Anna träning!

Igår red jag lektion på både Milano och Bettan. Började med millen och det gick kanon. Det blir ju endast grundridning nu, men det är vad som behövs också! Vi tränade mest på att få honom att bjuda fram. Jag behöver inte ens bry mig om formen och så, för det gör han naturligt av sig själv!

Bettan var som en ny häst idag, hon var superpigg och därav lite spänd.. Så det blev helt annorlunda ridning från sist. Anna hade redan tänkt ut hur vi skulle få Bettan att ånga igång och nu fick jag bromsa istället. Menmen, om hon kan fortsätta vara såhär och jag lär mig rida på det så är det ju mycket bättre!

Kul att känna att det går framåt med båda hästarna och äntligen börjar jag känna att jag kan börja rida på riktigt med mille också.


Bra dag

Eftermiddagen var bra. Red ut en sväng på mille och daimler med mamma. Milano skötte sig bra, han har varit bättre ridmässigt, men han är ju bara en bäbis, så jag är nöjd. Han sköter sig väldigt bra och kan till och med gå först! Han behöver ju bli lite mer framåt, men det kommer nog. Med tanke på hur hans brorsa är så kan jag nog behöva kämpa lite.. Imorgon blir det ju hans första lektion, det ska bli spännande. Behöver verkligen massor med tips nu!

Sen tömkörde jag Bettan. Hon kändes ju lite halt häromdagen, så hon fick vila igår. Idag var hon helt ren, så det kändes bra. Hon blev faktiskt riktigt fin. I skritt och trav fick hon trampa på ordentligt, så att det till och med kom fram lite tysklandstrav. Tänk om hon kunde göra så på tävling.. Hon var bra i formen idag också, så det kändes bra. Skönt att det inte är ett så stort problem längre! I galoppen försökte jag mest få henne balanserad och på yttertömmen, det gick bra, men hon är svår i galoppen från marken, men jämfört med förut så är det sjukt bra!

Hade lektion på kvällen på solbacken, som det kommer vara varje onsdag. Det gick riktigt bra idag och det är verkligen roligt att hålla lektion, det är roligt för jag får ut så mycket av det också! Det är bra att analysera andra, se vad som är bra och dåligt osv. Kul är det iaf!
Nu ska jag och Arthur sova!


Lunch

Sitter inne på lunch nu, dricker te och försöker bli varm. Arthur sover så sött bredvid mig i soffan!
Har ridit Levin nu på förmiddagen. För er som inte vet är han vår nordis som vi har i turridningen. Han är lite speciell för han är rätt känslig samtidigt som han inte alls är det. Så fort han blir bra så är han inte känslig alls. Så man måste verkligen rakrikta hela tiden och få honom till yttertygeln samtidigt som han kliver på. Han blir gärna kort i steget och springer som en symaskin på stället. Men nu börjar han bli riktigt fin faktiskt! Han är rolig att rida, för man får verkligen cred när man gör rätt!
Nej, dags att sätta lite fart nu.


Appen är här!!

Äntligen är appen här, nu kan jag ju alltså blogga från mobilen, vilket innebär att allt blir så mycket lättare!
Jag har ju fått en ny familjemedlem, min lilla älsklings Arthur. En liten cockerpoo valp som är 10 och en halv vecka. Världens sötaste kan jag säga!

Veckan har börjat rätt bra. Igår lyckades vi få alla hästar att gå, vilket var väldigt skönt! Jag red Levin på ridbanan först. Han börjar hitta sitt rätta jag igen. Han slappnar av mer och mer och börjar kliva på mer. Han är verkligen rolig att rida måste jag säga, han blir ju så himla fin emellanåt.
Sen var det Millens tur. Vi red ut en sväng, det var mycket son hände och hästarna blev lite rädda, men Milano skötte sig bra, vilket kändes asskönt. Han bockade med mig idag för första gången, haha gullehäst! Allt gick i slow motion..
Sen red jag Bettan. Dessvärre så kändes hon väldigt ojämn.. Så hon har väll säkert sträckt sig.. Typiskt!

Idag så tömkörde jag Nils först. Det gick ganska bra, ska försöka göra det rätt mycket nu. Sen så red jag dressyr på Queen, även hon har blivit såld, så jag tränade mest galopp. Hon var söt. Sen var det Milanos tur igen. Vi gick till ridhuset. Han skötte sig superbra och han är asrolig att rida, man får gryn ridkänsla!


Veckoplanering

Bettan
Mån: Ut i skogen och klättra
Tis: Dressyr, skänkelvikning
Ons: Tömköra
Tors: Hoppa
Fre: Dressyr, öppnor/slutor
Lör: Dressyr, program
Sön: Tävling Msv c & Msv b (?)

Milano:
Mån: Vila
Tis: Vila
Ons: Lina
Tors: Ut
Fre: Dressyr
Lör: Ut
Sön: Vila / Ut

Detta är vad tottisarna ska få roa sig med denna vecka, hoppas på att jag får bra procent i msv c klassen på söndag, så att jag får starta msv b!
XOXO

Hallå i stugan!

Nu har jag börjat jobba igen och kanske får ordning på mitt liv...? Hmm, kan jag någonsin få det? Bettan fick en mycket lugn vecka förra veckan, vilket resulterade i en bra programridning på fredagen och en svinbra framridning på lördagen, men ett helvete inne på banan... Hmm, vad gör man när hästen bara dör?
Så nu har jag lagt upp en ny planering som ni får se sen. Igår red jag ut och klättrade lite. Började med att galoppera upp för ören backen ett par gånger, försökte att ha långa lugna språng, vilket inte alltid vad så lätt.. Men hon blev riktigt fin efteråt! Sen skrittklättrade vi en hel del på åsarna och hon kändes faktiskt fin ute, vilket inte är vanligt! Red med vanliga tränset och martingal.
Idag red jag ett pass på banan. Bestämde mig för att endast foka på två saker, reaktionen och skänkelvikningar. Gjorde väldigt mycket tempoväxlingar i början, så att hon skulle lyssna för mina hjälper. Om hon var seg i reaktionen blev jag arg och började sedan om. Det blev bättre och bättre, red dessutom utan spö, så jag var tvungen att använda skänkeln mycket.
Sen gjorde jag skänkelvikningar i trav, varierade farten hela tiden, även i rörelsen. Så hon fick minska och bära upp sig själv och sedan öka och sträcka ut. Hon blev faktiskt riktigt fin av det arbetet. Gjorde sen samma sak i galopp, vilket var en superövning för oss. Hon måste ta i och galoppera stora språng samtidigt som hon blir lösgjord, får henne bra mellan hand och skänkel där, vilket kan vara problem annars. Hon lyssnade faktiskt över förväntat även i galopp.
Till sist tränade vi lite byten ett par gånger och det gick väldigt bra från vänster till höger, men är svårare åt andra hållet. Det är säkert bara jag som måste lära mig att rida lite bättre!

Mille har fått vila, det har han nog behövt, men nu är det dags för honom att komma igång igen!

Hästarna har nu kommit in, vilket är jätteskönt. Det är skönt att få in rutinerna igen.