Duktig häst! Jag hängde lite på honom och han gick snällt fram när jag bad honom och stannade när jag ville det. Sen kom mamma tillbaka, jag hoppade upp och vi skrittade runt. Tränade på halter och igångsättningar och han lyssnar hur bra som helst. Ville inte göra mer då det blåste orkan ute och dörrarna i ridhuset bankade i väggen och allt sånt. Tycker det är dumt om han blir rädd och det händer något, han får ju inte förknippa det med ridningen. Jag tar det säkra före det osäkra, det känns tryggare.

Nu ska jag sova, imorgon blir det lite jobb först och sen drar vi iväg till IKEA, det blir mysigt!
XOXO

Imorgon börjar mitt nya liv.

Helgen har varit toppen. Lördagen spenderades som sagt med mamma i bilen. Vi var och provred det lilla fullblodet Alexander och blev man inte helt kär? Haha jo, men vi får väll la se vad som händer på den fronten. Var även och provred en arab, men den stackarn fick ju inte en chans efter att Sara hade sett lilla Alex. Hmm, drömde till och med om honom inatt, jag är skadad. Ja, det måste vara så!
Red Bettis igår också, det gick faktiskt mycket bättre än väntat och det var roligt. Hade på det lilla nätet för mulen för att se om hon gjorde sina små dampar med huvudet (hon gör små knyck med det hela tiden och det har varit bättre med skyddet på, fråga mig inte varför!?). Och det var faktiskt bra, hon gjorde lite, men det är nog för att hon är pigg. Hon har ju som sagt lite överenergi nu. I början var hon lite lång, inte för lång, utan lång och låg. Jag tänkte att det var ganska bra för henne, men i galoppen sket det sig. Jag fick ryta lite åt henne och plocka ihop. Då blev hon fin och jag kunde lägga ner henne ganska bra, eller kanske mycket bra i traven iaf. Hon var lite seg och jag tog till indianknepet och då gick det genast mycket bättre. Roligt! Så jag var mycket nöjd.

Idag vaknade jag med min killa. Hade lite kvalitetstid med syrran i nynäs, välbehövligt måste jag säga. Jag har verkligen saknat henne när jag har varit borta! Sen longerade jag & mamma Milano för att jag sedan skulle hänga. Men den lilla pluttehästen var så snäll så jag hoppade upp och skrittade när mamma höll i. Haha, andra gången jag klättrade på honom efter sommarbetet och jag kunde skritta runt i ridhuset. Jag gillar min häst ganska så jättemycket om man säger så! Förhoppningsvis kan vi väll börja ge oss ut i skogen snart, det ser jag verkligen fram emot.
Bettan fick vila idag, hennes skor har börjat klonka och klockan blev mycket, så hon fick sig en välbehövlig ordentlig rykt. Det tyckte hon nog var ganska skönt faktiskt, framförallt tyckte hennes päls det. Jag måste verkligen klippa henne snart. Hon ser ju ut som en teddybjörn och blir svettig när man skrittar. Visserligen kan det bero på att hon är bra musklad, men ändå sjukt jobbigt om man rider sent. För man vill inte behöva slänga på svettäcket och sen gå hem. Nej frisören för hennes del snart helt enkelt.

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, eller nya och nya. Jo men det är det, men med min mamma som arbetsgivare och Anna som arbetskamrat. Haha, det känns som vanligt helt enkelt. Det ska bli roligt, vi kommer bli så effektiva och ha så roligt under tiden, det blir najs! Jag ska börja med mitt första projekt också, Daimler. Vi får väll se om jag lyckas bli kär i den hästen också. För tillfället känns inte den risken jättestor, men man vet aldrig med mig.

Sleep tight!
XOXO

FREDAG!

Idag har större delen av dagen spenderats med min mormor. Hon ska nämligen försöka lära sig min dator och hon gör STORA framsteg hela tiden. Min mormor är bäst!
Dessutom har jag och mamma varit i nynäs. Vi köpte skydd till våra iPhones, handlade och kikade lite på retro. Jag reserverade två nattduksbord och ett tv-rumsbord till min och Andreas nya lägenhet. Vi måste åka och kika på dom nästa vecka och då förhoppningsvis få med dom hem!
Eftersom att det inte blev så mycket tid över till hästarna så fick Milano bli prio och vi linade honom ganska så trött. Han är duktig, men har fått för sig att börja backa när han tycker att det är jobbigt. Då är det bra att man är två, då kan ju en springa bakom med pisken. Tillslut var han superduktig och då hängde jag på honom för första gången efter sommarvilan. Lilla pluttehästen rörde knappt på örat. Stod så snällt still och jag klängde runt där och klappade på alla möjliga ställen. Skrittade lite också, jag kunde stanna och starta honom själv och han var bara hur duktig som helst. Riktigt roligt faktiskt. Nu är det helt enkelt bara att köra på och så kommer jag att ha en riktigt riktigt fin häst sen!

