Veckoplanering

Bettan
Mån:
Lina över bommar
Tis: Lina över bommar
Ons: Dressyr / bommar
Tors: Dressyr
Fre: Programridning
Lör: Eventuellt tävling annars tömkörning
Sön: Vila / lina

Milano

Mån: Lina
Tis: Dressyr
Ons: Ut / dressyr
Tors: Eventuellt åka till runsten / Ut
Fre: Runsten
Lör: Vila
Sön: Ut / dressyr

Som ni ser så får Bettan en ganska lugn vecka, med mycket longering, dels för att hon varit så trött senaste tiden och dels för att hon ska få lära sig att lyfta lite på fötterna på egen hand. Jag tror att hon kan behöva en hyfsat lugn vecka. Men vi hoppas på att få komma iväg på tävling på lördagen och försöka ta vårt kval!

Mille ska få åka iväg på mijöträning också, för det kan han verkligen behöva. Vi ska åka till runsten och så ska fritte få rida lite. Det blir roligt!
Så, så ser min vecka ut, skönt att vara ledig, det blir lugnet före stormen iaf!
XOXO

Jahapp.

Planeringen följdes åtminstone till punkt och pricka, duktiga sara!
Igår var det ju tävlingsdax igen. Vi åkte iväg och hoppades på andra kvalet, men det såg mörkt ut redan från början med tanke på att domaren dömde hysteriskt lågt! Bettan kändes fin på framridningen, möjligtvis lite seg, vilket har varit vårt problem nu sista tiden, både hemma och på tävling. Men allt som allt kändes det bra.
Inne på banan så blev Bettan livrädd, då menar jag verkligen livrädd för domarbordet, de hade byggt upp ordentligt där och det var inte att leka med tyckte bettan. För första gången så nitar hon med mig inne på banan och börjar backa.. Haha, då kände jag mig inte jättetaggad på att rida. Menmen, när jag väl började skärpte hon till sig något, men var såklart väldigt spänd när vi gick förbi kortsidan vid domaren.
Men jag tyckte jag löste situationen bra, för överallt annars så slappnade hon faktiskt av! Och även om hon var lite seg så var hon riktigt stadig i formen och lydig.
Men hon saktade av till skritt i en av slutorna mot domaren och dummade sig i ena enkla bytet, man kan utrycka sig som domaren: Jättemycket skritt! Haha, så jävla klockrent.
Slutade på 59,56%, vilket kanske låter ganska katastrofdåligt. Men icke sa nicke, precis utanför placering kom jag och det var dom sju som hade över 60%, hela fem ekipage kvalade denna dag. Det kanske säger mer om domaren än oss som var med. Men jag är riktigt nöjd, tänk vad bra det hade varit om hon inte varit så himla spänd!
Bettan är iaf världens bästa lilla totto!

Milano sköter sig också bra, red ett tufft pass på banan i torsdags, det gick över förväntan, men matte var minst lika svettig som hästen sin. Haha, ingen skenrisk där inte.. Sen fick han gå på linan på fredagen med lite miljögtränin, då det stod ett rådjur precis bredvid oss hela tiden... Haha, det gick bra även det! Han vilade ju igår, så nu ska jag ut och rida med mammis, hon ska rida Daimler första gången sen han kom hem i fredags, spännande!
XOXO

Veckoplanering

Bettan
Mån:
Vila efter tävlingen
Tis: Träning för Lars
Ons: Tömköra
Tors: Dressyr/Bommar med träns
Fre: Programtrimmning med kandaret
Lör: Tävling Årsta Runsten Msv C:2
Sön: Någonting lugnt, kanske vila eller longera

Milano
Mån: Ut och banan + lastträning
Tis: Vila
Ons: Ut och banan + lastträning
Tors: Banan
Fre: Tömköra/Lina
Lör: Vila
Sön: Ut

Får se om jag kan hålla mig till detta, är alltid dålig på sånt, men det är bra att träna på bestämda saker och inte bara flumma runt varje pass och småträna på allt. Vilket man hemskt gärna gör när man tävlar varje helg..

Träning

Idag hade jag migrän, som kommer allt oftare nu för tiden.. Så hela förmiddagen spenderades i sängen med Gossip Girl, kanske välbehövligt också?
Sen åkte vi iväg till Jursta för att träna för Lars Andersson. Det gick väll sådär.. Bettan var väldigt seg kändes det som och det var svårt att påverka henne. Men formen var väldigt bra idag igen. Jag skulle tro att segheten kommer med formen. För hon orkar ju inte riktigt trampa på lika mycket när hon är bra just nu. Om man inte pressar henne hela tiden, vilket jag inte klarar av när jag är själv. Dessutom har Hubbe sagt till mig att ta det lite lugnt med det tills han kommer, så att jag inte förstör någonting annat nu.
Men träningen i sig kändes sådär, mycket annorlunda mot att rida för Hubbe, det är många smådetaljer som inte alls är lika. Jag har ju precis lärt mig att ha henne rak vart jag än rider, jag ställer henne hellre utåt än inåt, för det är så Hubertus rider. Men som jag har nämnt tidigare så går vår svenska ridning ut på att ha hästen mycket ställd och böjd inåt. Så där drog jag ju ner allting eftersom att Lars tyckte att jag ska ställa mer.
Sen så ville han att jag skulle rida saktare, vilket jag förstår är målet, men Bettan orkar ju inte riktigt samla sig ett helt pass än och det är svårt att bromsa en häst som inte går fram. Vilket resulterade i att jag fick en ännu segare häst. Men dom som satt bredvis tyckte att hon såg fin ut och att det var väldigt stor skillnad, vilket alltid är roligt att höra! Men ja, det är alltid svårt att rida för någon första gången och framförallt eftersom att jag inte ridit för någon annan än Hubertus det senaste året, så vi tänker ju lite likadant.
Det var roligt att träna igen, men som sagt svårt, skulle önska att jag kunde hitta en tränare som tänker som Hubertus, men det verkar vara svårt i detta land...

