Torsdag helt enkelt.

Idag har även den varit bra. Lite färg i ansiktet har jag också lyckats få, det får tummen upp! Innan lunch hann vi med stallet och lösgaloppa Queen, Cosmo och Levin. Cosmo var dessvärre halt, men Levin och Q fick springa av sig ordentligt!
Efter lunch tömkörde jag Mille ut medan Anna linade Delta. Milano började dumma sig lite när vi kom runt hörnet av stallet. Vilket jag faktiskt hade hoppats på att han skulle göra. Så jag fick bli lite arg på honom och vinna. Efter två snurrvändor så gick han snällt iväg mot Ören. Stannade snällt vid landsvägen och gick förbi läskiga saker. Han är ju lixom duktig ändå som vågar gå helt själv överallt trots läskiga grejor. Vi gick en bit på ören vägen. Sen vände vi, gick in ugglestigen och sen strandstigen hem igen. Duktiga bäbis!
Sen red vi Maggie & Shame. Jag red Maggie och hon blev riktigt fin i slutet. Var VÄLDIGT skänkeldöv i början och jag hade inget spö då jag förväntade mig en pigg häst. Men jag fick låna Annas spö och då blev det fart på tanten!

Efter insläpp red jag min lilla stjärna. Idag var hon allt annat än seg och jag fick känslan av att Bettan vill rida Grand Prix imorgon! Hon blev astaggad när jag red igenom programmet inför nästa helg. Vilken är positivt, men jag måste bara lära mig att rida henne där också. Men det blir nog bra,m hellre att hon är såhär än seg. Jag känner att hon vill. Hon gör verkligen inte detta för att smita, utan för hon tycker att det är roligt att jobba. Så det blir kanon när matte lär sig rida ordentligt!

Innan min och mammas träning så gick vi 15 min med Kråkan och Amber. Man kan ju säga att Amber skötte sig exemplariskt medans K skötte sig som en två-åring! Min lilla gulle Amber!
XOXO

Film dag 1


En bra stalldag.

Ja, dagen har kännts bra eftersom det har varit sol hela dagen. Vi har ändå hunnit med en hel del. Efter stallet var klart så gick vi bort med pluttisarna, alltså Amber, Nils och Delta till ridhuset för att lösgaloppera lite. Dom stora hästarna fattade rätt snabbt, men lilla Amber sprang mest runt som en humla i en papperspåse. Gullehäst. Hon var duktig ändå, för det var ju första gången för henne lixom!
Efter lunch så skulle jag och Anna rida ut en sväng på Mille och Lord. Men Milla hade andra tankar och gick inte från stallplan. Dumhuve. Han backade, skakade på huvudet, slog med frambenen och var på väg att resa sig. Duktig bäbis man fått. Så ja, jag blev lite mesig, vi gick en bit och han ville inte lugna ner sig. Mamma hoppade upp och jag höll i. Då var han påväg upp igen. Prutt. Jag hatar att jag blir lite skrämd.. Men sen gick vi till ridhuset och så longerade jag honom trött. Sen hoppade jag upp och red lite när mamma höll i. Imorgon blir det tömkörning som står på schemat. Ut i skogen, så att han fattar att man SKA gå framåt.
Sen red vi ut och busade med Queen, Levin och Cosmo. Det var roligt och det tyckte hästarna var mysigt!

Nu har jag hållit en lektion för Danni med lilla Zinni. Han var lite halvdum men det gick bra. Danni löste allt kanon och han blev fin och svettig!

Nu blir det att kika på efterlyst och mysa med älskling som åker till Wien imorgon!
XOXO

Hubertus kurs dag 3

Det gick sjukt bra på Hubertur kursen. Sista dagen så kändes hon så himla mjuk och fin när jag red fram. Tror aldrig hon har kännts så fin. När lektionen väl började så tvingade Hubertus mig att rida på en 10*6 m bana. Det blev lite lagom svettigt för både häst och ryttare. Traven blev till slut sjukt fin där inne och galoppen hyfsad. Men Hubertus sa att han inte brydde sig alls om det inte blev perfekt, med tanke på att det blir sjukt jobbigt för henne och att jag måste se hur hon blir efter detta arbete. Jag gillar att han är sån. Det behöver inte alltid se eller kännas riktigt bra för att det ska vara bra arbete. Man måste ju våga utmana ödet en del!
Vi red runt i den lilla fyrkanten och gjorde några diagonaler, någon volt, övergångar och tempoväxlingar. Det mesta som man hade gjort på en stor bana. Jag fick känna hur mycket jag behövde hålla i henne samtidigt som jag måste gå på henne sjukt mycket, så att baken kommer med. Hon är ju lite halvlat sådär.
När vi väl kom ut på stora banan så jäklar i min låda vad hon blev fin! Riktigt flott blev hon faktiskt och det värmer i hjärtat när man ser henne på film. Hon bar upp sig på ett helt annat sätt och galoppen blir asfin.
Jag slänger ut en film så fort jag kan!

