Biggest looser v2

Idag var det invägning igen. Det gick bra, nu har jag tappat 1,5 kilo till. Det känns riktigt bra faktiskt. Jag har ju såklart ansträngt mig, men inte på ett jobbigt sätt, utan det känns lixom rätt naturligt. Och att man ändå går ner så pass mycket på det gör mig riktigt glad! Nu blev man ännu mer peppad inför den kommande veckan och det blir roligt. Räkna kalorier är alltså verkligen något att rekomendera för alla.
Det är roligt att gå ner i vikt, man känner sig finare och det känns bra att lite mage har försvunnit. Jag är stolt över mig själv. Och jag är stolt över min mamma. Vi är grymma!
XOXO

Tidsfördriv

STEG 1
Namn: Sara Hernvall
Födelseplats: Stockholm
Bor: Med driis i vår lägenhet på torö.
Ögonfärg: blåa
Hårfärg: brunt right now
Skostorlek: 38-39
Civilstatus: singel
Höger eller vänsterhänt: höger

STEG 2
Skor som du bar idag: Stallkängorna...
Dina svagheter: ser jag ut att ha några?
Rädsla: att ett spöke ska hoppa ut ur garderoben och käka upp andreas.

STEG 3
Första tanke när du vaknar: ååh, är man inte sjuk idag?
När somnar du: hur söt driis är.

STEG 4
Pepsi eller Coca Cola: helst loka
McDonalds eller Burger King: inget.
Adidas eller Nike: bryr mig inte.
Lipton Ice Tea eller Nestea: USCH!
Choklad eller vanilj: vanilla!

STEG 5
Svär du?: typ det enda jag gör för fan!
Sjunger du?: haha..
Duschar du varje dag?: i stort sett tror jag.
Röker du?: nej inte i vanliga fall
Tror du på dig själv?: joo ibland kanske..
Kommer du överens med dina föräldrar?: yesbox.

STEG 6
Har du under den senaste månaden..
Druckit alkohol ?
japp
Rökt?: ja
Shoppat: julisar!
Ätit en hel ask müsli?: nej.
Ätit sushi?: nej, ÄCKLIGT!
Stått på scen? Nix
Skejtat: nej
Bakat?: Japp, vitchoklad- och citronkaka och lussebullar!
Stulit?: inte riktigt min grej.
Rakat dig?: Joo
Kysst någon?: Jag pussar drias varje dag.
Kramat någon?: Det är det enda jag gör.
Haft sex?: Ja

STEG 7
Har du någonsin..
Däckat eller varit jättefull?:
däckat, nej. Jättefull, ja.
Varit full?: haha jo det kanske man kan säga?
Blivit kallad hora? haha en gång i fyran. Grattis sara!
Blivit nerslagen? nej !?
Busringt någon?: haha jaa
Gjort något som du ångrade?: jag ångrar ingenting.
Fått IG i nått ämne eller på något prov?: har aldrig inträffat.
Kastat en sten på nån ruta?: nej

STEG 8
I framtiden..
Namn på barn?
Teodor is the shit!
Hur vill du dö? hur menar du nu?
Vad vill du bli när du blir gammal? a rich bitch

STEG 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för? dom som betyder något!
Antal CD-skivor du äger? cd-skivor? allt finns på datorn.
Antal piercings?: i öronen fem.
Antal tatueringar?: zero
Hur många gånger har du varit med i tidningen?: typ ba SKIIITMÅNGA!

STEG 10
Vad ska du göra i sommar?: ojojoj ingen aning.
Vad ska du göra i vinter?: Pussas och träna.
När tar du studenten?: redan gjort.
Vad gör du efter gymnasiet?: leker med mina söta hästar!
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba?: jag bor i sverige nu
Vad händer till helgen?: Massa julmys & helgfodring.
Vad vill du helst göra just nu?: sova, äta och kolla på paradise.

STEG 11
Vill du ha pojk/flickvän?: ja det vill jag (kan vara en fördel när man bor ihop med en söt kille)
Vad tittar du först på hos killar/tjejer?: Rumpan såklart.
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först?: ?
Vem är den perversaste person du känner? kanske min mamma? eller hennes tuss!?
Hur många gånger har du varit utomlands? MÅNGA!
Vilket land är bäst? Brasilien är överlägset än så länge.

