Jag är faktiskt ganska stolt över mina hästar.

Tävling på Sorunda idag. Började med LA:3 och bettan kändes faktiskt riktigt fin. Blev något spänd när vi kom till collecting och det märktes lite i programmet. Synd att hon inte bara kan skritta på frammåt, för det är verkligen ett problem. Menmen, slutade på 63% och kom femma, två utanför placering. Väldigt nöjd ändå för ettan & tvåan var lixom grymma. Sen var det ju LA:4, hon var riktigtriktigt fin på framridningen, men blev helt muppig sen inne på banan och visade hur sur man kan vara. Nej men bakdelsvändningarna blev bajs och sen vägrade hon sakta av efter förvända galoppen och sen fattade hon fel galopp efter ryggningen. Alltså lite mindre bra missar om man säger så!
Men jag fick iaf 60.48% och slutade trea precis utanför placering. Nöjd med tanke på att man inte kunde räkna med annat än att dom som blev placerade skulle bli det. Så jag kom helt enkelt så bra som jag kunde och det kändes ju riktigt roligt!

Hemma igen så var det Milanos tur. Longerade honom i ridhuset och han var superduktig faktiskt. Rör sig så sjukt bra! Sen red vi lite, eller mer än vanligt om man säger så. Travade en hel del faktiskt och han verkade bara tycka att det är roligt. Provade också att mamma longerade mig lite. Han fattade inte riktigt grejen i höger varv, men i vänster som är hans bra varv var han superduktig. Lilla bäbisplutten. Så nu känns det inte alltför långt att kunna rida på honom själv faktiskt, men det är en bit kvar och vi ska inte ta ut segern i förskott! Sen provade vi att lasta honom idag igen. Med lite övertalning gick han med på att gå in ganska snabbt första gången. Sen gick vi ut och in igen och då nästan sprang han in. Duktiga lilla häst. Han tyckte det var lite läskigt när mamma skulle flytta mellanväggen, så det får vi ta nästa gång.

Jag vet inte vilken häst jag tycker mest om, jag älskar dom båda, punkt slut!
XOXO

En dag i butiken

Idag är det jobb som gäller, just nu tar jag en lite paus. Var i nynäs imorse och hämtade bröd och grönsaker. Allt gick perfekt, förutom att det tog lite för lång tid, ända tills jag kom till nabben. Då började bilen låta förskräckligt mycket och jag fattade ingenting. Sen slutade det låta och jag fortsatten en bit. Precis innan Norrskog började det låta igen och denhär gången tusen resor värre. Jag blir livrädd och stannar bilen. Ringer mammsen, som kommer och så får vi lasta över alla grejor in i hennes bil. Kvart i elva kommer jag till butiken, alltså en kvart innan öppning. GRATTIS! Men trots det har allt faktiskt gått bra idag. Ganska skönt ändå att dagen har gått så fort. Jag är själv idag och det finns inte alltför mycket att göra. Kanske blir att städa lite eller så.

Ikväll blir det Milano & Bettan för hela slanten, mysigt!
XOXO


Wilda western är najs!

Fy vad lyckat det blev igår, trots massor av missförstånd och dumheter under dagen. Jag och min bästa vön lyckades få till det ändå. Alla cowboysare och indianer dansade natten lång och alla verkade ha så himla roligt. Tråkigt bara att det var så många som valde att inte komma. Synd för dom, för dom missade helt klart en av de roligaste skivorna genom tiderna! Jag vet inte vad man mer kan säga, jag är så grymt nöjd över mitt och jennifers arbete som vi har lagt ner!
Idag är man lite mindre pigg. Åkte hem från nynäs och har hunnit sola en stund innan solen gick i moln. Nu blir det nog OTH för hela slantet!
XOXO

Min bäbis är cool!

