Fredag

Det här har varit en mysig dag!
Det började med att jag gick upp vid halv nio och pallvrade mig upp till stallet vid nio, där mockade jag några boxar och sen tog jag in lilla Mersis. Det var dags att longera henne och se om hon var halt eller inte. Sen förra tävlingen har hon nämligen verkat ofräsch i vänster fram, vilket har kännts bajs. Men hon hade precis blivit skodd då med en annan hovslagare, och hon är väldigt känslig, så det kan ha med det att göra. Men det verkar lixom som att hon blir tygelhalt när man rider, men min kompis ponny reagerade precis likadant och nu är hon lixom utdömd.. Så jaa, lite nervös kan man nog säga att jag är! Men hon var helt ren i båda varven tillochmed när hon var ordentligen inspänd. Så nu ska jag börja rida igen och sen får vi se vad vi gör nästa vecka. Vi kanske får ta en tur till stav eller något för att röntga, men idag blev jag iaf lite lugnare och det är väldigt skönt!
Sen drog jag in till nynäs och mötte Hanna, sen drog vi vidare till haninge där vi shoppade lite. Jag köpte en avslutningsklänning, skor, smycken och lite mer. Vi hade iaf väldigt mysigt och det var roligt att spendera lite tid alone med syrran, det var nämligen ett tag sen.
Vi typ fem drog jag in till lidingö för att vara barnvakt åt små brudarna. Vi lagade mat och badade först, sen mös vi mest framför tvn, vi kollade på shrek! Sen var det dags för dom att gå och lägga sig och jag kollade på finalen i talang, inte för att jag har följt det direkt, men det är alltid kul att se vem som vinner! Nu kollar jag på ondskan som går på fyran och äter godis. Jag är helt själv eftersom att killarna är hemma hos våran andra kusin och myser och fredrik är hemma hos mig. Menmen, det är skönt att ha lite tid för sig själv ibland!

XOXO

Viashowen

Idag gick jag upp vid nio, sen gick jag ut och solade och läste lite. Vid tolv tog jag bussen in till nynäs, där jag smög med syrran in och kollade på viashowen. Egentligen är det bara öppet för skolorna, men jag skulle inte få se den och det är bara ett måste att se, det är som ett måste för att känna att skolan snart är slut. Så jag gömde mig bland hennes kompisar och drog på mig Ericas solglas. Haha, jag var livrädd att jag skulle bli utslängd, men jag lyckades gömma mig för alla lärare, så det var lugnt. Showen var väll lite sisådär, det var inte direkt skitbra, men det fanns ju vissa höjdpunkter, som t ex Ellen och Lindas version av "Ont det gör ont", framförallt att Ellen började asgarva när det var en liten paus var ganska roligt. Men aa, den blir dessvärre bara sämre och sämre för varje år. Det bästa var helt enkelt när -88orna hade sin show, då var det drag på riktigt !
Men iaf, när showen var slut drog jag, Hanna, Danni och Matilda till konditoriet och fikade, det var mysigt! :)

Sen var det bara att dra upp till stallet, ta in hästarna, göra lite höpåsar och sen fixa iordning B, för vi skulle rida lektion. Det kändes väldigt skönt att kunna göra det igen, eftersom det var hur länge sen som helst! Jag kan väll inte säga att jag är jättenöjd, men hon var väldigt fin i traven, men galoppen var som vanligt, skitsvår! Men det är väll ändå positivt att hon är som i slutet innan hela tand-historien och inte som hon var från början. Jag har trots allt inte ridit särskilt länge nu efter. Men jag längtar till den 15e, för då är det tävling igen, det ska bli skitkul!

Nu sitter jag här i sängen och glor på Grey's, precis som varje onsdag. Det är alltid skönt att ha en lugn timme där man inte behöver göra någonting, man kan lixom koppla av, men nu är reklamen slut så nu måste även jag sluta.
XOXO

Sommarlov?

Det är verkligen sommar nu, det är varmt, man är glad och man kan sola! Tjohiiii! Det är bara en sak som fattas och det är sommarlov, men det känns som lov redan nu. Den här veckan kommer jag vara hemma alla dagar, för vi har bara kompleteringsvecka och jag har ingenting att göra, så det är helt onödigt att gå i skolan. Det enda jag har kvar är att lämna tillbaka alla böcker, skicka över våran film till datorn osv. Det är så himla skönt att veta att jag typ behöver gå en dag i skolan innan skolavslutningen. Men nästa vecka kanske jag går måndag och tisdag, men på onsdagen är jag ledig och sen på torsdagen är det skolavslutning. Vi har bestämt att vi ska vara superfina då och sen ska vi grilla och ha mest mys på kvällen, det ska verkligen bli så himla roligt! :)

