Höstigt

Idag blev en lite mindre bra dag, men det är tur att man kan ha roligt ändå. Jag och anna var själva idag, så hela förmiddagen gick åt att mocka och göra stallet. Efter lunch skulle vi gå bort med daimler och mille till ridhuset. Men när jag kom till hagen såg jag att Milano skadat sig. Jag vet inte vad han har gjort, men hans trimma var helt trasig, så kanske att någon har fastnat i den eftersom att de leker så mycket. Inte vet jag, men ont har han i alla fall... Värdelöst, helt jävla sämst värdelöst faktiskt!
Linade bettis och kråkan istället. Bettan hade fnatt och var helt knäpp, bockade och var allmänt spänd. Men i slutet blev hon rätt fin. Tok häst. Jag längtar till hubertus kommer tillbaka!

Sitter på tåget nu och ska möta Hanna i handen, jag ska göra ett pass och sen blir det middag och paradise med bästa lillsyrran!
XOXO

Måndag morgon

God morgon. Idag är det kallt ute. Eftersom att jag fortfarande har sommardäck på bilen och det antagligen är ganska halt ute beslutade jag mig för att ta bussen ut imorse och sedan ta bussen in till nynäs i kväll, jag ska mysa med min bästa syster nämligen! Men det blev tidigt. Bussen går 06.40 och jag måste ju ta bilen till stationen, så jag var uppe kvart över sex. Jag var till och med tvungen att skrapa bilen, inte roligt alls.. Hatar att det börjar bli vinter.

Idag blir nog en bra dag, jag känner det på mig. Nu är jag hemma och ska käka frulle, hallonte och ägg faktiskt. Gott! Sen blire stallet, as usual. Får se vad vi kan tänka oss att hitta på idag, men roligt kommer det att bli, det vet jag! Jag har dessutom värsta suget efter att rida Bettan, så hoppas att vi hinner göra det idag på arbetstid, det vore skönt eftersom att jag måste dra sen.

Nej nu ska jag nog väcka min lilla mamma igen, hon är en riktig liten sömntuta!
XOXO

Mycket som händer

Det har varit mycket denna vecka det som har hänt är att:
- Vi hämtade hem Zinni i onsdags. Man kan säga att han har varit utbytesstudent på Åland i ett och ett halvt år. Han var supersnäll att lasta om och köra trots att han redan åkt i fem timmar. Han blev glad när han fick komma hem. Mersan blev glad och daimler blev glad. Deg var roligt att se!
- Jag har skrittat och travat på mille runt sandtaget. Mamma gick bredvid och han skötte sig super trots att han tyckte det var VÄLDIGT konstigt.
- Daimler har gått jättebra denna vecka. Funtar på klubbtävlingen som är snart.
- Vi skulle lösgaloppera daimler och Milano i fredags, vi ställde upp ett litet hinder och daimler tände till direkt. Superduktiga, hoppade utan att vi behövde tvinga fram det även om vi inte hade någon fålla. Mille hoppade för första gången och det gjorde han gärna. Men inte riktigt med samma stil som brorsan, men lille är ju inte avlad för sådana tramserier. Men han var duktig som alltid!
- Helgen har bestått av fix i lägenheten. Allt är färdigmålad och städat. I veckan måste vi ta ner ett par köksskåp som vi inte ska ha, fixa lite med gräsmattan, tvätta iordning det fina matbordet mormor har gett oss och skruva ihop lite bokhyllor. Jag längtar till nästa helg så sjukt mycket!
Nu glor jag på Beck, käkar satsumas och väntar på att älskling kommer hit. Jag vill bara pussas!
XOXO

Det går bra nu!