Måndag

Idag har det varit en bra dag tycker jag. Jag red Bettan i ridhuset idag, red igenom Msv B:2 programet för första gången och det kändes svårt. Kanske inte så konstigt, men iaf. Det positiva är att hon var VÄLDIGT fin i formen och handen hela passet, men rörelserna var svåra och det hackade lite emellanåt. Svårt med bytena också eftersom att dom bara sitter ibland och hon blir ganska taggad av dom, men jaja det är ju som det är.
Hon var som sagt rund och fin i formen hela passet, vilket är det viktigaste, sen är vi ju inte redo för den svårighetsgraden riktigt än, så jag får ta det som det kommer. Imorgon ska vi iväg till Jursta och träna för Lars Andersson och det ska bli spännande, jag vet ju att hon inte är riktigt redo för Div 1 än, men roligt att få vara med att träna iaf. Sen taggar vi till för Msv C:2an på hemmaplan på lördag, för går hon sådär bra som hon gjorde idag så är det inga problem!

Även Mille var duktig idag, jag och mamma red ut en sväng och han skötte sig utmärkt, det går bara bättre och bättre ut nu. Men på banan är det upp och ner hela tiden, han fattar inte riktigt varför man ska hålla på att svänga på konstiga platser och att man ska bjuda framåt, men det kommer så småningom hoppas jag. Han var ju säkert lite trött också efter passet igår, då red vi ju bara på banan, vilket han inte är van vid.
Sen lasttränade vi honom lite, vilket vi inte gjort så mycket förut, han har gått in ett par gånger, men det var för länge sen. Idag fick han gå in smalt och det var inga problem alls. Han var så himla duktig. Vi gick in en bit, backade ut lite för att sedan gå in lite längre och då nästan sprang han in. Haha! Vi ville inte göra för mycket sådär första gången, så på onsdag ska det bli lite mer, då är även farbror Timo här, så då får vi extra hjälp!

Sen har mina ridstövlar kommit hem igen, dumhuve som man är så glömde jag såklart dom på Gripen, men nu har dom kommit hem igen och det känns skönt, trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag har saknat dom! Kändes inte jättebra att tävla sist i mina gamla trasiga stövlar.. Nu ska jag lämna in mina vinterstövlar hos skomakaren, för dom vill jag ha när jag rider Mille och dom andra gamla (som fortfarande går avv använda) får vänta tills vinterstövlarna är klara, då är det deras tur, IGEN! för typ sjuhundraelfte gången.. Haha.

Nej, nu ska jag ut och putsa lite grejer inför morgondagen, kan hända att jag måste iväg på förmiddagen nämligen!
XOXO

Min dator har återvänt!

Japp, så nu ska det bli uppdatering ska ni se.
Ja, vad har hänt sen sist då? Hmm, ja vi har ju tävlat lite jag och Bettan. Det har gått bra, det hade kunnat gå bättre, men det har gått bra. Vi har tagit en placering och första kvalet till MSV B, tyvärr missade jag det andra kvalet med två poäng i helgen, så hoppas att vi tar igen det på hemma tävlingen på lördag! Annars är det tävling varje helg nu, och jag är anmäld till min första MSV B också, får se om vi klarar av att starta den också..

Milano gör STORA framsteg, jag kan och vågar helt klart rida själv. Fredrik har varit ute och hjälp mig otroligt mycket och det har gjort att jag fått mer förtroende för den lilla hästen. Så nu börjar han bli vuxen, han är iaf otroligt duktig, nu ska han bara lära sig att reagera lite snabbare på det mesta. Skönt att jag inte är ett dugg rädd längre! Planen är nu att försöka åka iväg och träna lite, framförallt på runsten, för då kan ju fritte rida!

Sen så har vi lilla Amber, hon har haft en lugn sommar och jag har nu börjat jobba lite mer med henne. Hon har fått träns på sig och verkar inte bry sig det minsta, hon är en väldigt okomplicerad liten ponny. Det känns skönt, för nu börjar det bli dags att ta tag i den damen också!

Japp, annars flyter livet på som vanligt, har fortfarande lite semester så det är skönt som attans. Men har kanske lite nya grejor på gång, så vi får helt enkelt se lite vad som händer!
XOXO