Trettio dagars listan

Dag 27 - Min favoritplats

Enkelt. Min favoritplats i är Torö. Många kanske tycker det är konstigt, men jag hör hemma där. Jag trivs som fisken i vattnet. Allt finns där, min och andreas lägenhet, stallet, hästarna, mamma&pappa, stranden, sjöbodarna, stallkompisarna. Jag kan slappna av där.
Egentligen spelar det ingen roll var jag är på Torö, men att andas in Toröluft känns helt enkelt bra. Sen är det självklart skönt att komma därifrån och framförallt veta att man kan det. Men jag tycker absolut bäst att vara där. Att ha nära till hästarna, veta att man kan rida när som helst. Eller bara gå ut och mysa i stallet.

På sommaren är det såklart ännu bättre än på vintern. Då vill väll alla vara på Torö!? Kunna gå ner till stranden, ligga och sola hela dagen, ta en sväng med hästen ut i skogen, åka ut på sjön, mysa nere på sjöbodarna. Ja, säg någonting som är dåligt där på sommaren. Faktiskt ingenting alls måste jag säga.

Torö i mitt hjärta helt enkelt!
XOXO

Trettio dagars listan

Dag 26 - Mina rädslor

Egentligen är jag inte direkt rätt för någon speciell grej. Visst tycker jag kanske att ormar är lite läskiga och att spindlar är äckliga. Men ingenting sånt gör mig riktigt rädd.
Det jag är absolut mest rädd för är att det skulle hända någon i min närhet någonting. Jag är rädd att förlora dem jag älskar. Jag är rädd att mista dom fina människorna i mitt liv. Det är min största rädlsa.
Jag kan börja gråta av tanken på att det skulle hända någon någonting. Om jag skickar ett sms till en person som jag bryr mig om och personen inte svarar börjar jag med en gång att tänka att det har hänt någonting. Det är väldigt jobbigt, men det är sån jag är.
Kanske att man ska vara glad över det, då vet jag att jag har någonting att sakna!

En annan sak jag är rädd för, det är att jag inte ska räcka till. Inte vara en tillräckligt bra vän, flickvän, syster, dotter osv. Jag vill alltid göra mitt bästa och jag vill verkligen alla mina nära väl. Jag är rädd för att inte vara tillräckligt bra i dessa personers ögon. Detta handlar kanske om självkänsla, eller jag vet inte riktigt.
Jag vill helt enkelt vara alla till lags för att inte mista någon, punkt slut!
XOXO

Trettio dagars listan

Dag 25 - En första

Åååh, min absolut första tävling med egen häst, det kommer jag verkligen ihåg. En liten blåbärshoppning med min lilla ponni Linus. Det var inte direkt höga hinder, men jag verkligen hur nervös som helst. Kommer verkligen ihåg hur hårt mitt hjärta bankade då.
Jag var ju inte direkt hemma på det där med tävlingar. Men Linus skötte sig bra, han hoppade fram till den STORA gula oxern som jag var lite nervös för innan. Men den vägrade han på. Då undrade lilla Sara, hur gör man nu? Jag var tvungen att fråga en funktionär, som snällt svarade att det bara var att lägga en volt och ta om hindret. Inte visste jag om en sån sak lixom. Jag trodde att det bara var att tacka för mig. Men så var det ju inte. Och nästa försök hoppade Linus och vi kom glatt i mål tillslut.
Det var en häftig känsla kommer jag ihåg. Jag var stolt. Min lilla busponny Linus, som jag inte ens vågade rida när han kom. Han var verkligen en liten sötis. Men jag tror nog att det blev en enda liten blåbärshoppning på honom. Men han var glad ändå!

XOXO

Trettio dagars listan

Dag 24 - Dessa människor dras jag till

Jag gillar snälla och roliga människor. Jag har svårt för personer som inte har humor. Jag gillar människor som, precis som jag, kan skratta åt saker. Se ironin i allt och kunna dra rätt tuffa skämt. Jag lider uppenbarligen av den sjukdomen som gör att man måste vara lite elak mot sina vänner, så jag dras verkligen inte till dem som kan se skämtet i det hela och garva åt det.