En kopp te och greys.

Bajsväder idag. Verkligen bajsväder. Blåser storm och har snöat HELA dagen, fram tills vi tog in hästarna.. Tråkigt, man blir så seg och vill inget annat än att ligga i sängen hela dagen. Men vi fick ändå en del gjort, putsade alla turridningsträns, tre sadlar och mamma lagade ett täcke. Det var nödvändigt verkligen. Men kanske inte det roligaste direkt. Hoppas på bättre väder imorgon iaf. Nu verkar det ju bli plusgrader och det suger ju verkligen. Man vill ju gärna inte att det blir slask nu direkt.. Menmen, det är väll gud som bestämmer det.

Nu ska jag krypa ner i sängen med mitt hallonte och se på greys, det är mysigt!
XOXO

Önskedröm!



En Bates Innova skulle inte sitta helt fel just nu! :)

God afton!

Veckorna går så fort. Man hinner knappt vakna på måndagmorgon innan det är fredag igen.. Den tiden man är hemma och inte har något att göra vill man bara chilla. Ska försöka styra upp mitt liv lite nu, småsaker som att alltid diska efter man käkat, damsuga av lite oftare, planera mina riddagar osv. Nu har jag iaf satt ihop ett schema för vilka hästar som ska gå vilka dagar. Av mina tre dårå, mersan är inte inräknad eftersom att jag bara rider på tisdagar. Jag beslutade mig att bara Bettan går på helgen, om jag vill Daimler också. Mille räcker gott och väl fyra dagar för nämligen och Daimler får man se lite hur mycket ork man har. Han är ju rätt ansträngande att rida..

Det som har hänt i stallet är väll det vanliga, men igår linade jag Mille efter hans vila pga skadan. Gud så fin han har blivit! Man blir lika kär varenda dag i dendär hästen. Han är bara så förbannat bra. Nu håller vi alla tummar & tår att han inte skadar sig igen bara. Han fick vila idag, onsdagar är hans vilodag förutom helgen.

Igår fick Bettis gå en sväng ut i skogen. Det tyckte hon var roligt. Det tråkiga är att hon blir så taggad, så det går inte att rida ett ordentligt pass ute, det är meningslöst. Man får helt enkelt busa till det lite och OM vi busade. Nej jag skoja, men hon är bättre ute nu än vad hon var förut iaf, åtminstone när hon har lust. Idag fick hon gå en snabbis i ridhuset. Jag fokuserade mest på mig i början, det blir så skönt för axlarna när man håller händerna rätt. Jag blir mer självständig i både skänkel och hand, vilket känns bra. Då känner man sig duktig. Bettan gick superbra ibörjan. Sen kanske jag blev lite ofokuserad och började med en blandning av att fokusera på mig och på Bettan. Det viktiga för mig är att antingen så ska jag endast fokusera på Bettan, det kanske leder till att hon blir avslappnad och fin, men det hjälper inte mig särskilt mycket. För om jag bara fökuserar på mig, att inte rida med handen, sitta ordentligt osv, så blir ju oftast Bettan bra. Jag ska aldrig skylla på min häst igen. Allt är mitt fel..

Daimler fick gå ut idag, första passet för veckan. Han var bonglig. Jag önskar att han bara kunde slappna av och acceptera mig där uppe. Men han vill ju gärna lägga sig i allt jag gör, vilket resulterar i att han slänger med huvudet och jag (som den lilla fluga jag är på honom) åker ju såklart med. Det har blivit bättre, men när han har vilat så blir det värre. Bocksprången ska vi inte heller tala om. Man kan ju säga att han har en VÄLDIGT luftig galopp. Men han är inte särskilt vägvinnande direkt.. Han typ halvbockar i varenda språng. Fråga mig inte vad han gör, men jag tror att han bockar för att han tycker att det är jobbigt och då går det sakta och då blir det ännu jobbigare, vilket innebär mer bock. Om jag då gör som man borde göra, ber honom att gå fram så blir han arg och bockar lite till. Haha, knäppa häst. Där flyger man runt som en vante på ryggen och bara skrattar.. Han är allt för rolig den lilla alien. Men vi ska nog få ordning på det också, han blir SÅÅÅ fin emellanåt och då bara älskar man att sitta där, han bär upp en så bra och det är en alldeles underbar känsla, tills bocken kommer och man tappar stigbyglar och tyglar och bara väntar på att han ska stanna. Hahaha, roligt måste det se ut iaf.
XOXO

En liten update.