XOXO

BTW she is too FAAAAAT!

Nu har jag tränat för Hubertus två dagar. Idag är sista dagen och jag är taggad till tusen. Bettan har varit sjukt duktig denna helg och det känns verkligen som att vi har tagit oss långt ändå. Jag har valt att rida med martingal de första passen. Hon blir ju sjukt stark, så mina små armar klarar inte riktigt av att hålla i henne annars. Men idag ska jag träna utan tror jag, om Hubertus tycker det är okej så att säga!

Första dagen tränade vi i stort sett bara på två grundsaker. Formen och min sits. Jag måste bli betydligt mer tuff mot henne, men inte på ett taskigt sätt. Jag ska säga till henne, såhär gör vi och så ska hon göra det. Gör hon inte det, då blir jag lite tuff och så fort hon blir mjuk så MÅSTE jag bli mjuk men inte sluta rida för det! Låter ju ganska larvigt och självklart när man hör det såhär. Men det är inte lätt, för hade det varit det så hade alla varit stjärnor redan nu.
Sen måste jag tänka på att ha min hand längre ner. Framförallt när vi nu jobbar på att få ner henne i formen. Aldrig blir det riktigt bra! Nej men min hand har ju förbättrats sjukt mycket sen sist, så nu är det bara käma på igen. Bettan blev fin i slutet, men jag fick ingen wow känsla..

Igår började jag framridningen där vi slutade, hon kändes faktiskt riktigt fin. Trots att hon hade träningsverk.. När vi väl började red vi bara hörnpasseringar. Haha, visst låter det inspirerande! Nej men han hade lagt två bommar i hörnen, så man var tvungen att verkligen rida genom dom. Skitbra övning och hon blev både taggad och loss av denna övning. Galoppfattningarna blev riktigt bra i slutet och traven blev mycket mer taktmässig! Jag fick gå på henne riktigt ordentligt idag, så hon behövde arbeta med bakbenen. Det tyckte hon var jobbigt, men som sagt. Det säger sig självt, börjar man jobba ordentligt med bakbenen så blir det inte annat än bra! Så en glad Sara åkte därifrån igår.

Nu är kaffet klart, så jag ska dra i mig det och sen springa ut till stallet.
XOXO

Hallå!

Sämst uppdatering som alltid såklart. Men så får det bli när all tid går åt annat.

Alla tre hästar som jag berättade om förut har anlänt till gården.
Först kom lilla Amber. Lilla fina Amber som kommer bli bortskämd som en gris och som kommer att bli världens gulligaste ponni (EFTER MERSAN SÅKLART!). Den lilla tvååringen sköter sig riktigt bra och det är skönt att hon är så himla välhanterad sedan innan. Men man kan säga att hon är ganska kaxig. Bara två år och började direkt bossa över Delta. Haha, gullunge! Hon har även hunnit vara på rymmen lite grann. Hon bara prejade tråden och gick ut helt enkelt. Det ska bli roligt att börja jobba med henne!

Senare samma dag så kom även Delta. Hon har inte fått göra någonting alls än. Drog av sig en framsko dagen efter hon kom. Men hon är väldigt snäll, så det ska bli roligt att börja rida henne och förhoppningsvis kommer hon igång i verksamheten så fort som möjligt!

I söndags åkte vi och hämtade Nils. Han är så himla gullig den lilla hästen. Hur lugn och cool som helst verkligen! Men idag så red jag honom för första gången här. Han var lite lätt spänd om man säger så i ridhuset, vilket har varit hans problem innan. Han var absolut inte dum och det är väll klart att han får tycka att det är lite konstigt att flytta. Men jag höll till och med på att trilla av för han hoppade till som attans för dörren. Hahaha! Nej men det blir nog asbra när han har landat lite och blivit lite trött. Nu fanns det fullt av energi i honom om man säger så!