Bettan fick ju då vila, men jag linade henne igår. Hon hade SÅ mycket överenergi och gick och kastade med huvudet hela tiden. Haha, jag kunde inte sluta garva. Hon är så rolig att titta på. Det räckte med att jag sa ga... så fattade hon att hon skulle galoppera och det blev såklart i fullt rejs. Men hon blev riktigt fin tillslut och det känns som att det ger mycket att lina henne. Att hon känner att man kan fatta galopp, vara kvar i formen och inte spänna sig. Jag har ju henne inspänd mellan frambenen och med ledande lina, så att det blir lite lättare att ställa igenom. Det fungerar faktiskt riktigt bra nu och hon börjar släppa i nacken. Så var det verkligen inte förut. Kan nog hända att jag tar någon dag till med longering, bara för att få igenom formen så bra. Men jag är SJUKT sugen på att rida.

Imorgon bär det först av mot Täby för att provrida ett litet fullblod och efter det mot Åkersberga för att provrida en arab. Det ska bli riktigt roligt. Mysigt att mammis följer med också, lite mor & dotter tid är alltid guld värt.

Ikväll blir det gormet middag med mamma & andreas framför Idol och sen riktigt FREDAGSMYS, har nog inte haft det på år och dar känns det som. Jag är lycklig!
XOXO

Händelserikt liv.

Japp, nu är jag hemma igen. Hemma, som i Torö och på heltid. Det känns skönt. Men samtidigt saknar man såklart Jenny & Hilma. Men här har jag alla mina vänner, andreas och familjen. Det känns skönt. Magen har blivit bättre också, ett plus för det.
Bettan verkar trivas bra här med kråkan igen, men så fort dom kommer ifrån varandra börjar dom gnängga och vill verkligen inte att den andra ska gå. Haha sötnosar.

I går red jag Mersan och det gick riktigt bra. Det känns att Sofie har kommit på hur hon ska rida nu, för Mersan har blivit mycket starkare i galoppen igen och det gjorde mig verkligen glad! Hon är på väg tillbaka! Hon var inte alls sådär muppig som hon är när hon tycker det är jobbigt, hon orkade göra öppnor och slutor om vart annat på volten utan att ta upp huvudet och bara springa. Det var ett givande pass och jag kände att jag nog ändå har utvecklats en hel del. Det är roligt!
Mille fick lösgaloppera i ridhuset med sin bästa brorsa Dailmer. Det tyckte dom var väldigt roligt och lite jobbigt såklart. Haha, nej men vi måste trötta ut den lilla buspellen nu eftersom att det börjar bli dags att börja rida.
Bettan fick vila igår, har för ovanlighetens skull blivit ASBRUNSTIG och jag linade i förrgår och så fort man tittar på henne skriker hon åt en. Kul. Nej men idag får det nog bli lina igen, jag orkar inte hålla på att bråka med henne när hon är brunstig, det är bättre att hon får bli lite glad först.

Jag ska nu börja jobba hos mamma här på herrhamra. Till att börja med kommer jag jobba alla dagar i veckan, sen kanske jag kommer försöka hitta ett annat jobb som jag kan jobba en eller två dagar på, vi får helt enkelt se lite hur det blir med den saken.
Om någon skulle vilja få sin häst tillriden eller såld så går det alldeles ypperligt att prata med mig & mamma, så ska vi se om vi kan ordna någonting trevligt.

Nu ska jag nog parvla mig upp till stallet, jag är ledig denna vecka ut och det har varit superduperskönt. Men hästarna ska ju inte vila för det!
XOXO

Torsdag

Hela veckan har varit rätt seg. Har ju mest suttit inne och tagit det lugnt. Har i stort sett bara ätit fil sen i måndags. Grattis Sara! Igår tog jag mig i kragen och linade Bettan. Det tyckte hon var roligt, men hon var lite stel och spänd. Men det borde hon egentligen vara, först efter sprutningen och sen efter vilan/skritten. Men hon blev bra i traven i slutet och galoppen var inte katastrof, så jag får vara nöjd.
Nu ska jag försöka att lina henne veckan ut och sen får vi se hur jag mår nästa vecka. Kan hända att jag lovar mest då också. Jag tänker att för det första är det enklast för mig att hålla på med. Sen ger det ju Bettan lite mer än vad skritt gör. Dessutom borde min lilla häst vänja sig att jag linjerar och då borde inte det bli ett spänningsmoment i sig. Jag tror att det här kan vara bra för min älskling!
XOXO