Nu är det lördag. Skönt tycker jag! Jag har sovit till halv elva och ätit en god frukost framför Greys. Nu ska jag ta och dammsuga lite innan jag käkar lunch och sen beger mig ut mot stallet i snöovädret..

Igår var det som sagt invägning i vår Biggest Looser. Det gick bra. På mindre än fyra dagar har jag och mamma gått ner 1 kilo var. Det är grymt! Vi har tränat två friskispass och sen träningen i stallet på dagarna, det tycker jag är grymt. Efter invägningen gick vi en promenad runt ören och sen tog vi in hästarna.

Efter insläppet red jag tillsammans med Lollo. Vi började rida fram våra egna hästar och sen bytte vi. Bettan gick faktiskt kalas med mig. Fattningarna satt mtycket bättre efter sitsträningen och jag tyckte att min sits var bättre iaf. Hon var lite stel i början, men när vi bytte tyckte jag att jag hade fått loss henne ordentligt, det var roligt!
Riko var rolig att rida, lite klurig, men rolig. Lite mer krut i honom än i mersan, hahah! Men han ville inte riktigt ta stöd i handen och då sprang han på istället. Men så fort han fick stödet så blev det superbra! Kul. Vi ska nu försöka byta häst lite oftare, det känns som en bra deal, både för oss ryttare och för hästarna. Och Lollo ska vara stolt, för det är ju faktiskt inte vem som helst som får rida på Bettis! ;)
XOXO

Tisdag.

Hade som sagt utsläppet idag, hästarna skötte sig faktiskt väldigt bra. Skönt med tanke på att min kropp inte var riktigt som den skulle, huvudet snurrade och illamående.. När jag kom hem gick jag och la mig, käkade lite frulle och sen somnade jag. Sov till lunch, käkade lite tacosoppa och sen klädde jag på mig igen och begav mig ut i stallet.
Jag linade Daimler medan mamma och Anna red. Daimler var knäpp. Så fort det blir lite jobbigt börjar han strula.. Tror att jag ska försöka jobba honom från marken veckan ut, så att han får jobba igenom sig utan ryttare på. Kan vara bra.

Efter insläppet åkte jag & mamma in och hämtade Chiken hos Adde, nu ska Chiken må bra och det är skönt. Sen handlade vi massor av nyttig mat. Synd bara att jag några dagar innan handlade upp alla våra matpengar. Men snart rullar det in pengar för julen, så det blir bra!

Vi kom hem så sent och sen käkade jag hos mamma&pappa och kom till hem nu. Huvudet har börjat verka och samvetet över att Bettan står även idag börjar bli väldigt jobbigt.. Menmen, hon får klara sig nu. Imorgon får det helt enkelt bli sitsträning om jag mår lite bättre än vad jag gjorde idag. Det blir najs!
Jag ska äta en SATSUMAS och kika på paradise, bartenderskolan & julkalendern istället.
XOXO

Biggest looser

Okej, även om jag och mamma inte skulle passa in i Biggest looser så vill vi gå ner i vikt. Så nu ska vi börja träna och jag tänkte dela med mig av detta på bloggen. Nu har vi "vägt in oss" och tagit före bilder. Vi har även satt upp ett mål om hur mycket vi vill gå ner och därefter räknat ut hur mycket kalorier vi får stoppa i oss.
Jag väger i dagsläget 70 kilo. På ett sätt känns det lite skumt, för jag är inte så tjock. Men mitt mål är att gå ner tio kilo nu. Det ska enligt beräkningarna ta 10 veckor om jag följer de nya matvanorna och tränar på som vi har börjat med.
Vi har hittat massor med goda recept, vi vet ju inte om maten är god, men recepten är goda! Det är smal mat och det känns inte som att det blir svårt att följa det. Idag gjorde vi en jättegod tacosoppa. Och imorgon ska vi inhandla massor av annan bra mat. Nu är det slut på småätandet och på trötta kroppar, det blir grymt!