Jag älskar mitt liv, jag kan inte sluta tjata om det. Men jag tror att man får göra det, för helt plötsligt kan den känslan försvinna.
Idag har jag ridit på Mille helt själv. Jag ar ju försökt tidigare, men han har ju inte riktigt fattat att han ska gå framåt. Men idag tog vi med oss Daimler bort och då hade vi ju en rumpa. Då blev det andra bullar och vi kunde skritta och trava. Min lilla bäbis är ju verkligen bäst!
Lilla Bettan gick som en Gud idag och det var ju verkligen roligt! Hubertus har verkligen gjort underverk!
Andra saker som är bra är att jag nästan målade klart hela lägenheten, att den långa Eric Le Texirant gjorden ligger på lådan och att vi ska hämta hem lilla Zinni på onsdag.
Nu är det glass och paradise som gäller!
XOXO

Godmorgon, god morgon!

Idag skiner solen igen och det är härligt! Har varit hemma för att sätta i mig lite frukost. Nu ska jag och mamma bege oss upp till stallet. Hoppas det blir en rolig dag på jobbet. Men kan det bli annat egentligen med mamma och Anna? Nej typ inte, så det blir najs! Ska försöka hinna måla lite idag också. Ha en trevlig dag!
XOXO

Sunny sunday!

Idag har varit en bra dag. Jag tycker att de flesta dagarna är bra dagar nu för tiden! Det är skönt att känna att man har tid över till annat, såsom min favvokille! Idag har vi målat. Målade en vägg i köket en gång till, datorrummet och vardagsrummet i vitt. En vägg i vardagsrummet och en del i hallen brunt. Det ska målas en vända till och så ska det målas vitt i hallen, sen är vi redo. Nästa helg blir det storstädning och helgen efter inflytt. Jag gillart!
Tog en turridning vid två och mockade och fixade i stallet. Sen blev det mysmiddag med mammsen och pappsen. Nu kollar jag, drias, markus och bobban på film. En riktigt bra söndagskväll helt enkelt.
XOXO

Ny design!

Idag har vi varit duktiga. Har målat hela sovrummet, lilla rummet utanför och hela köket i min & driis nya lägenhet. Det blir verkligen så fint. Ska kanske försöka fota lite imorgon, för då fortsätter vi att vara duktiga! Mamma och Hanna har varit änglar som hälpt oss så mycket idag, det har varit väldigt roligt.

Hästarna fick helt enkelt vila idag, eftersom att jag hade tankarna på annat. Mille fick framskor på sig idag. Haha, han verkar tycka att det är lite ovant, men som vanligt ingen big deal där inte. När jag mockade tog jag tag i brosornas manar också. Så nu ser dom äntligen ut som hästar igen. Jag tror dom blev glada. Daimler stod och myste hela tiden. Han är ju bara för gullig! Imorgon ska vi nog försöka hoppa lite. Mille stog som vanligt still och pussade mig lite emellanåt. Sötishäst. Han fick sig en ordentlig rykt okså, det gillade han verkligen!

Nu blir det filmmys med min älsklingspälskling. Ha en trevlig kväll!
XOXO

Fanskaps Gävle!



Fy bubblan vad jag hatar dethär. Jag har inte tänkt på det på riktigt förräns nu. Nu gick det upp för mig att du är i Gävle och ska vara det i tre år. Minnena påminner mig allt oftare om vår bästa tid, eller nej, kanske inte den bästa, men dem absolut busigaste. Varje dag tänker jag på något vi gjort tillsammans, vad du skulle sagt eller vad vi hade garvat åt. Varje dag. Nu har det gått lång tid sen sist. Men jag vet att du alltid finns vid min sida. Jag kan alltid ringa, alltid. Jag vet att du finns, men samtidigt är du så långt bort. Jag är glad för alla minnen, de får mig att le varje dag. Jag börjar skratta för mig själv ibland, allt är så underbart. Det finns ingen som du, ingen som känner mig så som du gör, ingen som gör mig så glad jämt. Du är underbar och saknad. Jag ville bara att du skulle veta det min fina bästis!
XOXO

Onsdag

Idag har varit en lite seg dag.. Menmen, sånt händer ibland.
Ska nog försöka göra en ny bloggdesign ikväll och fixa iordning filmen från träningarna i helgen. Sen blir det väll mys med älskling och paradise hotel!
XOXO

boOring

Det långa hästtestet!
Alla hästtokiga fyller i det.

