Trimmning

Egentligen skulle jag ridit för Mia idag, men hon hann inte, så det fick bli mamma istället. Kände att jag behövde lite hjälp. Red igenom A:4an och jag verkligen hatar det programmet. Så himla svårt med all galopp. Men det gick väll ganska bra ändå. Men eftersom att vi inte kan variera galoppen tillräckligt så blir det ju väldigt svårt. Men hon verkade lite trött idag också, så det kan ha varit det. Jag måste dessutom våga släppa fram henne lite mer än vad jag gör. Det sitter lixom en spärr i mig som inte vågar släppa henne för mycket eftersom att hon förut blev väldigt springig och bara bytte galopp hela tiden. Men det börjar bli bättre nu, så det känns ju skönt iaf. Tränade lite bakdelsvändningar och egentligen kan hon det ganska bra, men jag gör det så himla komplicerat. Ska försöka ta det lugnt och göra som man ska på lördag i programmet iaf.
Det känns ändå helt okej inför tävlingen, kanske är det bra att hon bara ska lösgalopperas imorgon. Så att hon inte tröttar ut sig ännu mer lixom. Det blir tidigt imorgon eftersom jag måste ta stallet innan skolan och ska ta elva tåget. Så jag ska hjälpa mamma med utsläppet och sen fixa klart allt. Idag har jag iaf putsat och packat iordning allting, så det slipper jag imorgon. Då är det bara badning och flätning kvar, vilket får bli på kvällen imorgon någon gång när jag har tid.. Får se hur det blir med det.
Jag känner mig iaf väldigt nöjd med hur långt vi har kommit nu och till sommaren är det helt klart bye bye till LB program, vilket känns jätteskönt!

Nu blir det sängen, för jag är jättetrött och ska orka upp imorgon..
XOXO

Hej järn.

Nu har jag varit hos sjukan. På ett sätt känns det skönt och på ett annat sätt lite mindre skönt. Hmm.
Jag har tydligen jordens jävla järnbrist, vilket kan hänga ihop med min kära vän glutensjukdomen. Eller så har jag någon blödning i tarmen eller ja, helt enkelt någonting annat. Jag ligger iaf långt under vad man ska ha och doktorn tyckte att han såg det på mig, jag såg lixom lite ut som ett spöke tyckte han. Genomskinligt vit alltså. Kul att höra det.. Nej men nu har jag fått järntabletter som ska intas 3 gånger om dagen till att börja med och lite andra roliga prover ska också tas för att se om det är så att jag blöder i tarmen.
Jag har nämligen alldeles för lite blod i min kropp, vilket innebär att jag får hög puls snabbt eftersom att blodet måste cirkulera mycket snabbare än vanligt. Dessutom blir man väldigt väldigt trött och det stämmer ju in som handen i handsken. Det lite mindre roliga är att det kan vara så att jag måste äta järntabletterna hela mitt liv. Kanske inte så jobbigt, men ändå. Dessutom finns risken att magen protesterar totalt på tabletterna och är det så och det inte går över får man ta sprutor istället. Jättekul, verkligen..
Nej men jag hoppas att det räcker med tabletterna helt enkelt, så får vi hålla tummarna. Tre veckor sa han att det skulle ta för mig att få tillbaka all min ork igen, så det är ju bara hoppas att det är så. Kanske att vi dessutom tar kontakt med en specialist på området om sköldkörteln. Får se hur det blir med det, men mina värden låg ju verkligen på gränsen där också. Så om en månad ska det iaf tas nya prover och se om järnet har fixat till sig och då får man ju se vad som händer.

Håll tummarna för mig, men det vore ju så typsiskt mig om det skulle vara så att det inte bara är att ta några piller ett tag och sen bli bra.
XOXO

Torö Butik

Godmorgon! Nu är jag i Torö Butik som vanligt. Nej men det är ganskalugnt idag och inga varor tror jag ska komma, så jag kan cilla lite än så länge. Skönt.
Igår var jag och Hanna inne för att jag skulle prova lite klänningar till studenten. Tänkte prova massa olika modeller så att jag kunde beställa en sen. Men se där, 1500 kr fattigare och skor, klänning och kavaj är inhandlat. Inte illa måste jag ju säga. Känns riktigt skönt att ha det överstökat nu när jag drar till Skövde i en vecka.