Idag har jag faktiskt ridit lite på Mille. Longerade som vanligt först och han blir så himla snygg när han rör på sig ordentligt. En riktig stjärna kommer han nog minsann att bli! Hoppade sen upp och skrittade lite. Han var precis lika duktig som i lördags. Han stannade när jag ville, skrittade när jag ville. Söta bäbis, bara man håller i tyglarna går han på tygeln. Man kan helt enkelt säga att han är född på dressyrbanan. Det ska bli så himla spännande att se hur han blir sen! Provade att trava några steg också, det tyckte han var lite småkonstigt, men inte mer än så! Han är verkligen duktig min lilla bäbis, jag är verkligen kär i den hästen!
XOXO

Tre veckor kvar



Om exakt tre veckor, eller tre veckor och en dag kommer jag bo i Skövde. Det känns såklart jättekul, men desto närmare jag kommer desto mer osäker blir jag. Eller inte osäker, för jag vet vad jag vill. Men det känns som att jag inte riktigt är klar här hemma än, men det kanske jag aldrig blir? Jag kan ju dessutom komma tillbaka.
Men jag kommer sakna alla här hemma. Jag kommer sakna mamma, pappa och hanna. Konstigt att man lixom kommer bo så långt forta från familjen. Sen andreas, vad ska man säga. Jag är van att träffa honom varje dag, nu kommer jag inte ens träffa honom varannan helg. Hur konstigt är inte det? Nej fy. Och jennifer & matilda då. Hur mycket kommer man inte längta efter dom. Att inte bara kunna spontanses en dag när det behövs. Att alltid veta att det går att träffas om någonting dumt skulle inträffa. Mersan då, det kommer bli jättekonstigt att inte träffa henne varje dag. Att någon annan ska ta hand om henne.
Jag har tre veckor på mig att njuta det sista av mitt underbara liv här. Tre veckor. Tre helger. Ja, inte är det lång tid inte. Jag verkligen älskar mitt liv här. Tryggheten, att veta att alla finns, hur allt är. Men man måste väll ge sig ut i världen, så är det bara. Man kan inte gömma sig bakom tryggheten hela livet. Fy vad ensam jag kommer känna mig.
Men trots alla dessa dumma känslor ska det bli riktigt roligt också. Jag längtar på sätt och vis efter det. Det ska bli kul att få jobba hos Jenny på riktigt. Inte bara en vecka, utan verkligen bli delaktig. Det kommer nog bli bra tillslut. Allt och alla här hemma kommer ju trots allt finnas kvar!
XOXO

Tävlingsdag

Hela dagen har verkligen gått åt till att tävla idag! Började med LA:3, kändes lite loj på framridningen och blev lite klämmig. Mot slutet blev det bättre tyckte jag men skulle ha velat få igenom henne lite till. Det har jag egentligen hunnit, men det var en som trillade a på framridningen, så jag tog mig ut så snabbt jag kunde eftersom att Bettan kan vara ganska agro. Kände mig egentligen inte nöjd alls med ritten direkt, kändes segt och ena mellantraven gjorde hon två galoppinslag i. Konstiga lilla häst. Men jag blev genast mycket nöjdare när jag fick se resultatet, 63.87% och en andraplats så länge. Hmm, domaren gav mig åttor på båda inridningarna och 7 på ena förvända galoppen. Jätteroligt måste jag säga! Dessutom fick jag 7 på både mellangalopp och ökade galoppen, vilket jag aldrig har varit i närheten av förut! Så jag slutade på en glad femteplacering och kom hem med en grön rosett, placket och vita benlindor.
Till andra klassen kändes hon jättefin på framridningen. Framme i handen och lyssnade mycket bättre. Dessvärre började det ösregna och då menar jag verkligen ösregna. Det oskade och blixtrade också, vilket resulterade i en kvarts paus och sen var det jag. Det var bara det att då hade hela banan fyllts med vatten och Bettan gillar inte riktigt vatten. Hon hoppade lite över småpölarna och den riktigt stora som säkert var 10 cm djup vägrade hon att gå i. Så efter lite tjaffs mellan oss två gav jag upp och gick av. Det kändes inte värt att försöka rida igenom hela programmet när det verkligen var vatten över allt. Så det får vi ta igen nästa vecka helt enkelt!
XOXO

Lördag

Det har varit en stressig vecka, har haft fullt upp hela tiden, vilket har resulterat i VÄLDIGT dålig uppdatering.. Nu är det inte alltför mycket kvar i skolan iaf och det är skönt. Har gjort klart allt i arbetsmiljö, har typ några uppgifter kvar i Svenskan och projektarbetet är typ snart klart. Sen är det bara studenten kvar, SKÖNT!