Sen gillar jag ärliga personer och personer som står för sina åsikter, det behöver absolut inte vara samma åsikter som jag har, men jag har hellre en kompis som har en helt annan åsikt om någonting, men vågar stå för den, än folk som bara vänder kappan efter vinden och håller med.

Jag gillar helt enkelt personer med lite egen stil, jag tycker det är coolt att våga stå för den man är till 100%. De ska vara snälla, men kunna skämta och skratta. Förstå ironin i livet och kunna skämta bort lite svåra saker. Men det bettyder absolut inte att jag gillar hjärtlösa personer. Tvärt om, varmhjärtade personer som skrattar åt svåra saker för att kunna leva livet fullt ut!

XOXO

Trettio dagars listan

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

När ni läser detta sitter jag på planet påväg till Thailand. Det är en sak som definitivt får mig att må bättre.
Men om jag mår dåligt så är det oftast min mamma eller hanna som får mig att må bättre till att börja med. Det är nästan alltid dom två jag ringer absolut först.
Sen är det ju såklart andreas och matilda, hur sämst man än mår så får de en alltid att se allt från den ljusa sidan. Att tänka på allt positivt istället för allt negativt. Men de blir inte heller orealistiska, är det någonting riktigt hemskt som har hänt, som det inte finns så många ljusa sidor av, så kan man vara ledsen med dom. Man får lixom gråta och de är ledsna med en. Det känns alltid skönt.

Sen är ju hästarna också ett bra sätt att må bättre. Jag har aldrig varit en sån som står och gråter i hästens man, inget fel med detta! Men att få rida ett ordentligt dressyrpass när allt annat känns svårt. Man kan lixom koppla bort omvärlden och fokusera på det man gillar bäst. En underbar känsla!

Nu väntar Thailand på mig!
XOXO

Milano är bäst!

Nu har jag precis ridit ut en sväng på Mille, med Anna och Lord. Gud vad min lilla bäbis är grym. Igår hade vi som sagt svårt med galoppen. Men idag när vi travade fattade han galopp av sig själv. Gulle! När vi väl skulle galoppera förväntade jag mig ett litet skutt kanske iaf. Men nej, har jag någonsin suttit på en lugnare häst? Haha, han var inte seg, utan bara lugn. Bara tog ett galoppsprång i taget och var hur nöjd som helst.
Man blir så glad av dendär lilla bäbisen, hur ska jag klara en vecka utan honom!? Det blir svårt det. Men nu får han nästan två hela veckors vila, sen kör vi igång på riktigt, det ser jag fram emot!

XOXO

Trettio dagars listan

Dag 22 - Det här upprör mig

En sak som upprör mig är människor som tror lite för mycket hela tiden. Sådana människor som tror att dom kan allt fast dom inte kan någonting. Jag tycker att det är modigt att visa sina svagheter, det är modigt att fråga om hjälp och det är modigt att inse att man faktiskt inte är bäst på allt.
Människor som tror att dom kan allt, om då t ex hästar, kan göra dumma och farliga saker med sina hästar för att de inte vågar ta hjälp av någon som kan mer. Jag säger nu inte att jag kan allt, är bäst och gör allt rätt. Utan jag rådfrågar oftast med någon innan jag gör någonting annorlunda med mina hästar. Sen kan jag gärna ge tips till andra som frågar, men då svarar jag utifrån mina egna upplevelser och säger aldrig att SÅ ÄR DET.

Det upprör mig när hästar hamnar i dessa människors händer, som inte ser hästen som en häst och som kommer med massor av konstiga ideer. Det kan verkligen bli dåligt för dessa hästar, vilket är fel.

Våga ta hjälp, det är coolt att fråga!
XOXO

En dag kvar i kylan.

Jag försov mig imorse, det var inte riktigt okej faktiskt. Men hästarna kom ut trots allt och dom blev glada, vilket är det viktigaste. Men -17.5 grader när jag gick ut, det var verkligen sämst. Men imorgon drar vi till 30 graders värme istället och det ska verkligen bli SÅÅÅ skönt!