I eftermiddag ska jag till läkaren. Jag är fett nervös för provsvaren och jag vet inte riktigt vad jag hoppas på. På ett sätt vore det så skönt om någon av proverna visade någonting eftersom då kan man göra något åt det. Men sen vill man ju inte att det ska vara någonting heller. Fast det är inte kul att hur mycket man än sover inte komma upp på morgonen. Det är verkligen inte roligt. Det känns lixom som att jag inte sovit någonting alls i stort sett. Vaknar inte ens när andreas går upp nu för tiden, det gjorde jag ALLTID förut. Konstigt värre. Nej men så jag spinger runt här inne och är lite nervös.
XOXO

Tisdag

Den här dagen har sett ut som dom flesta tisdagar gör faktiskt. Jag gick upp och spenderade större delen av min dag i affären. Idag var jag helt ensam och det kan ju bli lite långtråkigt när det inte heller rullar in kunder alltför ofta. Menmen, jag har ju annat att pyssla med och har inte så tråkigt. Nej men det är najs, annat kan jag faktiskt inte säga!

Sen blev det stallet och ridning. Red Bettan i ridhuset med kandar. Hade egentligen inte alltför stora förhoppningar om hur det skulle gå med tanke på att det är andra gången hon går med kandar inne. Men till min stora förvåning gick hon hur bra som helst. Galoppen var jättestor och fin och hon bjöd på riktigt bra frammåt. Det är kul när man verkligen känner hur hon bär upp en.
Tränade lite samling för att sedan länga ut traven, just för att stärka henne så att hon kan bli som en gummisnodd. Sidvärtesrörelserna är ju inga större problem egentligen. Jag menar, jag hade inte tränat skänkelvikning på i stort sett hela vintern och så får jag ändå sjuor på dom i programmet. Men jag måste få lite mer variation i alla gångarter. Så jag försökte tänka gummisnoddskänslan även i galopp, även om den absolut inte blir lika tydlig där.
I traven blev jag riktigt nöjd och fick en aha.upplevelse om hur jag ska göra för att få fram denna coola trav i program också. Jag måste verkligen våga samla ihop henne i hörnet och absolut inte släppa iväg henne för tidigt. Då jäklar kan vi snacka mellan/ökad trav!

Red igenom LA:4 programmet eftersom att det är det som gäller på lördag. Även om det inte är på kandar så tänkte jag slå två flugor i en smäll och öva lite. Det gick faktiskt super och nu känner jag mig inte alls så orolig för att rida ett helt program på kandar längre. Det som verkligen måste tränas lite på inför Vikbolandet är skolorna, lite mer gummisnodd i galoppen och bakdelsvändningar, sen är vi nog i stort sett hemma på alla punkter. Eller åtminstone om jag vågar rida ordentligt och tar vara på alla steg vi tar under programmet. Jag är fett taggad nu! Och på söndag drar jag till Skövde och tränar järnet.
XOXO

Morrn Morrn!

Igår red jag ut en sväng på Bettan på kandaret. Det gick faktiskt ganska bra och hon skötte sig. Lite spänd och pigg blir hon ju alltid, men det får man väll räkna med tror jag. Hon börjar ju åtminstone kunna galoppera ute nu och det är ju väldigt positivt. Nej men jag är ändå nöjd, det blev ju inte så hårt eftersom att hon skulle få ta det lite lugnt efter tävlingen.

Sen vare skola som gällde och Svenska, det gick ganska bra faktiskt. Höll mitt argumenterande tal och jag är nöjd. Men man kan alltid göra bättre. ÅKte förbi Lyckås på vägen hem och hittade en hjälm, en lädergrimma, pälsglans och läderfett. Det behövdes ju kan man ju säga.

Idag blir det Torö Butik för hela slanten och sen stallet, ska bli kul att rida. Ska börja göra mig iordning nu!
XOXO

Dagens stjärna!


Vilken härlig start!