Idag har jag suttit på Milano för första gången. Han är så himla duktig att jag tror jag dör! Longerade först och som vanligt skötte han sig bra. Sen hände vi lite och gick och han var superlugn. Sen hoppade jag upp och satt. Hoppade av och sen skrittade lite. Han lyssnade jättebra på smackningen uppifrån och fattade att han skulle stanna när jag tog lite i tyglarna och proade lite. Så himla snäll och duktig. Kul att det verkar som att han fattar det mesta och bara tar det lugnt, det kommer nog bli superbra. Planen är att jag kan rida ut i skogen i skritt, trav och galopp innan jag flyttar och sen blir det sommarvila för hans del. Sen ska han komma till mig i Skövde, där vi kommer att påbörja hans utbildning. Sen får vi se hur långt han går, förhoppningsvis (som jag tycker) kommer han att gå skitlångt!
Red igenom Bettan lite också inför tävlingen imorgon. Hennes tix blir bara värre och värre, tror hon gör så när hon tycker det är lite jobbigt, men också roligt. Hmm.. Får se om hon slutar med det. Annars kändes hon faktiskt riktigt fin måste jag säga. Är laddad inför imorgon!

Kvällen har spenderats med bäste Matilda, det har varit supermysigt som det alltid är. Men fy vad jag kommer sakna henne när jag flyttar sen. Bajskorvar på det.
XOXO

Jag vill vara en busig ponnyunge igen!

Idag har det varit butiken för hela slanten. Har gått bra att jobba idag, fick mycket nya varor, så jag har haft att göra om man säger så!
Red ut en sväng på Bettis idag. Lekte att jag var en liten busig ponnyunge och Bettan älskar att leka ponny. Hon var så taggad att hon typ exploderade när man la på skänkeln. Haha, så himla söt alltså. Nej men vi kom tillbaka till stallet svettiga och nöjda. Hoppade lite gjorde vi också, det tycker Bettis är kul och jäklar vad det går alltså. Jag tror att det är bra för hästarna att få känna sig lite busiga ibland och bara göra saker som man aldrig annars gör. Bettan älskar iaf det och blir så himla glad när hon får busa av sig lite!
Sen myste jag lite med Milano, han är så himla söt. Typ älskar att bli kliad och kramad. Gosehästis. Han kommer absolut bli stallets nya stjärna om ett tag och jag längtar, som bara den!
XOXO

Mina bästisar och jag

Söndagen var en succeartad dag för mig och mina små bästisar. Först var det tävling för mig och Bettis. LA:6 för första gången i våra liv och jag hade pluggat in programmet fel. Grattis sara! Så efter en felridning och lite snack med domaren så slutförde jag programmet. Hon kändes faktiskt jättefin. Vi fick visserligen några treor, där det var riktigt dåligt. Men samtidigt fick jag 7 på förvända galoppen och ena enkla bytet, vilket man aldrig kunde tro. Så jag är jättenöjda med min och Bettans insats och slutade någonstans i slutet, (men inte sist!) på 56 %. Jag känner att utveckligen går bra frammåt och nästa helg är det LA:3 & LA:4 som står på schemat. Ska bli kul att se hur det går.
På eftermiddagen tog jag och mamma en sväng till ridhuset med Milano, vi longerade en stund först och han var jätteduktig. Han blir faktiskt riktigt snygg när han rör sig ordentligt! Sen klättrade jag på honom lite grann och så provade vi att gå när jag hängde på ryggen på honom och även om han tyckte det var lite konstigt så tog han det riktigt bra. Så vi gick därifrån nöjda. I stallet bestämde vi oss för att prova att lasta honom för första gången och han gjorde det med bravur! Det tog en stund, men efter att ha gått in en gång gick det att backa lite och sen gå in igen. Duktiga bäbis!
XOXO