Idag väckte mammis mig vid halv nio och sen gick jag upp, solade en stund och läste lite, sen var det dags att gå upp till stallet, mamma skulle ha möte, så det var bara för mig och fredrik att ta hand om allt, det tog kanske en och en halv timme, men det var iaf typ 11 boxar att mocka, och två höpåsar till alla, plus natthinkar. När vi väl var klara var det bara att gå hem och duscha och byta om. Min mormor fyller nämligen 70 år idag, så först träffades massa folk hemma hos henne och sen åkte vi ner till sjöbodarna där vi fick supergod mat. Det var verkligen hur mysigt som helst och min kusin sjöng en hur fin sång som helst och alla började störtböla, det var verkligen så himla fint. Tack axel för du är verkligen bäst!
Det känns lite konstigt att min mormor börjar bli så gammal, hon är verkligen världens coolaste och jag kan verkligen ångra att jag inte har gett henne mer av min tid. Men hon är verkligen en sån person som jag känner att jag litar på, en sån person som jag kan komma och prata med om vad som helst. Min mormor är helt enkelt världens bästa, så jag måste gratulera henne tusen tusen tusen miljarder gånger! <33

XOXO

Torsdag

Idag är det torsdag och jag var ledig från skolan, eftersom att jag är helt klar med allt nu. Det var hur skönt som helst, så jag kollade massa gossip girl hela förmiddan, det var myys! Sen var det bara att gå upp till stallet och mocka lite. Sen red jag ut en sväng på Bettis, det var mysigt, vi red runt ören. Det känns så himlans skönt att vi är påväg tillbaka nu, att man kan rida igen. Jag blir glad när jag tänker på det. Såg lite på film när jag red för ett tag sen när hon var så himla fin, jag bara längtar till vi kan dra igång tävlingarna på riktigt nu! Sen red jag lektion på Kråkis, eftersom att jag ska tävla henne på lördag. Egentligen skulle jag tävlat B, men eftersom att jag precis börjat sätta igång henne tyckte jag det var onödigt. Så nu bär det av till ryttis med Kråkan, som inte har varit utanför våran gård på tre år, det känns lite mindre bra eftersom att hon dessutom är ganska spänd av sig! Men det ska faktiskt bli riktigt roligt att tävla henne, hon är så himlans mysig att rida, trots att efter jag tävlat sist var jättearg och sa att jag aldrig skulle rida henne igen! Jag har ändrat mig, för ovanlighetens skull, men jag har dessvärre bara ridit henne i en vecka nu, sen var det närmare ett år jag red henne ordenligt senast. Det känns lite nervöst. Men det har iaf gått bättre och bättre, och jag känner mig nöjd.
Alla får önska mig lycka till och hålla tummarna hela lördag förmiddag!

Har även kollat på eurovision song contest, det var mest bajslåtar med. Men det var ju en väldans tur att Charlotte gick vidare! Haha, annars hade alla blivit fett snopna, man har lixom sett fram emot det här sen förra året och så gick inte hon vidare, det hade varit lite speciellt. Men aja, nu ska jag borsta tänderna eftersoma att jag måste till skolan imorgon! ^^

Onsdagar kan ta sig.

Idag är det onsdag, jag hatar onsdagar. Man kommer alltid hem sent och det är tråkigt, dagen går så himla långsamt och sen när man kommer hem går det skitfort och sen ska man sova. Så nu ligger jag här i sängen och kollar på Grey's, det är lite mysigt!
Dagen har inte varit den roligaste direkt. Åkte till skolan som vanligt och vi hade tema ws, så vi gjorde klart vår labbrapport och pluggade lite idrott. Sen åt vi lunch och efter det hade vi idrottsprov, jag hoppas att det gick bra i alla fall! Men nu har vi i stort sett ingenting kvar i skolan, om provet gick lite mindre bra får jag göra komplettering nästa vecka, men annars har vi ingenting. Så himla skönt så jag tror jag dör!
Igår redovisade vi även tema 4, det gick superbra och våran rörligbildlärare skrev så här:
Mycket bra klipparbete. Hur ni återkom till intervjuer istället för att låta dem ligga i långa block var på proffsnivå. Snyggt med inklippsbilder under intervju med Rolf, förhöjde upplevelsen av intervjun. Ni använde väldig enkel teknik på ett mycket funktionellt och kreativt sätt.
Så aa, nu är det typ slut i skolan och det är såhimla skönt, det måste bara bli lite varmare och lite soligare så kommer allting att bli perfekt! :)

Hopphelg

Den här helgen har bestått av väldigt fint väder, trevliga människor och mycket hästar! Vi började nämligen igår eftermiddag med en väldigt rolig hoppkurs. Då hade vi mest markarbete, men lite hoppning i slutet. Mersan skötte sig riktigt riktigt bra och man märker att hon tycker att det är superkul! På kvällen kom alla hem till oss och vi grillade och åt massor av god mat, det var verkligen skittrevligt!
Idag hoppade vi som sagt och det gick så himla bra, mersis hoppade utan problem, till och med på de högre höjderna och det kändes HUR kul som helst. Nästa helg bär det av på nästa tävling med henne, men det är såklart dressyr, men det ska bli så himla roligt, för den här gången kanske vi kan ha en chans ^^

Snart ska jag dra in till stan och sitta barnvakt i två dagar, det ska bli mys! :)

Jag måste bara säga grattis i efterskott till våran lilla saris som fyllde år igår! :) <3

elinpelin

Idag åkte jag till skolan, även om vi inte hade någon lektion. Jag och jennifer skulle redigera våran film och vi är snart klara nu, bara några små slipningar kvar och så kommer det bli sjukt bra! Jag måste faktiskt bara tillägga att vi är ganska så bra om man säger så! Vi satt i vårat favoritrum (RUM 5) ungefär hela dagen och typ myste med macen där, vi hade roligt, vid tre drog vi därifrån och jag skulle träffa elinpelin, min sötaste kusin!

