Lördag

Idag har varit lite av en chilldag, så jag red Bettan på eftermiddagen. Mamma fick hjälpa mig idag, eftersom det kändes som att jag behövde detta.
Jag värmde lite, sen red jag i en liten fyrkant. Bettan var tjurig idag, riktigt tjurig.. Hon bara sparkade och sparkade och sparkade... Hmm, men hon blev fin emellanåt! När jag fått igenom henne ganska ordentligt så red jag ut på stora banan igen. Mamma la ut lite bommar och så tränade jag lite på att försöka få henne låg och rund över dom. Det gick ganska bra, bättre än jag trodde. Samt att jag tränade på att rida hörnen som jag gör på den lilla banan. Hon blev fin!
Sen red jag igenom programmet två gånger. Jag mesrider så sjukt mycket när jag rider program och det måste jag sluta med omedelbart! Andra vändan blev sjukt mycket bättre. Då fokade jag mest bara på mig själv, vilket resulterade i en duktig häst. Vi kom på lite bra knep som funkar på Bettan. Eftersom hon blir rätt sur på mig, så behöver mina ben vara ifrån henne när jag inte ska använda dom, då går hon mer fram. Så fort jag vill väcka henne lite ska jag bara försiktigt peta på henne med skänkeln. Framförallt i varje sväng, så att hon inte dör där. Jag måste verkligen bli mjuk och avslappnad när hon blir det!
Galoppfattningarna blir ofentligt mycket bättre när jag rider ordentligt och då blir ju såklart hela galoppen i sig mycket bättre. Det kändes bra när jag gick därifrån.

Imorgon blir det trim av program igen. Roligt tycker jag!
XOXO

Gårdagens ridning

Igår var jag och mamma på Jula och köpte lite roliga grejer, såsom en svinstor skottkärra!
Så jag hann helt enkelt bara rida Bettan igår. Hon var lika taggad idag och det blir svårt att rida då. Visserligen är det roligt när det blir svårt, men lite nervös inför att rida program blir jag..
Nu känns det som att när jag spänner bågen på henne, så är gränsen mellan sjukt bra och katastrof är väldigt tunn. Antagligen för att hon tycker att det blir jobbigt.
I framridningen var hon asfin verkligen. Det var nog bland det bästa jag ridit tror jag, åtminstone när jag är själv! Hon var rund och fin i formen och jag kunde få henne riktigt låg.
Hon hade mycket framåtbjudning, vilket är hur bra som helst. Men så fort jag försökte sitta emot och sätta lite press på henne så började hon bli lite giraffliknande... Tills hon verkligen kom igenom, då var hon fin igen. Så dessa övergångar måste jag träna på. Nu har jag ju ridit utan martingal och då blir det tungt i armarna..
I programmet var travprogrammet fint. Där kan jag lixom utnyttja framåtbjudningen på rätt sätt, medan i galoppen så blir det svårt för mig. Jag vet att Bettan bara tycker att det är roligt och gillar att vara snygg. Så det är därför hon blir såhär. Men jag måste verkligen komma på hur jag ska få till galoppen.

Jag är ändå nöjd med passet, efter jag tränat program så gjorde jag mycket galoppfattningar, det är mest där det brister. När man bara rider vanligt så blir det lixom bra efter en volt i galopp, men i ett program har man ju tyvärr inte den tiden. Då måste det ju sitta med en gång. Men det blev bättre mot slutet åtminstone!
Jag tycker också att jag satt mycket bättre. Tänkte mycket på att öppna upp vid knäna och sluta om vaderna mer. Vilket resulterar till mer stilla ben och bättre sits. Nu ska det bara sitta av sig själv, så att jag slipper foka på det. Det är ju också en grej som blir svår. Jag ändrar mig, då ändrar Bettan sig lite (just nu genom att gå mer fram), då måste jag foka på både min och Bettans förändring. Men det är bara fortsätta att slita. Det kommer bli sjukt bra när jag lär mig rida ordentligt!

Idag ska mamma hjälpa mig lite. Vi ska rida program på en liten bana, så att hon inte får chansen att få upp farten. Sätter på martingalen och rider igenom henne ordentligt idag. Imorgon blir det programridning på Hässlingby med laget. Det blir roligt!

XOXO