Lördag

Har jobbat i butiken idag, det har gått bra och det var rekordmånga människor inne. Kul som attans bare, men nu börjar jag bli lite trött i kroppen. Efter det var det stallet som gällde. Kul att prata lite skit med mamma och timo. Sen var det bara till att rida. Red igenom programmet, som är askrångligt och inte alls gjort på ett sätt som passar mig och Bettan just nu. Tråkigt värre. Red på kandaret och det kändes sådär, hon blev ganska spänd i galoppen. Jag tyckte att det inte alls kändes bra, medan mamma tyckte att hon ändå såg fin ut lixom. Efter några genomridningar av programmet så kändes det lite bättre, men fy vad galopprogrammet är svårt måste jag säga. Hatar att göra halvvolter i förvänd galopp.. Aja, det är bara träning som gäller imorgon helt enkelt.
Efter mycket om och med och med en gammal mans visa råd bestämde jag mig för att jag ska rida på tränset imorgon. Jag känner mig säkrare på det och det gör nog även Bettan. Satsar på att starta A:6an på Lejondal på kandar istället, då har vi lite mer tid att träna också. Det ska ändå bli kul att rida igenom programmet imorgon och få lite mer rutin på dom här lite svåra programmen. Även om vi egentligen kan rörelserna och så, så är det verkligen säkerheten som är det viktigaste tror jag. Får vi lite mer rutin på dom svåra programmen kommer det att bli super. Och det är ju ingen som minns en fegis, så det är bara att ge sig ut bland alla duktiga hästar och göra ett försök till att vara hälften så bra som dom är! Nej men nu ska jag verkligen försöka tagga till lite grann!
XOXO

En liten update.

Har inte hunnit skriva någonting senaste dagarna, har verkligen haft fullt upp. I onsdags var det studentskiva för nynäs och det var ju verkligen sjukt roligt. Träffade allt gammalt folk och hade bara allmänt skoj måste jag ju säga!
På torsdagen jobbade jag som en galning och var i stallet hela kvällen och idag har jag också jobbat, fast på sjöbodarna. Man får ju mycket pengar iaf.
Idag har jag dessutom ramlat av Bettan för första gången i mitt liv. Vi var ute i skogen och red och helt plötsligt hoppade det fram en älg. Bettan brukar ju inte reagera, men idag blev hon verkligen asrädd och tvärvände på stört. Så jag flög som en liten vante. Haha! Men sen stannade hon ju direkt och det var bara att hoppa upp igen som om ingenting hade hänt. Skönt att jag inte gjorde mig illa bara. Knasehäst. Någon gång måste ju vara den första lixom. Och jag har ju inte ramlat av på hur länge som helst måste jag ju säga.

Imorgon är det Torö Butik som gäller, sen stallet. Tävling på söndag och jag ska för första gången rida LA:6. Det kommer nog bli skoj. Ska plugga lite program nu och sen sova, för gud så trött jag är!
XOXO

En lååång dag i affären

Idag har jag jobbat, eller jag jobbar ju typ nu. Det är som varje tisdag. Har varit själv hela dagen, vilket kan bli lite ensamt emellanåt. Men det har ändå varit rätt mycket kunder och det gör en ju lite gladare om man säger så! Det känns som att jag inte har fått någonting alls gjort idag, men egentligen har jag ju lixom det. Bara det att det har varit mer flytt på grejor än vanligt och därför har jagh inte hunnit göra massa andra saker..

Ikväll blir det ridning och pyssel med Milano. Fem veckor har jag på mig att rida in honom, det känns lite kort, men jag tror att jag hinner. Får bara ta mig i kragen och se till att jag varje dag palvrar mig iväg till stallet.
Nu har jag kunder!
XOXO

Hipp hipp hurra, idag är det Mersans födelsedag!



Världens absolut finigaste busponny fyller ju helt plötsligt ett år äldre.
12 år. Gud så gammal hon börjar bli. Och jag som tänker att hon fortfarande är tre. Nej men gud så snabbt 8 och ett halvt år har rusat förbi. Det är helt sanslöst. Jag kommer så väl ihåg när hon kom, sent på kvällen, lång och tovig man och lite sådär halvstressad som bara hon kunde vara förut. Pluttehäst. Jag minns det som igår. Allt vi gått igenom. Bara för det kommer det en tår. Jag älskar min ponny mest i hela världen, så kommer det nog alltid att vara!
XOXO

En liten hästig uppdatering.