Jag och elin drog till någon modellgrejjs, för hon skulle fotograferas, dom ville se om dom ville ha med henne i deras tyska tidning. Och vill dom inte det är dom konstiga, för hon är sötast i världen, VERLKIGEN! Sen drog vi och fikade på ett mysigt fik vi pratade och typ blev supertrötta. Men sen drog vi in till city igen och shoppade lite. Elin köpte en ansiktscreme och ett par strumpor och jag köpte örhängen, armband, strumpor ,strumpbyxor och trosor ^^. Sen var vi aldelles för trötta så vi drog hem till elin på essingen och typ mös lite med tant sanna. Sen var det dags för mat och sanna hade som vanligt lagat spagetti med köttfärssås och jag som inte får äta spagetti, så hon fick helt enkelt göra lite potatis och köttbullar till mig, hon är snäll hon. Det var iaf supergott och nu är jag jättemätt. Efter maten gick jag och elin en sväng för att handla lite frukost till mig, det var mysigt, det luktade vår ute! :)
Nu ska jag dra ut och mysa lite med mina söta kusifiner och sen ska vi sova, puss

tävlingshelg

Den här helgen har mest bestått av tävlingar.
Lördag:
Vi var iväg till Knivsta för att tävla säsongens första tävling med mersis.  Vi började med att starta en La:2, det gick rent åt helvete, hon var bara skitspänd och rädd för allting inne i ridhuset, jag kunde lixom inte göra så mycket, hon bara kastade sig åt sidorna och bla bla.. var ganska besviken efteråt och det kändes inte särskilt roligt. Men dagen slutade lyckligt iaf, eftersom att vi sedan red en La:P1 hur bra som helst, vi blir iaf bättre och bättre ! Jag kan ju inte direkt säga att reslutatet var jättebra, men det var allsvenskan division ett som tävlade samtidigt, vilket betydde att det var riktigt fina hästar med och jag och mersis passar inte direkt in bland dem. Men vi kom inte sist och det var inte så långt till några av de som tävlade (som hade skitfina hästar). Jag kände mig väldigt nöjd och glad efteråt. Jag är trots allt ganska stolt över min lilla ponni <3
Söndag:
Idag var vi på sorunda hela dagen, det var KM där. Jag tog med mig bettan på våran andra tävling och det gick till en början skitbra! Visserligen var hon lite spänd i LB:2an, men hon skötte sig riktigt bra, vi kunde galoppera och göra allt där vi skulle. Hon var också bäst i travökningarna! :) Men iaf, jag kom tillslut tvåa i den klassen, vilket var väldigt oväntat och roligt! Sen var det dags för La:3 (min hästis är inte riktigt mogen för det än), vilket gick åt helvete. Jag visste att förvända galoppen aldrig skulle fungera, men bettan tjurade ur totalt och typ vägrade galoppera ordentligt en enda gång. Jag kände mig ganska besviken först, eftersom att hon var så himla fin på framridningen. Men jag får se alla La tävlingar som vi tävlar dethär första året som ren träning, jag kan lixom inte ställa så höga krav på mig själv, eftersom att hästen faktiskt inte riktigt klarar av dom lite svårare programmen ännu.
Jag är iaf HUR nöjd som helst med denhär helgen allt som allt och jag bara ÄLSKAR mina hästisar <33

På torsdag ska jag och bettan in till uppsalla och ulltuna för att antingen laga eller dra ut den dumma tanden som orsakar hennes bihålsinflammation. Det ska bli skönt att göra någonting åt det och jag hoppas att allting går som det ska. Kommer nog vara lite halv nervös fram tills allting är klart !

första maj

Idag hade vi hopptävling i stallet, det gick väldigt bra, inte för att jag fick någon rosett eller så, men bettan var lugn och så, jag trodde typ att jag skulle få rida in i väggen efter vaje hinder eftersom att hon brukar vara HUR pigg som helst, men hon skötte sig utmärkt och nu längtar jag verkligen till klubbtävlingen på söndag, det känns som att det kommer att gå skitbra! Mersan var också skitduktig, hon var superpigg och tyckte det var skitakul, så jag var jätteglad efter det! :)
Just nu känner jag bara bajs, jag är trött och det känns som att allting kommer gå åt helvete, det känns inte ens som att jag kan vara glad längre, allting känns bara bajs. Jag vill bara springa och gömma mig under mitt sköna duntäcke och sen komma fram när allting känns bra igen!