Igår red jag på Milano i ridhuset. Tänkte att jag skulle ha provat att galoppera lite. Men Mille fattade ingenting och stannade bara. Haha, sötishäst. Men traven gick asbra och han skötte sig verkligen utmärkt. Han är verkligen duktig. Idag ska vi rida ut med Anna och Lord, det ska bli roligt. Se om han vill galoppera med lite draghjälp.

Nu ska jag käka klart och sen springa ut till stallet!
XOXO

Trettio dagars listan

Dag 21 - Ett annat ögonblick



Det måste ha varit när jag för ganska många år sen nu red för Ronnie på Mersan. Jag hade ju ridit någon gång innan för honom. Men just på denna kurs, så fick jag känslan av hur det ska kännas att rida. Han gav mig hur underbart det är att sitta på en häst som är hundra procent lösgjord och hundra procent arbetsvillig. Så himla härligt!
Jag kommer aldrig glömma hur stolt och lycklig jag blev när alla bitar föll på plats, hur små mina hjälper skulle vara för att det skulle bli såhär bra. Ronnie lärde mig att rida, det finns inte mycket att säga om det. Han har lärt mig det mesta jag kan. Jag saknar honom och tänker på honom mer än vad man kan tro.

Jag kommer ihåg när jag hade köpt Bettan, jag ville verkligen bara visa upp henne för honom. Få den hjälp jag behövde, men då kom det tråkiga beskedet. Ronnie finns inte mer. Men han hjälper mig från himlen, det vet jag. Han sitter där uppe och skriker åt mig!

Konstigt att man kan sakna någon som man egentligen inte har en jättebra relation med, en person som man kanske träffade några gånger i livet. Men han delade med sig av sin kunskap till mig, han fick mig att förstå varför jag kämpade som jag gjorde med Mersan. Det har gett mig så otroligt mycket. Han gav mig ögonblicket jag aldrig glömmer, när allt bara fungerar och när man känner att man faktiskt kan.
Jag saknar denna stora man!

XOXO
Dag 21 - Ett annat ögonblick

Träningen idag

Milano: Red ut en sväng idag runt sandtaget med Anna och Lordi. Hoppade upp utanför stallet för första gången. Det tyckte han var lite konstigt, eller mest spännande skulle jag tro. Han tycker verkligen att allt är roligt, det märks på honom. Vi skrittade mot hoppstigen och på vägen mötte vi postbilen, som vägrade stanna. Men milano skuttade lite åt sidan och sen var det inget mer med det. Duktiga häst!
Vi travade också en hel del och det gick bra. Han håller sig lugn även om Lord kommer en bit i förväg. Idag vågade han gå på från början i traven, vilket är positivt, men precis som jag trodde. Han är iaf inte särskilt tittig. Hoppade typ till när Lord hoppade till, men inte mer än så. Tar några snabba steg ibland, men vilken häst gör inte det?
Tänkte att man skulle prova att galoppera lite, men det var lite halt och eftersom han endast har skor fram kändes det inte riktigt schysst.
När vi kom till örenvägen hoppade jag av, så jag slapp rida längs landsvägen, det är lite att utmana ödet om man säger så! Men vi kom tillbaka nöjda och glada till stallet. Jag märker verkligen på honom att han tycker att det är roligt och det gör mig så glad. Han ruskar på huvudet och bara vill mer. Precis så som han gör när han ska ut i hagen på morgonen. Sötishäst!
Imorgon får han en välförjänt vilodag!

Mersan: Höll lektion för Madde. Gud så bra det gick idag. Madde har verkligen hittat känslan och gör precis så man ska. Är konsekvent och bestämd, men samtidigt snäll och ger efter så fort mersan gör rätt. Riktigt duktig tjej helt enkelt. Lite svårt att förstå att hon blivit så stor, jag kommer ihåg när hon började rida Mersan, då var hon inte så stor, men Mersan har verkligen varit schysst mot henne!
Kul att se att hon utvecklats så mycket och snart får jag åka iväg med henne på en liten klubb dressyr helt enkelt! Bitarna faller lixom på plats och Madde känner nu verkligen när hon gör rätt. Jag blir så himla glad när jag ser dom tillsammans!