Idag var det tävlingsdebut för säsongen och det kunde ju inte gå bättre tycker jag. Bettan var fin, kanske något spänd på framridningen, men det varierade sig lite och jag kände att hon var fint framme när jag skulle gå in till LB:3an. Blev lite spänd i ridhuset, men inte så väldigt och det kändes som att jag gjorde en väldigt bra ritt och verkligen red ordentligt. Tydligen tyckte domaren det också, så det räckte till en 4e placering på 64,54%. Jätteroligt verkligen. Efter prisutdelningen blev det en snabb framridning till nästa klass, där det kändes lite sissodär att rida. Både bra och dåligt, men också lite segt. Bettan var antagligen trött. Men det slutade på en 3e placering med 65,48%!
Känner mig såklart grymt nöjd med dagen och säsongsdebuten. Kul att träningen ger resultat måste jag ju säga. Man kan inte annat än att vara stolt över min lilla hästis!
XOXO

Vad fasiken ska jag skriva?

Jag försöker skriva ett reportage om min praktik. Hur mycket jag än trivdes och hur mycket jag än lärde mig vill ingenting komma ut i denna text. Var fasiken hittar man inspirationen till att skriva igen. Jag får lixom inte fram orden och det har jag aldrig haft problem med innan. Prutt.
XOXO

Sjukhusebesök

Imorse var jag på sjukhuset för att ta prover. Fem rör med blod tog dom och det var lite för mycket för min hungriga lilla kropp. Sjuksyrran frågade om jag ville sitta eller ligga och eftersom att jag aldrig annars haft problem med att ta prover, mer än att det bara är väldigt obehagligt med sticket, så sa jag att jag kunde sitta upp. Dumt nog.
Efter två rör började det snurra i huvudet, jag blev alldeles kallsvettig och mådde jätteilla. Så jag försökte tänka på annat och det hjälpte en del, jag svimmade ju inte iaf. Men fy så dåligt jag mådde. Det blev nog önnu värre eftersom jag inte fick äta någonting på morgonen heller.
Träffade på Lars Å sen och han tyckte tydligen inte att jag såg ut att må alltför bra för han hade ringt lilla pappa i stort sett med en gång och sagt att jag var lite blek om nosen. Haha, sötisar! Men jag blev piggare rätt så snabbt så jag köpte en latte som belöning, det förtjänade jag!

Jag har jobbat hela dagen och det har varit fullt upp, men jag trivs väldigt bra i affären, hade jag varit hemma i sommar hade det varit svårt att välja mellan sjöbodarna och butiken faktiskt. Och då är jag ju VÄLDIGT nöjd med sjöbodarna! Nu har jag ätit lite och ska upp till stallet. Ska rida Bettan i ridhuset och planen är att jag ska träna lite program idag, inför på söndag såklart. Hoppas det går bra!
XOXO

Måndag

Idag blev det ingen skola eftersom att jag skulle till tandläkaren just när vår lektion börjat typ. Så jag hade inte hunnit vara med i en sekund ens. Jag tömkörde Milano idag och det gick superbra. Riktigt duktig var han och det känns så himla roligt. Han hade ganska mycket frammåtbjudning idag och får en hyfsat fin form tycker jag. Idag hade han mycket lättare för att gå rakt fram och det känns ju bra. Han lär sig så himla snabbt. Duktig liten prins iaf!
Jag tömkörde även Mersan och det gick väll sådär, hon var lite väl sur på mig tycker jag. Men det blev bättre mot slutet och då blev hon faktiskt väldigt fin! Måste verkligen bygga upp lite mer muskler nu. Men hon börjar faktiskt bli finare i kroppen nu. Men det känns ju verkligen att hon inte orkar gå som hon gjorde förut. Hon måste lixom börja använda sina bakben igen, hon har legat lite på latsidan på sista tiden nämligen.
Sen longerade jag Bettan. Hon hade en liten släng damp i början, höll på att muppa sig och springa det snabbaste hon kunde och sådär. Men hon blev mycket finare till slut och slappnade av i formen mycket mer. Hon är så himla lydig när man står på marken, jag kan i stort sett viska att hon ska galoppera och då börjar hon galoppera. Superkul att se. När vi var klara tränade vi lite "frihetsdressyr", eller mest bara att hon följde efter mig där jag gick och det gjorde hon superbra. Min lilla bäbis är så himla fin!
XOXO

Helguppdatering!