Utvärdering av Skövde: En riktigt bra vecka, men bra väder, lite blåsigt kanske, men det är bara att vänja sig. Hilma var ju lite sjuk, men det har gått super ändå. Jag och Bettan åkte nöjda därifrån i fredags. Kanske att jag var lite mer nöjd än Bettan, men jag tror att hon kommer att trivas ännu lite bättre med några kompisar. Hon är ju lixom verkligen inte van att gå själv.

Uppdatering av Vikbo: Jag är så himla stolt och nöjd över både mig själv och min häst. Vi har utvecklats så otroligt mycket under så kort tid. Det känns jätteroligt. På lördagen var det LB:2. På framridningen kändes det superbra och hon var riktigt fin. Mamma blev till och med lite förvånad över att hon gick så himla bra med remonten. På banan kändes hon också fin, lite mer energi kanske skulle önskas, men jag ska absolut inte klaga. Red ihop 67,67% och en andraplacering. Det kändes ju riktigt bra verkligen. Sen var det LA:3 och jag tyckte att det kändes bättre än i första klassen, men det var en lite snål och konstig domare, så jag fick bara 59%. Inte alltför dåligt med tanke på att den som vann fick 68. Nej men det var verkligen en jätterolig dag. Dessvärre regnade det som attans, så alla grejer vi hade var dyngsura och kalla. Men vi klarade oss ju ändå.
På söndagen var det LB:3, hon kändes fin, något seg kanske. Men hon hade ju gått och blivit brunstig under natten, antagligen för att det stod ett föl i stallet. Hon var kanske lite mer spänd än dagen innan, men inte alls som förut. Red ihop 64% och kom femma, precis utanför placering, lite surt faktiskt.. Men ändå bra ju! Sen var det ju det här med att jag skulle debutera MSV C. Första tävlingen i både mitt & Bettans liv på kandar. Lite nervöst var det ju allt, men jag satsade allt och det gick väll lite sissodär. Det var ju såklart jättefina hästar med och jag räknade med att inte komma så bra och så blev det ju, men det spelar ingen som helst roll. Bettan kändes fin, lite spänd, men antagligen för att jag också var det. Vissa grejer var riktigt bra och där fick jag sjuor, medan andra grejer var lite mindre bra och där fick jag fyra. Så jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt betyg. Och domaren sa inte ett ord om att hon inte var klar för klassen, utan bara vad jag behövde träna på och det kändes ju jätteskönt!

Summan av kardemumman: Bettan och jag har utvecklats otroligt mycket på bara en vecka. Nu kan vi galoppera riktigt fint, göra helt okej längningar i galoppen, med tanke på vilka muskler hon har. Det alla domare var överrens om var att hon behöver lite mer energi nu. Förut var hon ju lite springig och nu har jag fått tillbaka henne och hon har bra takt, men lite mer energi måste hon få. Så nu ska vi lägga oss i hårdträning i fem veckor och sen blir det Skövde för hela slanten och där ska vi träna ännu mer. Det kommer bli riktigt roligt att se hur långt vi kommer ha kommit efter sommaren måste jag säga.
Dessutom måste jag bara få skryta lite, för vi kom faktiskt trea i hela lokala cupen och det är ju verkligen inte illa!
XOXO

Skövde, dag fem.