XOXO

Gårdagens träning

Milano: Linade till att börja med. Han var rätt pigg idag, men riktigt fin. Fick galoppera av sig ordentligt och vi tränade mycket övergångar. Det fungerade bra, han lyssnade iaf mer på mig än på Anna & Daimler. Det är alltid positivt. Sen hoppade jag upp och det tyckte Mille var roligt. Vi kunde skritta och trava runt i ridhuset utan problem och det kändes riktigt skönt. Han tyckte att snön vid dörren var lite halvläskig, men gjorde inget mer än att trycka sig in mot mitten. Men därför ville jag inte prova att galoppera, vill bara känna att man kan rulla runt utan problem. Så det kanske går bättre nästa gång lixom! Han var iaf riktigt duktig, som kunde byta varv i trav och bara var hur cool som helst!

Bettan:
Red dressyr med kandaret idag, var ju bara tvungen att testa lixom. Hon var fin, mycket finare än jag trodde. Hon blir lixom både bättre och sämre med kandaret. Hon kommer fram bättre till handen, men sen tycker jag att hon känns lite låst, framförallt i sidled. Men jag kan fånga upp henne lite mer med kandaret.
Red med mycket lös stångtygel och fokade på att få henne lång, låg och rund. Det blev verkligen jättebra i slutet i galoppen när hon vågade galoppera framåt.

Sara: Jag och syrran tränade ett medelpass på friskis, det gick bra och var roligt. Kul att känna att man orkar mycket mer än i slutet av förra året. Det känns bra!

XOXO

En vecka kvar!

Bara en vecka kvar tills vi drar till Thailand, man längtar ju inte alls.. Man är ju ganska trött ändå på den här jäkla kylan och snön.
Idag har varit en lite seg morgon. Vi har inte ens hunnit göra klart hela stallet riktigt, visserligen bara hinkarna kvar, men iaf. Vi brukar ju ha ridit två hästar vid dethär laget.
Menmen, så blir det när man måste hjälpa lilla mamsen som jobbar i affären. Imorgon blir det min tur. Ska nog rida lilla Mille sen förhoppningsvis, det vore verkligen bra med tanke på att han ska vila imorgon. Jag har börjat få lite lätt panik för nu är det inte lång tid kvar, men det blir nog superbra iaf. Har man världens bästa bäbis så borde det inte bli så himla svårt.
Nu ska jag och Tussen käka lunch och kolla Project Runway, mysigt!
XOXO

Trettio dagars listan

Dag 20 - Den här månaden

Februari, vad är det för månad egentligen!? Inte direkt den roligaste månaden i världen... Vad har hänt då? Det började nästan bli vår, men sen blev det svinkallt igen. Hästarna har fått lida p.g.a vädret och man själv har bara krypit ner under duntäcket helt enkelt.
Skönt att bryta av vardagen lite med att jobba i butiken, skönt att tänka på lite annat. Jag har också varit på min första hockeymatch i globen. Det var roligt, najs att vara vip. Jag har nog ändå haft det rätt bra.
Det absolut bästa med den här månaden är att jag snart åker till Thailand, 24e rättare sagt. Gud så skönt det ska bli att spendera slutet av denhär bajsmånaden och min födelsedag i ett varmt land där solen alltid skiner! Jag längtar verkligen!

XOXO

Varför ska man bo i fucking kalla Sverige!?

Ååh, utejobb får -450 toast idag. Inte alls kul att gå ut och släppa ut hästarna imorse. Snoret rinner, men hinner inte så långt för det fryser.. Är verkligen JÄTTE sugen på att gå ut och jobba nu.. Men samtidigt är jag fett taggad på att träna med Bettan. Det går inte riktigt ihop dethär!? Men fan, långkalsonger och dubbla mjukisar är inte jätteskönt att rida i direkt.. Men annars fryser jag rumpan av mig..
Nej gud, vilken dålig energi jag sprider runt omkring mig. Inte alls bra.
Helgen har varit rätt lugn. I lördags red jag Bettis med Sofe & Carola. Snö inne i ridhuset är lika med en spänd Bettan. Satte på martingalen eftersom det var ett bra tag sen sist. Men ändå så kändes hon rätt fin tycker jag. Kul att känna att man kan rida trots att hon blir spänd.
Jag höll även lektion för Sofie och Mersan, det var roligt. För Sofie hittade rätt knappar idag, vilket betyder en FIN mersan. Stolt som vanligt blev jag alltså!