Fredag: Jag red Bettan på ridbanan. Hon var brunstig, pigg och knasig. Det gick med andra ord inte alltför bra. Hon sprang mest bara ifrån mig samtidigt som hon inte använde sina bakben. Men tillslut fick jag till henne i traven genom att göra mycket tempoväxlingar/övergångar. Men så fort jag skulle fatta galopp slog hon sig fri och bara fick allmän damp. Jag blev verkligen asledsen eftersom att det har gått så bra innan, men jag försökte vara lugn och tillslut slappnade hon av en aning iaf.

Lördag: Började med att longera Milano, efter en stund när jag tyckte att han varit tillräckligt duktig så tömkörde jag honom lite. Man blir så glad för han blir verkligen hur fin som helst och han ser verkligen ut som en häst då, lite skillnad mot vad man är van vid lixom. Han förstår hur man svänger och är inte rädd för tömmarna när de åker eller ligger på rumpan, vilket är superbra! Men han tycker att det är lite svårt att gå rakt fram, men eftersom att han lär sig det mesta ganska snabbt så är jag inte ett dugg orolog för honom.
Red Bettan på ridbanan med mammas hjälp. Det gick faktiskt mycket bättre idag och det kändes ju såklart skönt. Vi tränade mycket samling och retade upp henne lite så att hon skulle lyfta ordentligt på bakbenen. Vilket hon klarade galant, iaf några steg. Galoppen var dessutom mycket bättre idag också och det var roligt! Försökte öka och minska den lite, vilket är en superbra övning för henne. Kul att det känns som att vi har kommit till en ny nivå iaf!

Söndag: Madde red lektion för mig på Mersan. Det gick ganska bra, Madde var superduktig och Mersan lite mindre duktig. Mersan var inte på sig piggaste humör vilket gör att det blir mycket svårare att rida. Men Madde skötte sig riktigt bra och det blev bättre mot slutet. Jag är iaf jättenöjd med att Madde rider Mersan för hon rider så himla bra. Mjukt och fint och prioriterar precis rätt saker. Man blir lite varm i hjärtat när man ser henne tillsammans med min lilla bäbis.
Red ut en sväng på Bettan med Louise/Bork. Bettan skötte sig faktiskt jättebra och det var ju superkul med tanke på att jag red på vanliga tredelade bettet. Hon bjöd på frammåt men sprang inte bara iväg och ja, hon var superduktig. Red en stund på banan också och det gick ännu bättre än igår. Det var väldigt stor skillnad på galoppen och jag tror att det är jag som är den största boven i dramat. När jag vågar slappna av går ju allt så himla mycket bättre!
Sen longerade jag Milano och han var faktiskt jätteduktig. Lite tjurig och bara tvärnitade ibland, men gick snällt frammåt så fort jag bad honom igen. Han är så himla söt. Galopperade lite mer än vanligt idag och det tyckte han var hur kul som helst. Så efter det blev han lite pigg. Sen hängde jag på honom för första gången och det gick faktiskt jättebra. Han tyckte det var väldigt märkligt till att börja med med gjorde inga större protester. Efter en stund stod han blixstilla och accepterade att jag lekte apa en stund. Lilla pluttebäbis prinsen, så himla fin, jag längtar verkligen efter att få rida honom, det kommer bli supernajs!
XOXO

Regn.

Fy vilket tråkigt väder det är ute. Helt sjukt faktiskt.. Man blir så himla trött och ledsen bara av att titta ut genom fönstret. Snart ska jag iväg till skolan. Där står projektarbete och arbetsmiljö & säkerhet på schemat. Sen är det förhoppningsvis en hel drös som ska betala sina skivbiljetter också. Men det är väll bara en förhoppning.

Sen ska jag hämta ut mina ridstävlar, som förhoppningsvis är klara idag. Han har nu sagt att dom ska vara klara tre gånger och sen när jag har velat hämta ut dom säger han att dom inte är klara än. Nej men nu hoppas jag verkligen för annars börjar det verkligen bli brottom, det är ju lixom tävling nästa helg!