Hästarna
Första hästen du red var: Morris?
Hur gammal var du när du red för första gången: Bäbis
Vad hette din första älsklingshäst: Hmm, var det Grim eller?
Hur många älsklingshästar har du haft: Massor!
Vad hette alla dom hästarna: Några är väll Grim, Casper, Mersan, Bettan, Zinni, Mille och Victor
Vem är din älsklingshäst nu: Mersan, Bettis och Mille helt klart!

Din älsklingshäst / Din älsklingshästs favorit...
Sysselsättning: Mersan - ÄTA, Bettan - Vara med sin bästis kråkan, Milano - Busa.
Ämne: Mersan - Dressyr, Bettan - Dressyr, Milano - leka i ridhuset
Godis: Morötter!
Foder: Kraft, Betfor, Havre och Hösilage
Hästkompis: Mersan - Carola, Bettan - Kråkan, Mille - Daimler
Hinder: Haha, inga!
Gångart: Mersan - skritt, Bettan - trav, Mille - trav

Utrustning / Hur många ...
ridbyxor har du: 8 st kanske?
hjälmar har du: två
spön har du: många..
ridvästar har du: ingen alls.
ridskor har du: hah, inga typ..
ridstövlar har du: Två par Cavallo och ett par bruna fula.
grimmor har du: det är nog några stycken.
träns har du: Typ sju stycken
sadlar har du: 3 stycken
täcken har du: många.
Vilken färg var dina första ridbyxor, om du kommer ihåg: säkert svarta.
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: svarta, gröna, blå, svart/rosa & vita såklart!
Vilken färg var din första grimma: min första egna som jag köpte var röd.
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff [-]
Passage [-]
Tölt [-]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på en hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [-]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [x]
Tävlat i dressyr [x]
Tävlat i fälttävlan [-]
Tävlat i någon annan kategori [-]
en fjording [x]
ett arabiskt fullblod [x]
en blandras [x]
en welsh [x]
en tinker (irish cob) [x]
en shire [-]
ett engelskt fullblod [x]
en connemara [x]
en dartmoor [x]
en islandshäst [-]
en shetlandsponny [x]

Din ridning/Vad har du gjort inom ridningen/Hästraser/Jag har ridit...
Rider du på ridskola: inte på några hundra år..
Isåfall, hur många gånger i veckan: red som mest 2 gånger i veckan.
Har du medryttarhäst/ponny: Nix pix
Isåfall, hur många gånger i veckan: -
Har du häst/ponny på foder: hade när jag var bäbisplutt
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: Haha tre stycken
Har du tävlat med någon av dessa hästar ridskolehäst,medryttarhäst, fodervärdshäst eller egen häst: ja

Dina avramlingar 
Hur många gånger har du ramlat av: haha många.
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: Vet inte när, men antagligen Morris.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt: nej faktiskt inte.
Hur såg din roligaste avramling ut: haha, när jag släpades efter Casper skulle jag tro!
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av: Både och tror jag.

Upplevelser till häst
Har du ridit långritt med övernattning: Neje.
Har du ridit långritt med fika: Jag tror det.
Har du ridit islandshästar på turridning: Nej
Har du gått på ridläger: Jarå
Isåfall, vilket av alla ridläger är bäst: Det måste ju vara hos Aud.
Har du ridit utomlands: Nej inte på riktigt!