Jag har tyvärr fått riktigt ont i halsen udner dagen. Så jag ska dricka lite te och sen krypa till kojs. Det vore ju sämst att bli dålig inför helgen. Så jag håller tummarna för att det blir bra inatt!
XOXO

En stor ledsen gubbe

Tre och ett halvt år. Från dag ett till idag. Det känns sorgligt. Lite för sorgligt. Vi har gjort allt tillsammans. Jag har delat med mig av allt till dig och jag antar det samma för dig. Våra lyckligaste dagar i livet har vi haft tillsammans, eller delat. Jag trodde aldrig att det skulle bli på dethär dumma sättet. Tre och ett halvt år av mitt liv, väldigt viktiga år i mitt liv. Du har hjälpt mig genom allt. Jag trodde vi kunde gå genom eld. Jag vet iaf att vi kunde det.

Oavsett vad som har hänt, vem som har varit dum och varför det har blivit som det blivit, så kommer jag alltid vara stolt och oerhört tacksam för allt som du har hjälpt mig med. Du har gjort dessa år till underbara och det finns så många minnen. Jag trodde vi skulle sitta och skratta åt allt när vi var gamla och grå. Det gör mig ledsen att det inte fick bli så.

Jag är så otroligt ledsen. En bit av mig har helt plötsligt försvunnit och jag känner mig tom. Jag trodde aldrig att denhär dagen skulle komma. Jag har bett om ursäkt och jag hade gjort allt för att kunna få det som förut. Vad mer kan du begära!?

XOXO

Dagens ridning

Red dressyr på Bettis idag. Det gick ganska bra. Jag är nöjd med det jag fick ut av passet, men det var långt ifrån det mest klockrena passet.
Tränade endast på att få fram henne ordentligt för skänkeln utan att hon blir spänd och bara springer iväg. När jag får till detta kommer det att bli så himla bra! Jag gjorde helt enkelt mycket övergångar och var på henne ganska mycket med spöet så att hon börjar använda bakbenen ordentligt. Det gör hon ju inte frivilligt om man säger så och det blir ju inte heller bättre när hon är apbrunstig! Men det blir svårt för mig att orka hålla i henne samtidigt som jag går på henne, hon blir ju asstark innan hon släpper. Så då fick mammsen helt enkelt hoppa upp, som är lite starkare.
Då blev hon jättejättefin efter att mamma blivit lite arg på henne. Kul att se sin häst från marken också. Ännu roligare är det att mamma tyckte att hon blivit så himla mycket bättre sen sist hon red, även om det var en dålig dag.

Nu ska jag vara konsekvent med min skänkel. Be en gång snällt först, svarar hon inte då så får jag bli arg helt enkelt. Köra riktiga ponnysparkar tills jag får en ordentlig reaktion och sen be snällt igen. Så att jag bara behöver spänna vaden för att hon ska lyssna. Sen ska jag skita i var hon har huvudet för tillfället och bara få fram henne till handen. Då kommer ju formen till sist!
XOXO

.

Jag blir bara ledsen. Mer finns inte att säga. Allt som fanns är bortblåst med vinden. Jag önskar att det gick att rädda. Men vet inte om det går längre. Men ledsen, det kan jag lova att jag är.

Update på hästfronten!

Det enda bra egentligen med att vara hemma igen det är hästarna, jag var och myste med Milano i hagen idag och då blev jag bara hur glad som helst!

Jag har nu bytt klubb till Årsta Runsten Sportryttare och kommer att vara med i allsvenskan div II. Det innebär två kvalomgångar i LA:2 och finalen går i LA:4. Det känns riktigt roligt och vi kör igång den 10/4.

Om två veckor är det Hubertus träning och det känns riktigt bra! Sen blir det även kurs i april och maj. Nu satsar vi lite här! Har också satt ihop tävlingsterminen och det ser bra ut, intensivt, men bra. Jag ska försöka köra LA klasser och sen testa några MSV C också, så får vi helt enkelt se till nästa termin om vi är redo att satsa på att ta oss upp!

Jag har även sett att Milano och jag har rätt mycket tid på oss, våra kval till fyraårschampionatet ligger efter sommaren, så det känns ju riktigt skönt!

Nu blir det att tagga till inför säsongen och jag har införskaffat ny hårrosett och plastrong, riktigt fina!

