En bra dag

Idag kommer mammsen hit. Det ska bli väldigt mysigt måste jag säga. Jag ska även prova att rida med den nya sadelgjorden och det ska också bli asroligt. Det blir helt enkelt en trevlig dag idag känns det som. Jag saknar min mamma!
XOXO

Hej igen..

Dålig uppdatering som alltid. Men tiden bara flyger iväg och om jag inte är i stallet så vill man mest sova. Hanna har varit här och hälsat på i helgen och det har varit supermysigt. Vi har verkligen haft mysigt och jag behövde träffa min syrra lite grann! Nu får jag helt enkelt sjunga gärnet i bilen helt själv. Jag verkligen älskar min syrra!

Det har dessutom varit Traudi-träning, vilket kan ha varit det absolut bästa jag har gjort. Det gick verkligen över förväntningarna och jag är jättenöjd. Första dagen fick jag mest rida på framåt och typ rida med en hand och göra ett litet indianknep för att få fram henne. Det var nog verkligen lösningen på Bettans problem. Hon blev så mycket bättre dagen efter sen. Riktigt, riktigt fin. Nej, Traudi är en gud, precis som Jenny säger! Hon tipsade mig även om en sadelgjord, som kostar runt 2000 kr, men som är jättebra. Den ska tydligen fungera jättebra på hästar som inte riktigt vill söka sig neråt.

Det riktigt braiga var att en tjej på ridlägret hade just en sådan gjord och då fick helt enkelt jag prova den och jäklar vad bra det gick då. Jag blev verkligen helt frälst i den. Gud så kul det blir när den kommer, vilket förhoppningsvis är snart!

Nu ska jag ta och sova. Imorgon är det jobb som vanligt. Jenny, Jerry, Hilma och Nathalie åker iväg till Liseberg och Ullared imorgon och är borta till Tisdag, så jag och Pauline är själva. Men typ alla förutom två hästar ska lösgalopperas, så det blir chill.
XOXO

En liten update.

Jag har fattat att ni tycker att jag är LITE seg på att uppdatera min blogg. Men då ska jag bara berätta en sak. Det är inte så att vi sitter och pillar oss i naveln hela dagarna, vi jobbar faktiskt och jag brukar vara rätt slutkörd på kvällarna. Men det viktigaste är att jag har roligt!

Det går bra med hästarna, eller åtminstone de flesta. Ni kan få höra lite om hela gänget:

Haddock - Jennys tävlingshäst som tävlar både dressyr och hoppning. Har startat Medelsvår dressyr och 1.30 hoppning. Riktigt litet mystroll och ett riktigt ögongodis. Jenny rider såklart honom mesta delen av tiden och vi får mest skritta fram & av.

Tristan - Jennys andra tävlingshäst som bara går hoppning. Har startat 1.20. Han är väldigt svårriden och det är bara Jenny som rider honom. Han är hur snäll som helst att skritta på, dessutom barbacka, men så fort man tar tyglarna blir han en liten gummiboll.

Ally - En d-ponny som Jenny äger och som förhoppningsvis ska sälja. Hon är en riktig liten buse och man vet aldrig hur nästa ridpass ska sluta. Jag har ridit henne en del och ja, man får sig några rejäla flygturer hit och dit. Men man kan oftast bara skratta åt hennes påhitt, men det blir inte alltför mycket ridning. Hon har lite tur som är så söt som hon är!

Castor - En liten hästis som Jenny också äger och som ska säljas. Han är så liten och söt och det känns som att  han ber om ursäkt för varje steg han tar. Riktigt rolig att rida och blir bara finare för varje dag som går.

Flighten - En tillridningshäst som har rejält med sadeltvång. Första dagen jag sadlade vågade hon knappt gå ut ur stallet, även om jag inte ens dragit åt jorden. Vi har försökt rida in henne på nytt och det är jag som har hängt på henne. Det har gått med blandade framsteg och ibland får hon sina panikryck. I förrgår var precis en sådan dag. Hon fick panik när jag satt på henne, jag lyckades ta mig av utan problem och vi började hänga igen. Jag hoppade upp igen och det gick bra. Sen fick hon damp igen och hon lyckades knocka min näsa samtidigt som jag hoppade av. Vi fick börja om igen och allt gick bra. Sen kunde jag rida i typ 5-10 minuter och sen flög hon upp i det blå igen. Då knockade hon mig rakt på kindbenet och jag såg verkligen stjärnor. Hmm. Antagligen en lättare hjärnskakning och en lugn dag väntade mig..

Frase - En ganska nyinkommen häst som ska säljas och som nu har blivit min favorit. Jätte enkel att ha att göra med och riktigt riktigt rolig att rida!

Bella -  En liten pigg busponny som tycker att det är roligast i världen att springa det fortaste man kan. Haha, en liten söt skäck. Hon älskar verkligen när man får springa på fälten och galoppera ifrån de stora hästarna. Riktigt rolig att rida, det händer nya grejor varje dag!

Toya - En femåring som ska försöka kvala till championatet i hoppning. Tyvärr har hon fått lite skavsår och kan inte ridas för tillfället. Det blir mycket lösgalopp för hennes del, eller snarare för vår del eftersom att hon helst inte gör mer än vad man måste.

Ila - Min favvisponny som ska säljas. Ligger ju ute på sidan nu. Verkligen en underbar liten ponny som bara blir bättre och bättre. I dressyren är hon väldigt arbetsvillig, men samtidigt blir hon lite sur när det blir jobbigt. Men det är precis sånna hästar jag gillar! I hoppningen så är hon fin när hon väl vill hoppa. Vilket hon har börjat fatta nu. Löshoppar ju 1.30, så hoppa kan hon ju! Supersöt och supersnäll liten ponny som faller mig precis i smaken!

Förövrigt så har Bettan och Toya blivit bästisar och på söndag är det trauditräning. Jag gillart!
XOXO

Min rumpa gör ont

Jag har det bra här borta i Tidan. Jag lever efter omständigheterna och den otroligt tuffa veckan. Men det är roligt och jag lär mig massor. Jenny är toppen, hon är så bra på att lära ut och man kan fråga precis vad som helst alltså, utan att känna sig dum. Det är skönt.

Min nya favvisponny har kommit upp på sidan:
http://www.youtube.com/watch?v=dSistL6uzYc
http://www.youtube.com/watch?v=-iHLVi83v84

Hon är verkligen jätterolig att rida och jag bara älskar henne, mest för att hon är lik Mersan.

Jag saknar alla där hemma verkligen. Det känns som att det är ett bra tag tills vi ses igen, det känns ju lite tråkigt. Men alla som vill är ju såklart välkomna hit för ett litet besök, det vore trevligt.

Nu ska jag sova och se vad morgondagen kan ge mig!
XOXO