I går hände inte mycket i stallet, bara fixa det nödvändiga. För sen åkte jag och mamma iväg till rimbo och tittade på en liten poni. Det var en liten söt Nils som jag självklart blev förälskad i. Jag tror att han skulle passa perfekt, frågan är bara: Är han tillräckligt stor!?

Nu ska jag bege mig ut i den härliga (?) kylan..
XOXO

Trettio dagars listan

Dag 19 - Detta ångrar jag

Hmm, det finns nog inte alltför mycket jag ångrar i mitt liv måste jag nog säga. Inte någonting kommer jag på just nu faktiskt. Ingen stor grej lixom som man kan sätta fingret på, men det finns ju alltid smågrejer. Såsom att jag kanske inte koncentrerade mig asmycket på Matte B lektionerna, vilket kanske var den enda kursen i skolan som jag var slarvig i.. Men annars bara sånna där smågrejer som att vara lite långsint ibland och att man ger sig lätt. Inte vet jag. Jag ångrar helt enkelt INGENTING!
XOXO

Trettiodagarslistan


Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Det måste ha varit när jag fyllde arton. Tre dagar av firande!
Jag fyllde år på torsdagen, då blev det uppvaktning på sängen. Sen fixa massor inför lördagen. På kvällen kom mormor och morfar över och åt asgod middag och vi hade det bara hur bra som helst!

På fredagskvällen kom hela tjocka släkten hem till oss, vi käkade svingod mat från carotte och minglade och hade kul. Fick fina presenter och alla var glada. Min underbara släkt alltså!

På lördagen blev det röj nere på sjöbodarna. 18-års festen var hur lyckad som helst, alla fina vänner var där och vi hade bara sjukt roligt helt enkelt!

XOXO

Trettiodagarslistan

Dag 17 - Mitt favoritminne

Det måste vara ett av minnena med min absolut bästa kompis i hela världen, alltså MATILDA! Typ antingen när vi smög runt på åkern och sen var det så nära att någon kom på oss. Vi skulle ju bara mysa lite innan Casper såldes.. Men med mammas hjälp, så kunde vi gråtande smyga oss ut från åkern utan att bli upptäckta.

Eller kanske när vi red ut och busade med Casper och Wille. Vi hade redan rejsat två varv runt ugglestigen och var sugna på ett till. Inget stoppade oss, så vi körde på. Men i slutet av örenvägen så blev hästarna helt galna. Jag hoppade av snabbt som attans och då drog Casper iväg i fullt sken bort till y-korsningen och ner för backen. Matilda och Willw fick då syn på ÄLGEN! Aldrig har jag sett två hästar bli mer rädda för en älg, och inte heller två tjejer för den delen.. Men vi kom tillbaka hela och rena till stallet med gråten i halsen.

Haha, så himla roligt att jag dör! Verkligen minnen som finns kvar livet ut.
XOXO

Måndag igen.

Idag har varit en bra dag måste jag säga. Hade ont i huvudet innan lunch, men det fixade snabbt till sig med en liten PILLA!

Milano: Tömkörning i ridhuset, vilket visade sig vara ett smart drag då det föll SJUKT mycket snö från taket idag. Vilket gjorde att han blev rätt så spänd. Men när han väl slappnade av blev han jättefin. Han fattade grejen ännu mer idag och hade inte svårt alls att byta varv och inte heller att gå rakt fram. Duktiga lilla hästis. Lite seg i galoppen idag, men när han kom igång så bär han upp sig själv riktigt bra. Tränade mest övergångar och variera formen. Så det ska bli lite lättare när jag rider. Han var duktig och bråkade i stort sett ingenting. Alltså ändå ett stort steg fram från sist, då han protesterade en del genom att stanna, backa och vända samtidigt.