Nu kommer det även komma in lite nya hästisar, eller snarare ponnysar.
Två stycken till turridningen. En C-ponny, lilla Nils. Riktigt fin liten ponny som man bara blir kär i av att titta på! Och Delta, som är en D-ponny som inte gjort så himla mycket i sitt liv. Men kommer bli en mycket trevlig ponny när hon blivit lite mer ordentlig ridning.

Sen kommer lilla Amber, det blir mitt projekt. Hon är två år nu och jag ska rida in henne och kanske tävla henne lite sen. Supersöt liten ponny och det ska bli jätteroligt att få hem henne, för jag har inte träffat henne än, då hon bor i Falun för tillfället.

Allihopa kommer nog hem till nästa vecka och då blir det full rulle på jobbet så att säga!
XOXO

HELLO SWEEEEDEN!

Imorse landade vi på arlanda. Inte jätteroligt att komma till snö..
Semestern har iaf varit toppen. Koh Mook var underbart. Värsta värsta hotellet och allt var bara lyxigt. Jag fyllde ju även år när vi var där. Då begav vi oss ut på äventyr. Andreas hade fixat så att jag fick lite tårta efter frullen och sen begav vi oss ut med en long tail boat. Vi åkte till en grotta, där piraterna gömde sina skatter förut. Man kan bara simma in i den när det är lågvatten. Man simmade rakt in i mörkret och efter 80 meter så kom man fram till ett hål i berget. Där var det en strand och lite djungel. Jäkligt coolt var det iaf. Om man inte simmar ut innan tidvattnet så skulle man inte komma ut, så trångt var det!
Efter det blev det lite snorkling och jag såg en liten haj! Haha, det var ju ändå roligt. Sen åkte vi till en annan ö och det var mysigt. Väl hemma så gick jag och Hanna ner till fiskebyn och myste lite.
Det blev först en lite misslyckad middag på en restaurang en bit bort för att sedan äta ännu en gång på hotellet. Där bjöds det på tårta igen. Mysigt!

Hmm, vad har vi hunnit med mer!? Myst på stranden och bara haft det superbra!
Joo, en grej till har vi gjort. Vi åkte upp i bergen en dag och käkade middag hos en familj som har en liten restaurang där. Mamman kom ner och hämtade oss i en tuk tuk och när vi kom fram möttes vi av en liten gullig apa. Den klättrade på oss och myste och var hur söt som helst!
Vi fick en underbar middag och lekte med apan. Men den blev sur på mig två gånger för att jag skulle släppa ner den.. Haha, så jäkla söt alltså!

På tisdagen begav vi oss mot Bangkok. Vi tog farväl av Pung (the housedog på hotellet som blev vår bästis!) på stranden klockan sex på morgonen. Tog en long tail till fastlandet och sen taxi till Krabi. I bangkok fick vi bo på värsta lyxhotellet, men det var inte riktigt min grej där. Mycket folk, varmt, mindre fräsch luft och ganska jobbigt. Jag hade nog lite för höga förväntningar på shoppingen. För jag var allt annat än nöjd när jag åkte därifrån. Jag kom hem med två par converse, en klänning och tre stycken nya skal till min iphone.

Sista dagen hann vi dessutom besöka ett av asiens största akvarium museer(?), vi fick se asstora hajar, coola fiskar och småfirrar fick käka på våra fötter. Haha, det var en upplevelse!

Jag är väääldigt nöjd med vår semester och jag ska ladda upp lite bilder snart!

XOXO

Grattis till mig själv!

Vad är det för dag idag?
Vad är det för dag idag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Saras födelsedag.
Hurra, hurra, hurra!


Japp, idag är det min födelsedag. 20 år har gått av mitt liv och jag vet inte exakt hur jag kommer känna mig den dagen eftersom jag redan skrivit detta.
Men jag tror inte att jag kommer känna mig som 20. Det känns som att jag precis lämnat Torö skola och ja, det var ju ganska många år sen nu!

Men nu är det helt enkelt dags att komma in i vuxenlivet på riktigt. Nu är man inte ens tonåring längre..
Detta ska helt klart firas idag, i Thailand. För ett år sen trodde jag att jag skulle hänga på låset på systemet (HAHAHAHA!) vid den här tiden. Men jag tar en lyxig drink på stranden i stället och umgås med min älskade familj. Det låter inte så dåligt tycker jag!