Ikväll ska jag dessutom träffa min bästis matilda. Vi ska mysa och bara ta igen massa tid. Sen har vi en VÄLDIGT viktig diskusion som måste lösas. För annars kommer det inte bli roligt alls!
Nu ska jag borsta gaddarna och sen bege mig in till nynäshamn.
XOXO

Hästspring i bena!

Idag longerade jag lilla Milano, han blev så himla glad när jag hämtade honom i hagen idag. Han älskar verkligen att göra saker och nu har har ju typ vilat i en vecka. Gullehäst. Det gick iaf jättebra och idag gick han faktiskt väldigt bra. Spände in honom lite mer än vad jag gjort tidigare och det fungerade super. Sen var jag lite busig och provade att tömköra honom lite också. Vilket han aldrig gjort. Det fungerade jättebra och han blev riktigt snygg när han faktiskt fick en riktig form på halsen. Gud så glad jag blev att det funkade bra. På lördag blir det nog lite mer tömkörning så att han lär sig att styra lite mer innan man rider. Det är så roligt att jobba med honom, han är så sammarbetsvillig och vill verkligen inte göra fel. Självklart gör han lite bus, men det ska dom göra, men han har sån respekt för mig och slutar så fort jag säger till honom. Det kommer nog bli en toppenhäst tror jag. Riktigt roligt!

Sen red jag ut på Mersan med Mamma/Cosmos och Anna/Maggie. Det gick också bra och Mersan tyckte det var hur kul som helst. Hon blir så himla pigg när man är ute och det är jättekul! Hon vill ioförsig smita lite från arbetet och mest springa fort ibland och det får hon för mig. Men det är bara för att hon är världens sötaste ponny och hon måste ju få ha lite roligt också. Sen är det ju bara kul att se att hon faktiskt är ganska snabb och pigg när hon vill. För så känns det ju inte alltid när man rider annars. Vi hoppade lite på hoppstigen också, det tyckte hon var roligt. Inte en enda liten tvekan över om hon skulle hoppa eller inte och det känns ju jätteroligt. Gud så jag älskar min lilla ponni!

Bettan fick vila idag, hon börjar bli brunstig, det har hängt lite i luften de senaste dagarna och idag verkar det ha brutit ut och då är det inte så kul att rida, det ger lixom inte så mycket när hon bara blir tryckig mot skänkeln istället. Så jag ska nog försöka rida imorgon och se hur det känns. På sätt och vis är det VÄLDIGT bra att hon blev brunstig nu, för då är hon det förhoppningsvis inte nästa helg när det är tävling.
XOXO

Ledig dag

Idag är det som varje torsdag ingen skola. Jag och mamma spenderade förmiddagen på sjukhuset i nynäshamn. Vi kollade upp min puls och nästa vecka ska jag in och tömma mig på blod, för det ska tas 29 prover på vad som kan vara fel. Det var iaf inte lungorna, för jag röntgade dom och det såg superbra ut. Hoppas att man får svar bara, för annars blir man ju lite rolig.

Sen var det stallet såklart och det skriver jag om lite senare.
Nu är Mersanproblemet löst också. Eller alltså det är väll inget problem egentligen, men jag har ju inte riktigt vetat om vad vi ska göra med henne nu när jag flyttar. Men Sofie kommer att ta henne på foder och madde kommer att fortsätta att rida, så det känns superbra! Allt har ju funkat riktigt bra med Sofie och man kan ju verkligen lita på henne i alla lägen, så jag är nöjd med att hon kommer att ha hand om Mersan helt själv från och med 1 Juni till 31 December. Sen får vi ju se vad som händer med lilla mig efter det lixom! Men det känns skönt att veta, det är ju annars någonting som verkligen tynger ner mitt lilla hjärta.

Nu ska jag vara duktig och plugga lite tänkte jag!
XOXO

Härligt att vara hemma igen!