Popcorn: Fick sig ett ordentligt dressyrpass i ridhuset. Jag bara älskar den där hästen. En riktig arbetsmyra som älskar när han får jobba. Idag visade han dessutom en del protester, vilket var roligt. Jag trodde inte att han kunde bli sur faktiskt. Han ville inte gå fram till yttertygeln och när jag tvingade honom blev han arg. Men när han väl släppte så blev han superduper fin. Tränade lite skolor och så som vanligt. Jag känner verkligen att jag kan rida ordentligt på honom, vilket är så himla roligt!

Bettan: Gick som en gud idag, vilket kändes riktigt riktigt skönt! Jag red i den bates sadeln som mamma köpte till sig själv, men nu har vi typ bytt sadel med varandra. Det är större knästöd på den sadeln och eftersom att jag har svårare att sitta still med benen så känns det inte mer än rätt! Jag kände att jag vågade slappna av och rida ordentligt idag. En riktig aha-upplevelse. Superroligt att känna att man rider rätt. Det visade sig även på Bettan. Hon var avslappnad, gjorde mycket bättre galoppfattningar och övergångar.
Vi tränade mycket grundläggande idag igen, med lite inslag av skolor och skänkelvikningar. Tänker att arbetet ska se ut så för henne ett tag framöver och öka svårhetsgraden ju stadigare hon blir i grundformen.

XOXO

En typisk Ronnie-hade-varit-stolt-över-mig dag!

Åååh vad jag älskar att hålla på med hästar, det är verkligen grymt roligt. Framförallt när det går bra. Eller det roligaste är när det har gått lite dåligt, men sen helt plötsligt tar man två steg fram. Det är så roligt!

Popcorn: Red dressyr på lilla Poppen idag, vilket var SJUKT länge sen. Men den lilla gulliga vita hästen och jag passar verkligen ihop, vi verkligen klickar. Det är nästan som att rida Mersan, det är så himla roligt. Jag tänker och han gör. Det är verkligen härligt att få den känslan. Vi red mest grundläggande i början, såg till att han flyttade sig för min ytterskänkel och inte bara rusar iväg, vilket han väldigt gärna gör. Men det blev bra väldigt fort.
Då kunde vi börja träna på skolorna, först i trav, vilket han gjorde bra. Sen körde vi några galoppslutor och det gick väldigt bra. Han flyttade lite segt i vänsterslutorna, men det räckte med att knacka till ordentligt med högerskänkeln och då gick det super. Sen lekte vi lite med byten, vilket vi aldrig provat förut. Det gjorde han verkligen med bravur. Han fattade verkligen grejen och gjorde några rena. Mycket bra för att vara första gången om man säger så.
Såklart så blir kanske inte allt perfekt och när jag skriver att han gör det bra, så gör han det, men kanske inte riktigt på så hög nivå som man önskar i ett program. Men han är så himla rolig att bara leka med, så önskar jag att Bettan var ibland..

Milano: Han fick lösgaloppera i ridhuset idag. Det tyckte han var väldigt skoj. Han var duktig och det ser så lätt ut när han rör sig. Det var nog bra att han fick busa av sig lite skulle jag tro. Han blev iaf väldigt trött. Det ser så roligt ut att rida honom, så jag verkligen bara längtar tills man kan rida på riktigt!

Bettan:
Red dressyr med Lollo och Riko i ridhuset. Vi bytte efter halva tiden ungefär. Red med martingal på Bettis idag. Det gick bra, men det känns som att hon är påväg att bli lite brunstig, för hon var lite grinig mot min skänkel idag. Precis så som hon brukar när det är på G. Men hon var fin idag, inte riktigt lika fin som igår, men jag tycker att jag får fram henne fint till handen och sen att hon blir seg i reaktionerna när hon blir grinig är en helt annan sak. Då kan man åtminstone börja jobba med problemet och inte bara att hon ska slappna av. När Lollo red såg hon väldigt fin och avslappnad ut. Det är roligt att se sin häst när någon annan rider, man uppskattar allt så himla mycket mer!
Riko gick också mycket bättre idag, det var väldigt roligt att rida honom idag. Han har också svårt att komma fram till framförallt ytterhanden, men när han gör det blir han SÅÅÅÅ fin! Kul att det gått så mycket framåt på senaste tiden med honom, det har verkligen hänt jättemycket.