XOXO

Thailand so far

Nu har nastan halva tiden gatt har i Thai. Jag lanar nu en dator och som ni ser och forstar blir det en text utan vara svenska bokstaver. Hoppas ni overlever!
Forsta dagarna har vi varit pa Koh Lanta och hotellet Relax Bay resort. Det var verkligen ett grymt mysigt hotell, precis vid stranden och det fanns allt runt omkring. Vi hade fina bungalows som vi bodde i och personalen var trevlig. Vi hangde mycket i strandbaren iaf. Darifran blev det nagra turer in till den lilla staden Saladan och aven en snorkeltur ut till Koh Rok. Det var verkligen ascoolt att snorkla pa riktigt. Sag sa himla fina fiskar och hade det basra sjukt bra. Pa on traffade vi aven pa Varaner, lite sadar halv roligt djur om man sager sa.. Men dom var ju ratt sota anda, dom forsokte gora barn med varandra ocksa! Hahahahaha!

Ida begav vi oss mot Koh Mook. Vi tog en Speed boat fran Lanta. Pa vagen stannade vi och fick se tre stycken assota apor mitt i djungeln. Det var roligt! Har pa Koh Mook lever vi i paradiset! Det ar kritvita strander, klarblatt vatten och vardelns underbaraste hotell! Det ar sa himla fint, man far lana kajaker som man vill, det ar skona solstolar och bungalown ar helt underbar. Nar jag och andreas ligger i sangen ser ser vi stranden, nagra palmer och havet. Precis som att man klistrat upp en bild framfor sangen. Mysigt varre!

Om tva dagar fyller jag ar!
Vi hors
XOXO


Trettio dagars listan

Dag 30 - En sak jag vill göra innan jag dör

Det finns mycket man vill göra innan jag dör, jag har ingen lista på konstiga saker jag vill göra och jag är nog ingen sån person som bestämmer konstiga grejer att göra.
Men en sak jag ska göra innan jag dör det är att gifta mig. Kanske en självklar grej. Men det är verkligen någonting som jag känner att jag verkligen ska göra. Jag ska ha ett jättefint bröllop, med en vacker klänning, fin sminkning och vacker håruppsättning. Det ska vara en dag full av lycka och den dagen vill jag verkligen uppleva innan jag dör.

För jag kommer aldrig kunna bli prinsessa. Men på min bröllopsdag, då ska jag vara prinsessa för en dag!

XOXO

Trettio dagars listan

Dag 29 - Mina ambitioner

Ambitioner ändras med tiden, de utformas efter hur livet ser ut just nu och vad man tycker är roligt just nu. Så jag ska inte säga att mina ambitioner idag kommer se ut lika dant om något år.
Men idag önskar jag att jag kommer att kunna arbeta med hästar hela mitt liv. Jag vill vidareutbilda mig inom ridningen. Det optimala skulle helt klart vara att kunna driva ett tillridnings- och försäljningsstall. Vilket jag och mamma ska försöka bygga upp, sakta men säkert.
Jag vet att detta inte är lätt att genomföra, men man ska kämpa för det man vill och just nu är det den enda tanken jag har på framtiden. Jag vill kunna leva på det i slutändan.

Jag vill också bli en duktig tävlingsryttare, självklart är drömmen att nå toppen och det kommer det alltid att vara. Men gör jag inte det så är det okej. Så länge jag kämpar på så gott jag kan och gör mitt bästa för att utvecklas. Räcker det bara en bit och jag känner att jag ändå är bra på det jag gör så räcker det gott och väl. Men jag önskar att jag alltid kommer ha siktet högt, för det innebär att man har större chans att hamna där man vill.

Även om jag vet att detta kommer bli svårt, är dethär det enda jag känner att jag vill satsa på. Och jag gör som jag alltid gör, går på min magkänsla. Vilket har visat sig positivt hittils. Så jag sträcker på mig och bestämmer mig för att jag ska klara av det, för det är min ambition!

XOXO

Trettio dagars listan

Dag 28 - Det här saknar jag



Just nu när jag är i Thai, så saknar jag mina hästisar mest i hela världen. Jag saknar att mysa med Mille, känna lyckan av alla framgångar vi gör dag för dag. Träna ordentligt med Bettan och komma igång med tävlingarna. Jag är lixom lite tom utan mina fina bäbisar. Även fast det är VÄÄÄÄÄÄLDIGT skönt med semester!

Men just nu vill jag bara hem och ge Milano en stor blöt puss!
XOXO