Dressyr
[x] Du har fått en häst att jobba i önskvärd form
[x] Du har ridit i öppna, sluta, fram- och bakdelsvändning
[x] Du har gjort en galoppfattning från halt
[x] Du har gjort ett galoppombyte
[x] Du har ridit en galoppiruett
[-] Du har ridit i piaff
[-] Du har ridit i passage 
[x] Du har tävlat mer än en klubbtävling/clear round

Hoppning

[x] Du har hoppat med över 10 hästar
[x] Du har hoppat 50 cm
[x] Du har hoppat 70 cm
[x] Du har hoppat över 1 meter
[x] Du har hoppat studs
[x] Du har hoppat en kombination
[x] Du har hoppat ett stigsprång
[/] Du har hoppat en oxer på över 1.10
[x] Du har tävlat mer än klubbtävling/clear round

Western
[-] Du har ridit western
[-] Du har gjort en slide stop
[-] Du har gjort en spin
[-] Du har ridit en trailbana
[-] Du har ridit ett reiningmönster
[x] Du har ridit på en hand
[-] Du har ridit roping

Uteritt
[x] Du har ridit på långritt
[x] Du har galopperat över ett fält med andra ryttare och hästar
[x] Du har ridit ut med fika
[x] Du har sett djur som älg, rådjur, harar m.m. vid uteritter
[x] Du har hoppat över fallna träd, stenar osv.
[x] Du har haft kapplöpning med ett annat ekipage och vunnit
[-] Du har ridit och sovit i tält

Skador
[-] Du har ramlat av och skadat dig
[x] Du har fått ett stort blåmärke när du ramlat av
[x] Du har flugit av på ett hinder
[-] Du har gått omkull med en häst
[-] Du har brytit något när du ridit
[-] Du har svimmat när du ramlat av

Frihetsdressyr
[x] Du har löslongerat en häst
[-] Du har ridit en häst utan någon utrustning och den har lyssnat på dig
[-] Du har fått en häst att lägga sig ned
[-] Du har ridit i spansk skritt
[-] Du har suttit på en häst som stegrat på kommando
[x] Du har fått en häst att galoppera efter dig

Utrustning
[x] Du har ett par ridbyxor
[x] Du har en egen hjälm
[x] Du har en säkerhetsväst
[x] Du har fler än ett ridspö
[x] Du har ett par ridstövlar
[x] Du har fler än tre träns
[x] Du har en dressyrsadel
[x] Du har en hoppsadel
[-] Du har en allroundsadel
[-] Du har en westernsadel
[-] Du har en bomlös sadel
[-] Du har en spansk sadel
[x] Du har ett par benlindor

Hästar du har:
Gjort galoppombyte på: Cazzant
Ridit i piaff: -
Hoppat över 1 meter: Kråkan, Bettan & Ila.
Tävlat: Många på ridskolan, Casper, Kråkan, Bettan, Mersan.
Ridit trailbana på: -
Ridit på en hand: Bettan, Daimler, Mersan.
Ridit på långritt med: Casper, Mersan.
Tävlat på skoj i kapplöpning med: Casper :D
Ramlat av från på ett hinder: Casper, Mersan & Ila
Ridit utan utrustning: -
Ridit i spansk skritt: -


En bra dag helt enkelt

En underbar dag, det har varit solsken, vi har hunnit med alla hästar, middag med farmor och farfar och paradise. Jag gillart!
Vi började med att lösgaloppera Levin, Poppe och Cosmos. Dom var lite busiga, men söta. Sen red vi ut på Daimler och Maggie. Daimler var pigg och glad. Han busade lite med mig, men blev väldigt fin mot slutet. Han börjar verkligen få en plats i mitt hjärta och det trodde inte många, att en rymdvarelse skulle göra det. Sen blev det lunch och efter det tog vi Mille, jag linade honom en stund och han var duktig som vanligt. Sen red jag lite när Anna hade mig på lina. Han var lite pigg idag, men han håller sig ju på fötterna lixom. Sen red jag tillbaka till stallet och han sköter sig som alltid bra. Gullehäst! Efter det tog vi Queen och Shame på en liten tur. Det tyckte dom var väldigt roligt! Bettan och kråkan fick gå en lättare runda i ridhuset. Bettan kändes fin, men väldigt trött! Men hon sökte sig fint neråt och fick en rund och fin form, det är underbart!
På kvällen blev det middag hos farmor och farfar. Det blev tre jättemysiga timmar. Skönt att vara hemma igen, så att dom finns nära, det gillar vi!
XOXO

Nöjdast i hela världen!