Idag har varit en bra dag. Soligt och härligt väder vilket vi verkligen gillar, tyvärr har det blås väldigt mycket, vilket gör att det inte blir så jättevarmt. Dagen har sett ut som det brukar och allt har flutit på bra tycker jag. Lite tråkigt att Hilmis är sjuk bara.. Red lektion idag med Bettis och det gick superduperbra! I traven var hon superfin och jätteduktig. Gjorde öppnor och slutor som bara den. Riktigt fina ökningar också. Så då var jag väldigt nöjd. Men sen var det galoppen och som vanligt spände hon till. Hmm, sa jenny och funderade lite. Sen kom hon på att jag kanske ska prova att rida på remontnosgrimma istället. Så då gjorde jag det och sim salabim så gick Bettis mycket bättre. Och hur skönt kändes inte det? Så imorgon ska vi prova det igen och se om det fungerar lika bra, vilket vi verkligen hoppas på! Sen bär det iväg till vikbolandet. Jag är taggad iaf, hoppas det går super!
XOXO

Skövde, dag fyra.

Idag har varit en lång dag. Nu kom jag in från stallet lixom, så lite trött är jag allt. Men roligt har jag haft det. Började med att släppa ut hästarna och när jag kom stod Haddock på stallgången och tyckte det var lite konstigt att jag kom. Han hade lekt rövare bland alla mina grejor och ja, det såg ut som ett bombnedslag i stallet med andra ord. Mockade och städade lite. Sen en hel dags arbete med massor av underbara hästar. Jag gillart!

Jag och Bettan red även ut på upptäcksfärd. Jenny hade gett mig en beskrivning som jag tydligen inte alls var bra på att följa. Men Bettan fick syn på kossor för första gången i sitt liv, vilket var väldigt spännande och läskigt tyckte hon. Älgar är okej, men gränsen går helt klart vid kossor. Så inte kan man kalla henne kossa inte. Söta bäbis. Sen skulle vi rida över en träbro och det var inte kul tyckte Bettan. Så hon backade och backade och backade. Ja, ni förstår vinken. Det slutade med att jag fick hoppa av och då gick hon snällt över. Red en sväng till och insåg att jag ridit fel och vände och då skulle man ju ta sig över bron igen. Det gillade Bettan inte. Så hon la i backen igen. Då blev jag lite arg på henne och vi hade en liten diskusion, men efter mycket övertalning så gick hon VÄLDIGT försiktigt över. Duktiga pålle. Hon var faktiskt bitvis väldigt väldigt fin, jag tror att det vi har gjort här har hjälp oerhört mycket. Sen är ju Bettan som hon är ute i skogen, men att hon slappnar av imellanåt är hur bra som helst. Jag bara älskar min häst.

Jag hopptränade även med Jazzett idag. Jag fick helt enkelt leka busig hoppunge och det var hur kul som helst. Varför köpte inte min mamma en hopponny? Nej, vi ska inte vara sånna, men det var riktigt roligt. Det gick fort och jag och Jazzett täckte upp varandra superbra. Hon är verkligen en kanonponny. Och ja, jag skulle gärna vilja ha henne. Det blev korsgalopp hit och korsgalopp dit, men ibland, riktigt riktigt fina galopper och vilka språng hon tog sen. Det var riktigt roligt och riktigt inspirerande. Kanske att man ska börja hoppa lite mer. Mitt självförtroende behövde verkligen detta.

Nu ska jag krypa ner i min lilla tältsäng och mysa, för imorgon är det bara pået igen. Då ska även jag och Bettis hårdträna lite inför vikbo, det ska bli roligt!
XOXO

Skövde, dag tre.

Idag har det varit visning på Limit och det gick väldigt bra. Sen har allt rullat på som vanligt skulle jag vilja säga. Jag red Jazette även idag och det gick mycket bättre. Synd bara att jag blir tokkär i alla ponnysar som står här. Hmm, prutt på mig. Nej men söt är hon iaf!
Har även ridit Bettis på kandaret, övade mycket på det vi gjorde igår och det gick mycket bättre idag. Min lilla pluttebäbis är så himla duktig måste jag ju säga. Nej men nu vet jag hur jag ska göra om jag vill ta ner henne. Och det är ju hur bra som helst. På eftermiddagen/kvällen började det regna här. Inte alls roligt och jag var tvungen att vara ute dessutom, skulle fixa lite vatten och sånt till hästarna. Hmm, inte alltid lika roligt att ha hästar. Men jag är nöjd ändå.
Nu ska jag sova, för jag är GRYMT trött!
XOXO

Skövde, dag två.