Dumma mage

Helgen har varit skön, visserligen har jag varit rätt ensam. Fredagen bestod av flera lektioner, vilket var roligt och lärorikt. Det känns att jag inte har ridit riktigt ordentligt på ett tag.
På lördagen blev det sovmorgon, riktigt skönt faktiskt! Sen skrittade jag en sväng på Bettan. Det gick inte jättebra. Hon är så bråkig nu för tiden, hon bara backar och backar och sparkar och sparkar. Prutthäst. Så vi kom tillbaka till stallet helt genomblöta och arga. Sen blev det bio med bästaste Nathalie, Gud vad jag saknar henne! vi kollade på "I rymden finns inga känslor" och den var verkligen bra. Mysigt att träffa min lillasyster också, det är så tomt här utan henne. Ingen som får mig att garva varje dag lixom.
Igår blev det sovmorgon igen och jag fick egentligen ingenting viktigt gjort. Skrittade och travade en sväng med Bettan, hon skötte sig mycket bättre och det var skönt att känna att jag hade vunnit matchen. Inatt har jag knappt kunnat sova, har haft så jävla ont i magen. Trodde helt ärligt att jag skulle behöva ta en ambulans in till sjukan.. Men vid fyra som adr jag och sov till åtta. Magen mådde bättre, men inte helt bra, så det fick bli en ganska lugn dag. Håller tummarna för att jag får lite mer sön inatt.
Jag längtar hem btw, jag saknar min käre pojkvän mer än någonsin, jag vill pussas!
XOXO

Bara för att min hästis är LITE bättre än din!



Save me from myself
You got my back when I need help
It's no one else in the world
You will always be my girl
You will always be, You will always be
You will always be my girl

Saknad.



Maybe I'm A Girl And Maybe I'm A Lonely Girl
Who's In The Middle Of Something
That She Doesn't Really Understand

Maybe I'm A Girl And Maybe You're The Only Man
Who Could Ever Help Me
Baby Won't You Help Me Understand

Maybe I'm Amazed At The Way You're With Me All The Time
Maybe I'm Afraid Of The Way I Leave You
Maybe I'm Amazed At The Way You Help Me Sing My Song
Right Me When I'm Wrong
Maybe I'm Amazed At The Way I Really Need You

Söderköping idag

Nu är jag tillbaka i Skövde. Mamma kom igår och det var ju hur mysigt som helst! Vi fixade lite i stallet, åkte in till stan och käkade riktigt god middag, myste framför tvn och bara hade det bra. Idag spenderade vi större delen av dagen i bilen, vi var ju i Söderköping med Bettan. Det gick väll bra, borrade upp tanden, sköljde ur och lagade, precis som förra gången. Hon ska sprutas i en vecka till och då kan jag rida henne lite lätt, nu har hon ju vilat i en vecka så det blir lagom med skritt i typ min varje dag till helgen och då är det bara att börja trava lite ute. Sen när pencilinkuren är slut är det bara att köra på som vanligt.

Nu har mamma åkt hem, hästarna är inne och jag har hunnit se på idol. Det är riktigt najs måste jag säga!
XOXO


Min bäbis och jag! <3

Hem ljuva hem

Gud så skönt det är att vara hemma! Igår red jag mersan, mös med min familj och bara hade det fredagsmys. Idag har jag hoppat lilla mersan och hon var sjukt duktig! Sen är det kräftskiva med ett skönt gäng på hemmaplan och ja, vi ska bara njuta av det sista på sommaren. Jag älskar torö!
XOXO

Imorgon bär det av hemåt.

Gud så skönt det ska bli att komma hem. Som vanligt händer det massor av saker. Jag får min iphone, klipptid, mys med alla jag känner och lägenhetsvisning. Men schh, det är bara en hemlis än så länge. Nej men just nu längtar jag bara efter min familj och min älskade pojkvän för jag tycker att ensamheten börjar bli rätt så boring nu. Dessutom saknar jag min ponni, kanske att man kan smöra lite för sofie och få rida lite grann när man ändå är hemma lixom. Jag skulle ju inte direkt tacka nej om man säger så. Har ju inte ridit ordentligt på över en vecka nu, det suger faktiskt.

Nej nu ska jag ta och försöka sova, börjar ju trots allt halv åtta imorgon.
XOXO

Onsdag

Första september idag, gud vad sommaren har gått fort. Jag har snart varit här i tre månader. Gud så tiden rinner iväg! Idag har varit en bra dag tycker jag, inte för att vi blev klara supertidigt, men det har rullat på i lagom tempo och vi var ju klara innan klockan sex, cred till oss! Idag filmade vi Janne, en mycket trevlig hästis måste jag säga, VÄLDIGT kramgo iaf.
Jag får se om Bettan ska få vila idag också eller om vi tar en skrittur sen, känns så omotiverande när jag vet att hon typ har ont.. Menmen, hon dör ju inte av att röra lite på sig iaf. Måste iaf prova hur lång sadelgjord jag måste köpa till henne nu när vi ska beställa hem nya Eric Le Tixerant gjordar. Måste ju ha en lång också så att det går att hoppa min lilla pålle och sen kan det ju vara en fördel att använda den på Milano också. Jag tänkte att jag ska skriva ett litet inlägg om den gjorden sen om det nu är någon som är intresserad.

Nu ska jag nog ta en skön dusch iaf, det är jag värd!
XOXO