Gud så bra det har gått idag. Jag kunde verkligen kontrollera hennes form och hon värv verkligen grymt fin! Kråkan skötte sig också bra. Nu är hästarna, jag och mamma trötta. Imorgon får de röra sig lite fritt minsann. Nu är vi verkligen på rätt väg, filmer kommer senare :)
XOXO

Jag älskar bettis!

Nu har jag tränat andra passet och det gick sjukt bra. Bettan var superfin och började verkligen använda sina valven samtidigt som hon var lätt i handen. Riktigt roligt! Jag satt dessutom mycket bättre idag, sträckte upp mig riktigt ordentligt. Annars har jag så lätt att bli lite framåtlutad på Bettan. Men idag skärpte jag verkligen till mig. Mycket roligt! Hubbe sa till mig att han kom ihå hur det var förra året jag red: första dagen asdåligt, andra dagen sådär och tredje dagen sjukt bra! Så han ser fram emot imorgon och det gör jag med. Ska verkligen bli roligt att rida igen, Hubbe är verkligen lösningen på alla problem inom hästvärlden. Han är en Gud!
Nu blir det en dusch, sen lite tv mys och sen hämta drias i stan.
XOXO

Träning när den är som bäst!

Usch så dålig jag är på att uppdatera.. Man har lixom aldrig ork eller tid att sitta vid datorn, men skärpning på mig tack!
Nu i helgen är det Hubertus-kurs. Han har vunnit fyra stora mästerskap i tyskland, senast tyska mästerskapen 2002. Så ja, han är rätt grym lixom. Jag red ju för honom för ca ett år sedan. Efter det har han varit här två gånger och första gången var jag upptagen och andra gången befann jag mig i Skövde.. Men nu så är vi back on track, det känns roligt.
Jag fick börja med att slänga på martingalen igår. Ha den väldigt kort och vips så hade Bettan precis den formen som man vill att hon ska ha. Det kändes lite halvroligt att rida, det kändes inte som att jag gjorde så mycket saker. Men när man har sugit lite på karamellen känner jag mig nöjd. Man lär sig så otroligt mycket! Fick mest bara rida runt, göra övergångar och se till att hon var rund och fin i formen, i slutet släppte hon rätt rejält och det kändes skönt. Ska nu rida med martingalen när hon inte riktigt vill släppa loss, det känns absolut som den mest givande lösningen på hennes problem.

Nej, nu ska jag och mamma åka iväg igen, ska ju kanske kika lite på de andra duktiga människorna som rider och sen också fixa iordning hästarna.
XOXO

Skål på axeln då förfan!

Godmorgon. Igår var det först jobb som gällde såklart och sen drog jag in till Hanna, där vi käkade Thai och gjorde oss redo för kvällen. Mötte upp Molly och sen drog vi in till Tyresö och slog klackarna i taket. Det var roligt och vi garvade väldigt mycket. Helt klart en lyckad kväll!
Min snällasnälla mamma kom in och hämtade oss, vilket var VÄLDIGT skönt. Så vi var väll hemma typ vid tre. Jag och mamma satt och pratade lite och så kollade jag början på idol på datorn. Vd fyra somnade jag gott i min säng. Men fy sjutton vad jag saknar min älskling. Typ första dagen sen jag kom hem som vi inte ens setts en snabbis lixom. Men snart kommer vi se varandra absolut varje dag, för i helgen börjar vi måla!
XOXO