Idag har jag spenderat väldigt mycket tid i stallet, vilket jag kommer att göra alla dagar och det känns faktiskt väldigt bra. Har gjort iordning en jäkla massa hästar och ridit en liten busponny som är jättesöt. Så jag är helt klart nöjd med dagen. Lite bus med Hilma har såklart hunnits med också och det är mysigt.
Jenny hjälpte mig idag när jag red Bettan också och det gick bra. Alltså egentligen blev det inte så mycket ridning, eller jo. Men vi tränade bara på att få henne låg i formen, vilket tillslut gick väldigt bra. Det är kanske inte det roligaste att träna på, men det är ju verkligen det som behövs och jag och jenny förstod varandra, vilket var väldigt bra. Det känns som att det kommer att funka toppen när jag väl flyttar.
Imorgon är det visning på en häst och sen massa annat som ska göras, jag ska även rida ponnyn igen, så det ska bli roligt! Dessutom är jag själv, så jag kommer ha grejor att göra, men det gillar jag såklart.

Det känns skönt att Bettan verkar trivas, hon äter och är inte alls grinig, lite extra mammig kanske, men det är bara mysigt. Jag tror hon gillar att jag pysslar om henne lite extra också, så hon är nog väldigt nöjd. Dessutom får hon ju gå på gräs några timmar om dagen och det är ju ännu mer uppskattat. Nej men det kommer att bli toppen när jag kommer hit, men gud så jag kommer sakna alla där hemma. Inte är det roligt att alla är så himla långt ifrån mig. Tur att Bettis är här.
Jag är fett taggad inför Vikbolandet nu, det ska bli spännande att se hur hon sköter sig där. Efter att ha sett hur hon är här är jag inte ett dugg orolig faktiskt. Min häst är bäst, ingen protest!
XOXO

Skövde, dag ett.

Idag kom jag och Bettan till Skövde. Min snälla mamma körde hit oss och resan gick superbra! Hon verkade tycka att det var lite konstigt att komma till ett nytt ställe, men hon har skött sig jättebra. Har fått vara ute större delen av eftermiddagen och kvällen. Hon verkar ändå ganska nöjd.
Vi var och tränade inför treårs testet med en superfin häst och det gick jättebra. Han är verkligen hur fin som helst och det kommer nog gå bra sen för honom!
Sen skrittade/travade jag ut på Bettan en stund, så att hon fick röra lite på sig och sträcka på benen. Det tyckte hon var mysigt! Hon var hur cool som helst måste jag ju säga och det känns jätteskönt.
Nu ska jag sova och hoppas på att magonten försvinner till imorgon, för jag fick riktigt ont i magen efter vi kom hem från grevagården. Pruttabletter. Aja, god natt!
XOXO

Tävling nr 2

Idag var det ju tävling igen. Roligtroligt. Först LB:2 och det gick superbra. Blev lite spänt vid domaren, vet inte riktigt varför, men alla hästar och då menar jag verkligen alla hästar var rädda för det. Hmm. 61% och två poäng från ettan, så det blev en glad fjärdeplacering eftersom att de två innan mig hade samma poäng. Så jättenöjd är jag med Bettan där, hon var fint framme och galoppen har ju i stort sett aldrig varit bättre på tävling. Riktigt roligt!
I LA:4an så var domaren väldigt seg, jag tänkte rida fram i ca en halvtimme och gick in när det var sex ekipage före mig. Vilket borde innebära typ en halvtimme. Men nej, det blev över en timme och Bettan började kännas trött ganska snabbt. Men trots det var hon superfin på framridningen och galoppen var hur bra som helst. Gjorde skitfina enkla byten och allt kändes toppen tills vi kom in på banan. Hon var ioförsig fin i början och plockade ihop mest sjuor då, men sen händer allt nere vid domaren, vilket innebär att hon blev spänd i varenda rörelse. Dumt. Så jag fick några välförtjänta fyror och blabla, men jag är nöjd ändå. Fick ju bra på det som var bra lixom, mer kan man inte begära! Så en glad sistaplacering blev det för mig. Nej men skit samma, vi tar igen det nästa gång!
XOXO