Det var en mycket lyckad resa till Åre måste jag säga. Hur mysigt och skönt som helst att bara koppla av ett slag. Fint väder var det alla dagar förutom en och det uppskattades VÄLDIGT mycket. Nej men bilder kommer upp så fort jag får tid och dom säger nog det mesta.
Men det är skönt att vara hemma igen, eller framförallt tillbaka till hästarna. Jag har verkligen börjat sakna dom så fort jag är borta bara några dagar. Bettan hade vårkänslor i det vackra vädret igår och busade för fullt när vi försökte dressyra lite på banan. Prutthäst. Nej men idag var hon SUPERFIN och det ska verkligen bli kul att börja tävla igen.
Idag var det ju jobb som gällde också och trots ganska stora problem med kylar/frysar så klarade jag mig bra med tanke på att jag var själv. Lite stolt blir man allt på sig själv då. Nej men det är ändå ganska roligt att jobba där och det är ju ännu roligare när man får lönen sen.

Nu måste jag sova för imorgon är det en ny dag med nya möjligheter och jag, jag ska ta mig in till skolan. Hur låter det egentligen!?
XOXO

Åre, here we come!

Snart drar vi iväg till Åre. Tåget går inte förräns klockan 23.20, men jag och mamma ska hämta upp andreas i nynäs och handla lite på Ica, man behöver ju matsäcj när man är på resande fot! Jag har även bakat min SJUKT goda vitchoklad kaka som ska med i väskan. Men ska man åka tåg hela natten så antar jag att det behövs!
Det ska bli riktigt roligt att komma iväg och imorgon får vi till och med träffa Märta och Vera. Det kallar jag mysigt. Ha det sjukt bra här hemma och så får ni en najs uppdatering när jag är hemma igen på söndag!
XOXO


Måste ju bara bjuda på en bild på mina bästisar och älsklingen. Puss på oss!

Kandarträning

Imorse var jag uppe vid åtta och i stallet typ kvart över eftersom jag red lektion för Mia idag. Det gick superbra! Jag började rida på tränset och hon var faktiskt jättefin. Och efter ett tag bytte vi och så red jag på kandaret på riktigt för första gången. Eller det är ju första gången för Bettan i hela hennes liv. Det gick superbra och jag red SÅÅÅ mycket bättre när jag fick på det, sitsen blev lixom helt annorlunda. Jag tror att det kan ha att göra med självförtroendet, men jag vet inte. Nu känns det inte så svårt att ta sig igenom C:2an i Maj faktiskt. Vi tränade lite enkla byten så som dom ska vara i programmet och det gick helt okej, hon måste släppa loss lite mer i formen bara och jag måste rida ännu mer nogrannt. Jag slarvar lite med ställningen och då blir det inte bra.
Bettan blev riktigt fin och galopperade riktigt bra i slutet. Nu måste hon också våga ta för sig mer i galopp, men jag tror att det är jag som är spärren i det hela, jag mesar eftersom att jag absolut inte vill att hon ska bli som hon var förut. Men nu är hon lixom kvar i formen även när man länger henne lite, så jag tror att det ska lösa sig. Nu ska mamma longera henne några dagar eftersom att jag åker till fjällen och sne är det hårdkörning som gäller och sen börjar tävlingarna. Oj vad jag längtar!
XOXO

Måndag

Idag blev en mysig morgon med min älsklingskille, vi käkade god frukost och gluttade på tv, som alltid! Men det blev en väldigt intensiv dag i stallet och jag känner mig VÄLDIGT duktig måste jag ju säga!
Jag började med att mocka alla våra sex boxar och fixa iordning all mat och så.

Sen blev det Milanos tur. Vi longerade i ridhuset och jag slutar tamejfan aldrig att förvånas över hur jäkla snäll han är! Förut blev han lite tossig och på tårna när man tog in honom själv, nu är han som vilken häst som helst. Till och
med lugnare än Bettan! Samma sak när man går iväg bort till ridhuset också, nu bara är han helt lugn och avslappnad och det känns jätteroligt! Han var såklart supersnäll att longera idag med. Hade honom inspänd som jag brukar. Jag skulle ju vilja spänna in honom lite till för att se hur han går då, men jag vill hellre ta det lite lugnt. Men nu söker han sig frammåt neråt och håller inte alls på lika mycket med bettet. Duktiga lilla bäbis.