Vi ska försöka träna tre gånger i veckan utöver stallet, två gånger friskis och en gång hemma. Eftersom att vi rider mycket och arbetar med kroppen på dagarna så borde det vara tillräckligt. Varje fredag blir det invägning och då får vi helt enkelt se hur vi ligger till med planeringarna.
Jag känner mig jättetaggad och det är så roligt att göra detta med mamma, vi peppar varandra lixom!

Nu blir det natten, för jag ska upp och ta ut dom gulliga (?) hästarna imorgon. Dom brukar dock inte vara så gulliga på morgonen...
XOXO

Hej mitt hälsosamma liv!

Nu var man brunett igen, det känns bra. Det känns mysigt att vara det på vintern! Extra skönt är det att klippa sig, håret känns bara så lent och skönt när man har varit hos Anna.
Idag har mitt och mammas nya liv börjat. Vi ska från och med nu äta hälsosamt, träna och helt enkelt se till att må bra. Det ska bli roligt. Vi ska dessutom antagligen börja träna med Hanna på friskis, så vi ska in och prova det idag tänkte vi. Det blir najs. Det känns som att man kommer få så mycket mer energi om man tar tag i träningen och dessutom hjälper det så mycket i ridningen. Det här kommer bli kul!
XOXO

Hoppetävling!

Det blev en lyckad dag, mycket lyckad. Började med att hoppa Mersan på 70. Hon började stoppa när jag hoppade fram. Jag ramlade dessutom av.. Gjorde illa min vad, dumma lilla sketna ponny. Men jag hoppade helt eneklt upp igen och då blev det fart under hovarna på min lilla häst. Ingen slog vår tid i grunden och inte heller i omhoppningen, så jag blev helt enkelt etta! På min lilla ponny som hatar att hoppa? Det kunde man inte tro för några år sedan! Dessutom kom mersan även tvåa med madde. Madde var så himla duktig och red så himla bra, så det var inte konstigt att ingen kunde slå oss!

Sen var det Daimlers tur, det kändes lite sådär i början, men i framhoppningen började man känna sig lite säkrare. Vi hoppade 85 och det var ju noll problem. Trots att han ibland tappade lite för mycket bjudning hoppade han över utan att riva. Inte en chans att han stannar iaf. Jag tyckte jag var modig. Han har ju bockat som en tok efter ett hinder förut, men idag när vi hoppade bana för första gången skötte han sig utmärkt. Lite mer rutin och min lilla rymdis kommer bli grym! Han tog en tredje plats och det tycker jag var grymt. För vi tog verkligen ut svängarna i omhoppningen om man säger så!

Bettan bajs, som hon nu alltid kommer att heta var en kossa. Hon stannade på alla hinder på framhoppningen. Hon var bara muppig. Så vi sänkte och då började hon vägra iaf. Efter typ två hinder så kom hon igång och sen stoppade hon på sista. Dumma kossa. Men vi tog oss igenom alla hinder i vilket fall som helst och det var skönt, men ändå så himla värdelöst alltså. Men den hästen vill nog hellre vara dressyrhäst.

Nu hoppas vi att mitt ben inte blir sämre, för det gör verkligen jätteont, jag ska kika lite på greys och dricka varm choklad, det blir grymt!
XOXO

snabb uppdatering.....

Ja, jag är sämst på att uppadetra verkligen. Menmen, så blir det när det händer mycket. Mille har gjort illa sig igen, går nu på pencilin och metacam. Stackaren, har ett hål i knäet på höger bak. Jag kommer aldrig hinna rida in honom..

Till gladare grejer, idag är det hopptävling. Jag har bakat en kaka och ska alldeles snart gå ut och mocka, sen fixa lite med hästarna. Jag ska rida Daimler, Bettis & Mersan, det blir skoj!
XOXO


En kall dag som denna, drömmer jag mig tillbaka till grönan, med dom bästa!