Mersan: Red dressyr med Sofie och Carola idag. Mersan var verkligen en stjärna. Inte bara för att hon är Mersan, utan för att hon gick så himla bra idag. Ronnie hade varit så stolt över oss, det är jag säker på. Oftast när jag rider Mersan så tänker jag att Ronnie sitter där i himler och skriker "ROUNDER!!!" och allt annat som han hjälp mig med. Nej men kul att jag kan koncentrera mig på min egen sist, hållning, skänkel och hand samtidigt som man gör övningar. Det känns som att det ger så mycket. Mersan verkade väldigt nöjd i slutet och det är förståligt måste jag säga, för gud vad hon jobbade på bra. Hon är en riktig liten arbetsmyra!
I slutet bytte jag och Sofie, så jag red Carola. Inte har jag suttit på en mer envis häst. Hon bara skulle inte göra som jag ville. Haha. Men tur att hon är söt! Jag kan ju inte säga att jag är jättenöjd med henne, men det kändes som att jag fick igenom det jag ville bitvis. Ibland får man vara nöjd med den där tiondels sekunden där dom verkligen släpper och sträva efter att den lilla stunden ska bli lite längre och förekomma lite oftare nästa gång man rider.

En full dag med fem olika hästar ridna, det känns bra. Nu är kroppen ganska trött och jag ska nog krypa ner i min lilla säng snart. Om älskling kommer hem någon gång så att säga!
XOXO

Gårdagens ridning

Igår var en bra dag med hästarna.

Milano: Linade honom samtidigt som Anna linade Daimler. Han blir fortfarande lite okoncentrerad, mest antagligen för att Daimler busar så när han ska göra någonting. Men idag kändes det som att han var mer koncentrerad på mig, det kändes bra. Han var fin och har fått så mycket mer egen framåtbjudning!
Sen hoppade jag upp och han fattade med en gång vad som gällde idag. Han skrittade på riktigt bra idag utan att stanna hela tiden. Även i traven så var han gladare än sist och vågade gå på lite mer. Självklart behövs det mer framåtbjudning, men det kommer. Sist kände jag att han är lite osäker på vad han ska göra, men idag kändes det som att han hade mer självförtroende och vågade göra saker på egen hand. Det kändes riktigt bra att kunna trava runt på honom. Han är verkligen duktig och jag ser hela tiden framåt, riktigt riktigt roligt!

Bettan: Red ett dressyrpass utan martingal idag. Det hände mycket och jag förväntade mig en spänd och lite galen häst. Men där hade jag visst fel, för så fin som hon var igår har hon inte varit på länge, det kändes verkligen asbra. Vi tränade mycket övergångar i början från skritt till trav, det gjorde hon jättebra. Jag kände att jag vågade slappna av hela tiden, även i armarna, vilket jag alltid haft svårt för. Men att känna att det blir så mycket bättre, så vet man att det är rätt.
Galoppfattningarna var sådär, men ändå helt okej. Vi måste träna mer på det och jag måste träna mer på att våga rida som jag gör annars. Fick iaf till några bra.
Tränade skänkelvikningar och det gick bra, hon jobbade på riktigt bra och flyttade sig åt sidan samtidigt som hon tog sig framåt, förut surade hon ju ur och tappade all framåtbjudning. Gjorde också lite längningar i traven och tränade på att hålla ihop henne när jag skulle samla. Det tycker hon är jobbigt och tar upp huvudet och blir lite sur, men jag lät henne göra det och koncentrerade mig endast på att hon samlade ihop stegen och kroppen. I slutet var även formen på plats så fort hon gjorde rätt. Ett mycket givande och roligt pass!

XOXO