Sen longerade jag Mersan en stund, för att sedan rida en stund. Det gick superbra att rida och man blir så glad när man rider henne! Vi tränade mycket galopp och tempoväxlingar. Sen efter en stund blev jag sugen på att rida program och red igenom Msv C programmet och Mersan tyckte det var roligt! Skolorna gjorde hon faktiskt riktigt bra, sen måste hon ju stärka sig för att orka gå hela programmet i den formen och tempot som hon gjorde förut. Men hon är väldigt rolig att rida program på. Så jag tänkte att jag ska öva min egen programridning med Mersan nu, för det är så mycket lättare med henne än med Bettan. Så jag ska se till att bli betydligt mer noggrann med vägar och allt sånt. Sitter det på Mersan kommer jag att bli mycket bättre på Bettan sen!

Efter det tog jag och Anna in hästarna och sen red jag Kråkan. Jag började med att longera henne en stund så att hon skulle springa av sig lite. Hon var bitvis jättefin när jag red, men hon är ju lite speciell och sparkar och drar iväg emellanåt. Hon är verkligen rolig att rida, det blir lixom en utmaning varje gång. Ska nog försöka rida henne någon dag i veckan framöver så att jag får lite mer variation i min ridning, om det är okej för mamma såklart!

Sist men inte minst tog jag och Bettan en tur i skogen med kandaret. Det gick faktiskt över förväntan, hon var som alltid något taggad och spänd, men hon gick TUSEN gånger bättre än vad hon tidigare gjort. Hon sprang lixom inte bara uppåt, utan frammåt också, till och med i galopp. Superroligt var det att rida!

Det är ju verkligen tur att man har världens bästa hästar!
XOXO

Segisdag!

Idag sov vi verkligen ut, det var hur skönt som helst! Sen bara mös vi framför tvn och gjorde verkligen ingenting alls. Sen nynäs och handla och jag slutade här hemme helt ensamen. Skrittade ut i ca 40 minuter på Bettan och man kände verkligen att hon var trött i kroppen, men efter halva vägen tände hon till lite och blev lite piggare.
Har ätit en av världens godaste mater till middag och har myst med mig själv framför tvn, inte illa det heller. Imorgon blir det stallet och förhoppningsvis mys med lilla Matilda!
XOXO

Världens bästa mersan!


Sitter och tänker på min bäbis, på operationen och på allt som hänt oss. Gud så jag älskar henne, jag verkligen gör det. Jag är så himla ledsen över att aldrig mer få tävla henne, och att alltid veta att man aldrig kommer tillbaka dit vi slutade. Mersan kommer nog alltid ha den största platsen i mitt hjärta. Fy så jag saknar tävlingarna med min bäbis. Jag kan inte beskriva hur tråkigt och tomt det känns att aldrig få träna och tävla som förut. Man kan inte förstå hur tugnt mitt hjärta känns. Jag kommer aldrig sluta älska min lilla ponni, hon är den absolut bästaste i världen! <3
XOXO

Helgens stallaktiviteter

Fredag:
Bettan
- Red lektion för Mia idag. Det gick verkligen inte alls bra till en början. Det kändes som att jag inte kommit någonstans under vintern. Men helt plötsligt bara släppte allt och hon blev hur bra som helst. Vi kunde galoppera, göra enkla byten och ja, det var bara hur bra som helst. Mias kommentar: Ja, jag har nog aldrig sett henne galoppera såhär bra. Det trodde jag inte skulle hända såhär snabbt och framförallt inte med tanke på hur hon var när vi började idag. Så självklart är jag hur nöjd som helst med Bettan idag och antagligen var hon ganska så jättetrött när vi kom tillbaka till stallet.
Milano - Vi tog ett äpple med oss och gick ut för att upptäcka världen. Vi gick ner till stranden och runt lite på ören i ca 30 min. Han har ju faktiskt inte varit ute så mycket, så det tyckte han var väldigt spännande. Men som alltid så skötte han sig exemplariskt. Jag längtar verkligen till nästnästa vecka, för då ska vi börja hänga på honom!
Mersan - Sofie red i ridhuset tror jag minsann och det sa hon gick bra, vilket hon verkligen inte säger ofta!

Lördag:
Bettan -  Lektion med Mia idag igen och det gick faktiskt bättre än igår! Hon var mycket mer frammåt från början, hade en mycket bättre överlinje och bar upp sig själv på ett helt annat sätt, vilket kändes jättebra. I traven var hon ascool att rida och det kändes hur najs som helst! Vi fortsatte att träna enkla byten och att få henne att våga ta för sig mer i galoppen, vilket faktiskt blev bättre mot slutet. Det är en riktigt cool känsla när hästen verkligen suger tag frammåt, men ändå inte bara dra iväg. Mias kommentar: Det var ju mycket bättre än igår. Det här är riktigt riktigt bra Sara. Och mellantrav, det är ju lite av hennes grej. Bettan är bäst tycker jag!
Mersan - Höll lite lektion för Sofie idag, vi tränade mycket galopp eftersom att Bettan måste bygga så mycket muskler. Hon var riktigt fin i galoppen (vilket inte är så vanligt!), men inte alls lika bra i traven. Konstigt tyckte vi och det slutade med att jag hoppade upp och kände lite. Insåg att Mersan bara var dum. Men i slutet blev det superbra när Sofie red. Jag är så stolt över båda två, som verkligen kämpar. Eller det är nog mest Sofie som kämpar, fram till i slutet idag, då kämpade dom tillsammans! Det var riktigt coolt att se faktiskt!

Imorgon ska Bettan få skritta ut på kandaret, Milano ska longeras, Kråkan kanske ska ridas och Mersibersi ska bli longerad och sen ska jag rida en stund tror jag. Man blir så sugen på att rida henne när man ser henne!
XOXO

Pruttisdag

Idag fick bara två av fyras möjliga gå. Mest för att jag var ganska bakis och väldigt seg i kroppen. Började med att rida lilla Kråkan idag igen. Och ja, till att börja med så är hon väldigt ouppfostrad just nu. Hon vill bara klia sig på mig hela tiden. Men efter några arga kommentarer från mig gav hon upp. I ridhuset var det ju bara att börja trava direkt eftersom att hon själv börjar och försöker man sakta av så får hon damp. Hon var väldigt hård i högersidan och la sig över högerskänkeln i början. Men efter ett tag blev det lite bättre. Men gud så hon sparkade idag, jag höll fasiken på att trilla av flera gånger! Jag började med att försöka flytta henne, men eftersom att hon bara sparkade och blev sur på mig så gav jag upp och gjorde mycket tempoväxlingar/avbrott/igångsättningar för att hon skulle börja använda bakbenen till annat än att sparka. Och vad ska man säga egentligen, hur dum hon än är så kan man inte ogilla henne. Jag önskar ibland att bettan var lite mer som hon.
Sen blev det Bettans tur, vi red mycket lösgörande övningar i alla tre gångarter och det gick faktiskt över förväntan. Att tävla Medelsvår klassen om fem veckor känns ändå inte så långt borta, det kommer bli kalas! Imorgon ska jag träna för Mia, jag tror att vi måste få henne lite mer alärt för mina hjälper och inte bli så seg i handen. Men galoppen var verkligen mycket bättre idag och det kändes ju jätteroligt! Hon kommer bli så sjukt fin när vi får till allting, det är en sak som är säkert!
XOXO

Första studentskivan avklarad!

Jag ger tummen upp åt gårdagen, det var helt klart en väldigt lyckad kväll! Började med att träffa Emma i Farsta, käka och fixa lite grejer. Sen drog vi till Sarah, där hon och sandra höll på att göra sig snygga. Så jag försökte också göra mig snygg. Dessvärre kom det ut en assexig Zorro, två sjukt snygga fångar och en hockeyspelare. Haha, ja ni kan ju gissa vem jag var.. Med benskydd, damasker, sånna där konstiga brallor, axelskydd och bajentröjan på mig blev jag den coolaste bruden på hela festen. Eller åtminstone den som alla kommer att komma ihåg!
Nej men skivan var riktigt lyckad och jag hoppas att sussie och alla andra som hade den tyckte lika dant. Det blev mycket skratt och dans, trots att det var VÄLDIGT varmt i alla mina kläder. Nej men tack brudar, ni gjorde verkligen detta till en riktigt rolig kväll!
Förhoppningsvis kommer bilder också någon gång, men det vet man aldrig.
XOXO